Annonce
Vi ser tilbage på artikler med Lars Hedal fra Hesehus, Bo Kønskov fra Abtion og Peter Revsbech fra Ordbogen. Foto: Robert Wengler/Mathias Banke
NYHEDSBREV

Et blik tilbage inden det nye år

Bare rolig, denne mail er ikke en ildebrand, der skal slukkes midt i ferien.

Det er såmænd bare Erhvervsliv Odense, der tager en kort walk down memory lane med nogle af de artikler, vi har sendt ud de seneste to måneder.

Læn dig tilbage med din foretrukne varme drik og læs eller genlæs nogle af de historier, vi synes bedst beskriver Erhvervsliv Odense.

I vores opsamling kan du læse portrættet af Ordbogens direktør, Peter Revsbech, som taler åbent om den ledelseskultur, han har indrettet den hastigt voksende virksomhed efter. Hierarkiet er fladt, og det er helt i orden at fejle, så længe man ikke laver samme fejl to gange.

Portrættet er et godt eksempel på, hvordan vi giver læserne muligheden for at komme ind bag facaden hos en af byens markante erhvervsprofiler. Du lærer både Peter Revsbech bedre at kende og kan finde inspiration i hans tanker om ledelsesfilosofi.

Vi vil også gerne fremhæve Lars Hedals fra Hesehus' tre værktøjer. Artiklen var første gang, vi tog formatet i brug, og det rammer på mange måder lige ind i det, vi gerne vil tilbyde vores læsere: Konkrete gode råd fra en af byens ledere serveret uden nogen dikkedarer, så du får en brugbar fordel i dit arbejdsliv.

Lars Hedal er direktør for Hesehus, der de seneste år har oplevet stor vækst. Over tid steg antallet af opgaver, han tog sig af, derfor var det nødvendigt, han overvejede, hvordan han brugte sin tid. Hans tre værktøjer hjælper derfor med at sørge for, man bruger sin tid rigtigt.

Bo Kønskov deler Abtions erfaringer med en firedages arbejdsuge. De ansatte i software-virksomheden kunne førhen selv bestemme, hvornår de mødte i løbet af ugens fem dage. Nu arbejder de fire dage om ugen, og møde- og gåtidspunkter er faste.

Det har mindsket spildtiden, skabt bedre trivsel og øget omsætningen. Der er mange gode konklusioner at trække ud fra Abtions erfaringer, der kan være til inspiration for andre virksomheder.

Som en ekstra godte får du i dette nyhedsbrev podcasten Erhvervsklubbens året, der gik, hvor vært Anne-Marie Lindholm sammen med sine gæster gennemgår aktiemarkedet, boligmarkedet, privatøkonomien og MeToo.

Nu har Erhvervsliv Odense været i gang i godt og vel fire måneder. Vi vil gerne sige mange tak for den tillid, nysgerrighed og opbakning, I har vist vores nye medie.

Vores medie kommer ikke langt uden input fra Odenses virksomheder. Derfor håber vi, at I vil fortsætte med at sætte jeres præg på Erhvervsliv Odense ved skrive ind med gode historier, forslag til emner og invitationer til en kop kaffe.

I kan som altid skrive til mig her, og I kan også følge Erhvervsliv Odense på Linkedin.

Nye læsere kan tilmelde sig nyhedsbrevet lige her.

Tak for at læse med - og rigtig godt nytår. Vi ses!

INDSIGT

Kanalerne smelter sammen: Dem med stærke webshops høster gevinsten i butikkerne

E-HANDEL

Hesehus og Shipmondo hædret ved E-handelsprisen 2022

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

I e-handel må man danse eller dø

LISTE

Her er tech-spirerne, du bør kende

INDSIGT

Tænk fortællinger på Linkedin ind i din ledelse og få medarbejderne med dig

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

10 tech-spirer, du skal holde øje med

Lister kan flere ting. De kan skabe overblik, de kan give opmærksomhed til dem, der som regel ikke finder vej til medierne, give stof til samtalerne ved vandkøleren, og så kan de være sjove at gå på opdagelse i.

INDSIGT

Lifa var klar på hackerangreb: - Uden forsikring og plan ville jeg have været på herrens mark

CYBERSIKKERHED: Da en medarbejder hos landinspektørfirmaet Lifa A/S forsøgte at arbejde en søndag i marts, kunne han ikke komme på de drev, han plejede at arbejde fra.

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

Hesehus og Shipmondo er begge finalister til årets E-handelspris, som Dansk Erhverv står bag.

NYHEDSBREV

Forbered din virksomhed på hackerangreb

REKRUTTERING

Fri leg og et robotbibliotek: Fire idéer til, hvordan flere virksomheder tager robotterne til sig

ROBOTTER

Undgå at robotterne samler støv: Søg viden og start simpelt

Overblik

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

Udnyt automationen bedre

INDSIGT

Audite Robotics tager kampen op mod de store: - Vi synes, de baner vejen for os

LEDELSE

Frihed, åbenhed og sjov er principperne bag Jacob Sohrabi Niclassens ledelsesstil

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense