Annonce
Mads Pedersens forældre startede gartneriet med to små drivhuse, hvor der blev dyrket snitblomster. Siden kom grøntsagerne til, og i 1982 begyndte gartneriet som de første i Europa at levere tomater, der var plukket direkte i bakken. Det blev en sællert, kan man roligt sige. I dag er gartneriet Skandinaviens største. Arkivfoto: Morten Rode
OVERBLIK

Det skal du også vide fra virksomhederne i Odense

Her er tre udvalgte historier fra byens erhvervsliv.

RUNDT I ODENSE: Det kendte Odense-gartneri Alfred Pedersen & Søn skifter navn. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Frem over vil gartneriet og dets selskaber gå under navnet Nordic Greens, der blandt andet skal signalere bæredygtighed.

- Vi har efterhånden startet flere gartnerier, og de hedder alle sammen noget forskelligt. Det giver nogle gange forvirringer. Vi har også produktion i Sverige, så vi skifter navn for at gøre det hele lidt mere strømlinet og fremadskuende. Ejerstruktur og alt andet er, som det plejer, så det er helt udramatisk, siger ejerleder Mads Pedersen til avisen.

Colourbox, der sælger licenser til stockfotos og en cloudløsning til billedmateriale, begyndt sidste år at ændre hierarkiet i virksomheden, så medarbejderne fik mere ansvar. Paradoksalt har det betydet meget arbejde for de to ejerledere Esben og Shinta Darling. Det skriver Erhverv+.

- Paradokset er, at du faktisk skal stramstyre i en periode for at kunne give slip. For at kunne uddelegere skal du i en periode påtage dig endnu mere arbejde. Når du går fra kassetænkning til en anden måde at arbejde på, kan du ikke bare give det frit og håbe, at det sker af sig selv. Du er nødt til at være meget detaljeret med at styre den proces på plads for at kunne give slip, forklarer Esben Darling til Erhverv+.

Forhåbningen er, at den nye struktur vil gøre det muligt at indfri ambitionen om at vokse sig fire gange større over de næste to år.

Kristian Østerby Jepsen forlader stillingen som redaktionschef hos DR Fyn og bliver i stedet kommunikationschef hos Erhvervshus Fyn. Det skriver Mediawatch.

Han glæder sig til at stille skarpt på nye forretningsmuligheder inden for digitalisering og grøn omstilling, når han skal få historier ud om Erhvervshus Fyns finansiering af og sparring med lokale virksomheder og startups ud i offentligheden.

- Digitalisering og bæredygtighed er to områder, som giver mening i en tid, hvor vores hverdag er gået online, og klimaforandringerne bliver tydeligere. Derfor håber jeg, at vi med gode og konkrete historier kan være med til at få endnu flere virksomheder med på den digitale og den grønne bølge, udtaler Kristian Østerby Jepsen i en pressemeddelelse.

INDSIGT

Kanalerne smelter sammen: Dem med stærke webshops høster gevinsten i butikkerne

E-HANDEL

Hesehus og Shipmondo hædret ved E-handelsprisen 2022

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

I e-handel må man danse eller dø

LISTE

Her er tech-spirerne, du bør kende

INDSIGT

Tænk fortællinger på Linkedin ind i din ledelse og få medarbejderne med dig

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

10 tech-spirer, du skal holde øje med

Lister kan flere ting. De kan skabe overblik, de kan give opmærksomhed til dem, der som regel ikke finder vej til medierne, give stof til samtalerne ved vandkøleren, og så kan de være sjove at gå på opdagelse i.

INDSIGT

Lifa var klar på hackerangreb: - Uden forsikring og plan ville jeg have været på herrens mark

CYBERSIKKERHED: Da en medarbejder hos landinspektørfirmaet Lifa A/S forsøgte at arbejde en søndag i marts, kunne han ikke komme på de drev, han plejede at arbejde fra.

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

Hesehus og Shipmondo er begge finalister til årets E-handelspris, som Dansk Erhverv står bag.

NYHEDSBREV

Forbered din virksomhed på hackerangreb

REKRUTTERING

Fri leg og et robotbibliotek: Fire idéer til, hvordan flere virksomheder tager robotterne til sig

ROBOTTER

Undgå at robotterne samler støv: Søg viden og start simpelt

Overblik

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

Udnyt automationen bedre

INDSIGT

Audite Robotics tager kampen op mod de store: - Vi synes, de baner vejen for os

LEDELSE

Frihed, åbenhed og sjov er principperne bag Jacob Sohrabi Niclassens ledelsesstil

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense