Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Thomas Visti, Visti Unlimited. Foto: Michael Bager

Visti sørger for rammer, hvor der er plads til ambitioner

Vi er nået til sidste kapital af serien "Den næste succes", som Erhvervsliv Odense bringer i samarbejde med Fyens Stiftstidende.

Denne gang har vi været på besøg hos Visti Unlimited, hvor investor Thomas Visti har skabt et stilet kontorfællesskab på Helgavej i Hunderup-kvarteret, der emmer af eksklusivitet og ambition.

Du kan møde virksomhederne Bluekey, Made4CNC, IDsure, CC Athletics og VR Trainer, og så fortæller folkene bag Visti Unlimited, hvilke tanker stedet er skabt ud fra.

God fornøjelse!

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Thomas Visti, i midten, har lagt den daglige drift af Visti Unlimited i hænderne på Patrick Thomsen og Kirse Overgaard Nielsen. Patrick fungerer også som personlig assistent for Visti med ansvar for blandt andet overvågning af Vistis investeringer. Foto: Mathias Banke

Havefest og vinsmagning i Vistis herskabsvilla: Det sender et godt signal at bo her

Med sin formue fra salgene af både Universal Robots og Mobile Industrial Robots har investor Thomas Visti skabt kontorfællesskabet Visti Unlimited.
 
Her er fokus på at give husets startups og scaleups eksklusive rammer, hvor der er styr på alt det praktiske og rigeligt med arrangementer for lejerne.
 
- Vi skaber de fælles rammer og holder en masse fælles arrangementer, blandt andet sommerfest, julefrokost, vinsmagninger og andet for at bringe folk sammen, for ofte kan man få hjælp af andre her, der på et tidspunkt i deres forløb har stået over for de samme udfordringer som én selv, forklarer direktør Patrick Thomsen.

Visti Unlimited rummer 35 virksomheder med til sammen 90 ansatte, som ofte hjælper og støtter hinanden på kryds og tværs. Der er kun enkelte ledige pladser.

STØTTE: Han har selv prøvet det. At begynde helt fra bunden med at udvikle et produkt, få det til at vokse, skabe en forretning - og få den solgt til en god pris. Thomas Visti er om nogen Mr. Robot på Fyn - sammen med en håndfuld andre, der som nogle af de første spottede, at udviklingen og salget af robotter til industrien ville blive en stor forretning.

Nogle af de mange penge, han tjente ved salget af først Universal Robots og siden Mobile Industrial Robots, som han begge havde ejerandele i (mest i MIR med 30 pct.), har han investeret i iværksætterhuset Visti Unlimited, hvor håbefulde mennesker bag startups og mindre virksomheder kan leje sig ind. Der er også plads til den helt grønne iværksætter, som nærmest kun har en idé og en computer og bare har brug for en skrivebordsplads til en start.

- Fra begyndelsen har tanken været, at vi ville skabe et fællesskab på tværs af interesser og virksomheder, fortæller Thoms Visti fra sit kontor på førstesalen i herskabsvillaen på Helgavej i Odense M, hvor Visti Unlimited er indrettet. Villaen og de to fløje bagved husede tidligere Grafisk Arbejdsgiverforening.

Thomas Visti har kontor på førstesalen i den store patriciervilla på Helgavej, og de mange lejere holder til i de to fløje bagved. Haven med loungemøbler og orangeri er en del af de fælles faciliteter, som alle kan gøre brug af. Foto: Michael Bager

Den daglige driftschef i huset, Patrick Thomsen, har ansvaret for, at alt det praktiske i huset spiller, så når internetforbindelsen pludselig svigter som på denne forårsdag, hvor vi sidder og taler, bimler og bamler det med opkald. Da det hurtigt er fikset, fortæller han om hverdagen i huset:

Rammerne er fælles for alle

- Vi tager os af alle de praktiske ting med rengøring, frokostordning, mødefaciliteter og teknisk setup, så man har et fuldt fungerende kontormiljø med en række fælles faciliteter. Bare man har en computer, kan man i princippet begynde at arbejde med det samme.

Visti Unlimited

  • Der er 35 virksomheder med tilsammen 90 ansatte som lejere i iværksætterhuset Visti Unlimited, der ligger på Helgavej 26 i Odense M.
  • Ejendommen, en stor, hvid villa og to fløje bagved, husede tidligere Grafisk Arbejdsgiverforening og er totalrenoveret i respekt for den oprindelige stil og husets historie.
  • Der er p.t. kun enkelte ledige pladser, bl.a. to af de 18 pladser i iværksætterhusets kravlegård, kaldet pre-seed floor. Her får man i praksis bare en plads ved et skrivebord og kan så trække på husets øvrige faciliteter, deltage i arrangementer og få sparring, rådgivning og netværk. Pris: 2350 kr. om måneden plus moms.
  • Egentlige kontorer findes i flere størrelser, priserne begynder ved 3400 kr. plus moms.
  • Tre virksomheder er vokset ud af rammerne og flyttet til egne, større lokaler. Det drejer sig om Unicontrol, Ergosplash og UHP Suppliers.
  • Til daglig er Patrick Thomsen driftschef i huset, hvor han får hjælp af Kirse Overgaard Nielsen, som også står for husets SoMe-aktiviteter. Thomas Visti ejer Visti Unlimited, har sin daglige gang i huset og kontor på 1. sal i villaen på Helgavej.
  • Han har investeret i fire af de 35 virksomheder, der bor til leje i komplekset. Derudover har han aktuelt investeringer i otte andre selskaber.
Visti Unlimited

- Vi skaber de fælles rammer og holder en masse fælles arrangementer, blandt andet sommerfest, julefrokost, vinsmagninger og andet for at bringe folk sammen, for ofte kan man få hjælp af andre her, der på et tidspunkt i deres forløb har stået over for de samme udfordringer som én selv. Der er virkelig gode muligheder for at sparre med hinanden, og det forsøger vi at dyrke.

Visti og Monopolet

Visti Unlimited har desuden etableret et fast samarbejde med Sydbank, advokatfirmaet Ideal, revisionsgiganten EY og it-sikkerhedsfirmaet Chili Security, hvis repræsentanter jævnligt er i huset, så man kan få en snak med dem, uden de skriver en stor regning ud efter den første snak. De er også med, når huset holder de meget populære "Visti og Monopolet"-arrangementer.

Dem har der været afholdt tre af siden november, og det er planen med endnu et inden sommerferien. Her kan man skrive om særlige dilemmaer eller udfordringer, man aktuelt har i sin virksomhed, og så holdes der er fælles møde, hvor Thomas Visti, rådgivere - og alle andre, der har et bud - kommer med deres forslag til, hvad der kan gøres.

Hver anden måned holders der "Visti og monopolet", hvor aktuelle dilemmaer tages op. Så giver Thomas Visti, stående til højre, sammen med husets faste rådgivere og andre, der har et bud, deres syn på sagen. Mødet holdes i den fælles kantine, som er indrettet i det, der tidligere må have været villaens storstue. Foto: Visti Unlimited

- Det er helt uforpligtende og meget populært, og vi følger op på det, fordi vi, når vi samles næste gang, spørger, hvordan det så er gået, fortæller Thomas Visti, der selv i sin tid som iværksætter har prøvet ikke at have råd til en advokat, fordi alle sparepengene var smidt i firmaet.

Også husets interne pitch-konkurrence, Scale Up Awards, er populært. Her kan nye virksomheder præsentere deres forretningsidé i en slags Løvens Hule-koncept.

Bliver ikke rendt på dørene

I begyndelsen søgte en del iværksættere at leje sig ind, fordi de havde et - ofte slet skjult - ønske om måske at få Thomas Visti med som medinvestor. Men den tendens er ikke så udbredt mere.

- Af de 35 lejere, vi har p.t., har jeg investeret i fire, og jeg føler ikke, jeg bliver rendt på dørene, selv om folk ved, hvor jeg sidder. Jeg er er her jo, og hvis nogen vil snakke med mig, finder vi ud af det, men ellers er jeg ikke som sådan involveret i husets dagligdag, det tager Patrick og Kirse sig af, fortsætter Thomas Visti.

Blå bog

  • Thomas Visti Jensen, 48 år, er født og opvokset i Skeby ved Otterup.
  • Uddannet elektriker og derefter elektroingeniør fra Odense Teknikum i 2001. I 2002 ansat som salgschef i Thrige Technic (senere Sauer-Danfoss) i Odense.
  • Begyndte i 2009 som salgschef i Universal Robots, fra 2012 vice-administrerende direktør under Enrico Krog-Iversen.
  • Fra 2014 til august 2020 administrerende direktør i Mobile Industrial Robots.
  • Har investeret i 12 virksomheder, bl.a. Unicontrol, Weldingdroid, BlueKey, Rokoko, Amy's Bar & Winehouse og træningscentret Strong4life, som snart forlader lokalerne på Cikorievej for at flytte ind i nybygget center med et par padelbaner på den østlige del af Nyborgvej ved jernbaneviadukten.
  • Alle aktiviteter er samlet i Visti Jensen Holding ApS, som ifølge 2021-regnskabet har en egenkapital på 308 mio. kr.
  • Bor på Bülowsvej i Odenses Hunderup-kvarter. Gift og far til tre, to piger på tre og 19 år samt en søn på et år.

Ud over hans person er der også en stor signalværdi i selve det udtryk, villaen og omgivelserne har. Det var Thomas Visti bevidst om, da han renoverede både villaen og de to fløje. Det kostede lige så meget som selve ejendommen har han tidligere nævnt - uden at sætte tal på.

Nogle vokser ud af rammerne

Og det ser - og er - mondænt og lækkert med loungemøbler og orangeri i haven og smagfuld indretning indendørs. For en nystartet virksomhed er det gode signaler at sende at bo her, for man skal ikke undervurdere omgivelserne. Flere af lejerne giver også udtryk for, at det betyder meget for dem at være her.

Af de 35 lejere, vi har p.t., har jeg investeret i fire, og jeg føler ikke, jeg bliver rendt på dørene, selv om folk ved, hvor jeg sidder.

Thomas Visti, ejer af Visti Unlimited

Selv om Visti Unlimited kun har knap tre år på bagen i disse rammer, er der allerede flere eksempler på virksomheder, som er vokset sig så store, at de har måttet flytte ud. Bedste eksempel er Unicontrol, der laver software til at styre entreprenørmaskiner, bl.a. gravemaskiner, bedre. Den virksomhed har Thomas Visti i øvrigt investeret i.

- Til sidst var de næsten 30 mand her hos os, og der stod maskiner overalt på vores parkeringsplads. Nu er de 50-60 stykker og er rykket ud i Tietgenbyen, og det går stadig forrygende, fortæller Thomas Visti.

Desuden er bl.a. virksomheden Ergolash vokset ud af rammerne, og så bliver der plads til andre, der kan blive en del af fællesskabet. Hvor det ofte viser sig, at to plus to kan blive til fem.

Produktchef Christian Riddersholm Høj (tv), direktør Steffen Johnstad-Møller og teknisk chef Matias Marek (th) fra Bluekey har kun rosende ord til Visti Unlimited, hvor virksomheden holder til. Foto: Mathias Banke

Bluekey sagde farvel til køreskole, sur udlejer og byggestøj: - Der er et fællesskab her, hvor man vil hinanden det godt

Rammerne er vigtige for Bluekey, hvis virksomheden skal fuldføre sin plan om at vokse med nye medarbejdere i løbet af året. Derfor er virksomheden glad for at have kontor hos Visti Unlimited, ikke mindst når man sammenligner med der, hvor Bluekey blev stiftet.

OMGIVELSER: Tre skarpklædte mænd har taget plads i et af mødelokalerne i det store palæ på Helgavej, som investor Thomas Visti har skabt kontorfællesskabet Visti Unlimited.

I midten sidder Steffen Johnstad-Møller. Han er direktør og medstifter af virksomheden Bluekey, som har udviklet software til shippingbranchen, der samler store mængder data fra rederierne og visualiserer det, så dataene kan bruges til at reducere omkostningerne.

Direktøren er flankeret af produktchef Christian Riddersholm Høj og teknisk chef Matias Marek. Ud over dem er der tre ansatte i virksomheden.

Og det går godt, hvis man spørger direktøren. Bluekey har indgået et samarbejde med et rederi i Hongkong, og virksomheden har også landet en mangeårig aftale med en stor, japansk virksomhed, der vil sælge Bluekeys software gennem en licensaftale.

- Det er fantastisk for os. Det er jo en salgskanal i et område, som er relativt svært at komme ind på.

- Lige nu er 15 procent af vores indtægter licensbaseret, men med den nye aftale kommer det tal op på næsten 40 procent. Det skaber en sikker base for os og betyder, at vi kan investere mere og mere ind i egen virksomhed, siger Steffen Johnstad-Møller.

Forstyrrende kaffemaskine

Målet er klart: Bluekey vil vækste, og planen er at ansætte et par mere i løbet af året.

I den sammenhæng gør det helt sikkert en forskel, at Bluekey for længst er flyttet ud af det tidligere kontor på Nørregade.

- Dengang delte vi kontor med en lille køreskole, og vi havde en sur udlejer. Vi skulle igennem køreskolen for at komme ud til kaffemaskinen, og vi udviklere drikker altså en del kaffe, så maskinen skulle stå og brumme, mens køreskolen havde teori, fortæller Matias Marek.

- Vi måtte ikke skrue for meget op for radiatorerne, indskyder Steffen Johnstad-Møller.

- Nej, og de var ved at gøre klar til letbanen udenfor, så der kom også en masse støj derfra. Så det var en helt anden oplevelse at komme hertil. Der er fede kontorer og et godt fællesskab med alle de andre ildsjæle, som vi snakker med og bliver inspireret af. Det er noget af et afbræk fra, hvor vi startede, understreger Matias Marek.

Der er verdener til forskel på Bluekeys gamle kontorer og de rammer, virksomheden har hos Visti Unlimited. Foto: Mathias Banke

En af måderne lejerne hos Visti Unlimited bruger hinanden, er når der afholdes "Visti og Monopolet", hvor Thomas Visti læser spørgsmål fra en brevkasse, hvorefter han og iværksætterne deler erfaringer og indsigter i forskellige problematikker.

- Der er et fællesskab her, hvor man vil hinanden det godt. For nogle uger siden havde nogle landet en stor investering, så de gav champagne på terrassen. Der var høj sol, og alle stimlede sammen, for vi fejrer også hinandens sejre, forklarer Christian Riddersholm Høj.

Dragende rammer

Christian Riddersholm Høj var selv tilflytter til Odense, da han startede hos Bluekey, og i den position er det positivt at lære over 70 nye folk at kende gennem kontorfællesskabet, og han sætter pris på de arrangementer, som Thomas Visti, direktør Patrick Thomsen og community manager Kirse Overgaard Nielsen afholder.

Bluekey forventer at udvide holdet i løbet af året. Fra venstre: Erik Kristiansen, direktør Steffen Johnstad-Møller, produktchef Christian Riddersholm Høj, Filip Pedersen, teknisk chef Matias Marek. Foto: Mathias Banke

Det og omgivelserne, som Thomas Visti har skabt, er noget af det, der skal hjælpe Bluekey med at vokse.

- Det er et fedt sted at have folk ude til samtale. Jeg bliver lidt stolt, når jeg beder dem om at være en del af det her, og jeg fornemmer også, at de synes, det kunne være fedt at være her, siger Matias Marek.

3D-designeren Rei Hansen bliver brugt som testperson af træningsprogrammet. Virksomhedens grundlæggere, Christian Nørrelund og Thomas Nørgaard kan følge med på tabletten, der er koblet til. Foto: Freja Bundvad

Christian og Thomas vil uddanne sundheds-personale ved hjælp af Virtual Reality: - Vi vil have det ud på alle afdelinger

En af udforingerne i sundhedsvæsenet er, at det er svært at give sundhedspersonale under uddannelse praktisk erfaring, fordi der er få ressourcer til at oplære de studerende.
 
Derfor har Christian Nørrelund og Thomas Nørgaard skabt VR Trainer, hvor de ved hjælp virtual reality gør det muligt at øve de mange forskellige procedurer, sundhedspersonale skal kunne på rygraden.

Iværksætterparret Christian Nørrelund og Thomas Nørgaard vil hjælpe med at løfte byrden i det pressede sundhedsvæsen ved hjælp af Virtual Reality-teknologi.

VIRTUAL REALITY: En af iværksættervirksomhederne, der har lejet sig ind hos Visti Unlimited, er VR Trainer. I et kontor i vestfløjen udvikles og testes virtuelt træningsmateriale til sundhedsfagligt personale.

- Vi har udviklet omkring 50 procedurer, som sygeplejersker og SOSU'er kan træne med VR-briller på, fortæller Christian Nørrelund, der sammen Thomas Nørgaard stiftede virksomheden for cirka fire år siden.

De to grundlæggere er begge uddannet som softwareudvikler, og de seneste 10-15 år har de arbejdet sammen om forskellige iværksætterprojekter. Det bygger på lidt af en tilfældighed, at de har kastet sig over virtuel træning af netop sundhedsfagligt personale.

De kom ad omveje i kontakt med nogle fra Odense Universitetshospital (OUH), som havde en helt konkret problemstilling, nemlig at det var svært at træne praktisk erfaring.

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) er en computer-simuleret virkelighed, der tillader brugeren at være til stede i en virtuel verden.

Med VR-briller ser man ikke virkeligheden rundt om sig, men i stedet et tredimensionelt computerspil. 

Udover underholdning bliver VR i stigende grad brugt til oplæring og træning i forskellige fag. 

- I sundhedssektoren er der ikke altid ressourcer til at oplære i den hastighed, der er behov for. Vi foreslog VR som en mulig løsning, og så lavede vi en fondsansøgning sammen med sygehuset og endte med at få omkring en million kroner til at udvikle det, fortæller Christian Nørrelund.

I sundhedssektoren er der ikke altid ressourcer til at oplære i den hastighed, der er behov for.

Christian Nørrelund, medstifter, VR Trainer

Leg og lær

VR Trainers træningsprogram er bygget op, så man kan øve sig i forskellige procedurer som for eksempel at identificere kritiske tilstande hos patienter eller lægge drop eller sonder. Det er virkelighedens kliniske tjeklister, der bliver benyttet, men tager man VR-brillerne på, virker det mest af alt som et computerspil, hvor man blandt andet kan tale til patienterne og tjekke deres symptomer.

Rei Hansen og Christian Nørrelund er sammen ved at identificere den virtuelle patient Saras tilstand. Foto: Freja Bundvad 

På en tablet kan kollegaer eller studiekammerater følge med i, hvad "spilleren" oplever og på den måde kan flere få gavn af træningen samtidig.

Træningen henvender sig primært til studerende og nyuddannede, der skal have de lange tjeklister ind under huden. En stor del er træning af rækkefølgen i forskellige procedurer, for det er enormt vigtigt at have styr på, forklarer Christian Nørrelund.

- Hvis man for eksempel glemmer trinnet med at desinficere sine hænder, kan man principielt sætte sig selv og patienter i fare.

Vil kunne leve af det

Som iværksætter er det mere reglen end undtagelsen, at der går lang tid, før man har bygget en forretning op, som man kan leve af. Sådan er det også i VR Trainers tilfælde. Men i stedet for at jage investorer og tilskud, har Christian Nørrelund og Thomas Nørgaard valgt at forlade sig på egne midler og har begge to haft forskellige konsulent- og undervisningsjobs ved siden af.

Inden længe håber mændene dog, at VR Trainer bliver deres eneste levebrød. Lige nu er det i brug på en enkelt medicinsk afdeling på OUH, men er i test flere andre steder. Men produktet - en kuffert med VR-udstyr, en tablet og træningsprogrammet - er klar til at komme længere ud.

- Vi vil gerne have det her ud på alle afdelinger, så studerende og nyansatte hurtigere kan blive mere effektive. Vores produkt er rigtig stærkt, så nu skal det bare implementeres derude, siger Christian Nørrelund.

Alle tre medarbejdere hos CC Athletics dyrker sport på højt niveau eller har gjort det. Studentermedhjælper Kaya spiller fodbold, direktør Claes Jakobsen (mf) basketball og marketingchef Daniel Bay (th) er gymnast. Foto: Freja Bundvad

Fynske iværksætterspirer vil forebygge sportsskader: Stræber ikke efter vækst for vækstens skyld

For sportsfolk er få ting værre end at skulle sætte karrieren på pause i lang tid på grund af overbelastningsskader. Derfor har CC Athletic udviklet udstyr, der giver en heads up, hvis der er en skade under opsejling.
 
Indtil videre har startuppen kun én kunde, fortæller direktør og stifter Claes Jakobsen, men det passer godt i forhold til startuppens ambitioner.

Den nyopstartede virksomhed CC Athletics vil forebygge sportsskader - og ikke kun hos eliten.

FOREBYGGELSE: For tre år siden var stifteren af CC Athletics, Claes Jakobsen, godt i gang med en forskerkarriere som velfærdsteknolog og var blevet tilbudt at skrive en PhD. Men det blev et pænt nej tak - han var blevet træt af, at forskningsprojekterne aldrig kom videre end universitetet. Der blev skrevet en artikel eller to om dem, og så blev de lagt på hylden.


Selv havde han lyst til at producere noget, der gjorde en forskel for mange mennesker. Så han besluttede sig for at blive selvstændig og udvikle sportsteknologisk udstyr.

En kompliceret badevægt

For et år siden blev han kontaktet af en bekendt, der havde en helt speciel forespørgsel:

- Gennem en fælles kontakt ringede FC Nordsjælland og spurgte, om jeg kunne lave noget måleudstyr til dem. Og det var jeg blevet dygtig nok til, så jeg gik i gang. Så tænkte jeg "lad os lave et firma og prøve at tjene penge på det. "

Måleredskabet er koblet til et computerprogram, der analyserer benenes styrke. Måler man jævnligt, er det muligt at spotte kommende overbelastningsskader. Foto: Freja Bundvad

Det blev i første omgang til en "lyskemåler". Han kalder selv produktet for "en kompliceret badevægt", der meget præcist kan måle muskelkraft på begge ben. Placerer man benene i måleudstyret og klemmer alt, hvad man kan, kan det måle styrken på henholdsvis højre og venstre ben.

Hvis man måler en gang om ugen, er det muligt at spotte en overbelastningsskade i lysken, inden skaden materialiserer sig og gør f.eks. en fodboldspiller ukampdygtig. Netop skader i lysken er meget lumske, fordi de normalt er svære at forudsige. Her kan udstyret hjælpe.

Ikke kun for eliten

I mange år har lignende måleudstyr været fast inventar i elitesporten, men Claes Jakobsen og hans team arbejder hen imod at få det udbredt til alle sportsudøvere uanset niveau. I stedet for kun at henvende sig til de allerstørste sportsklubber skal lokale idrætsforeninger også have muligheden for at kunne forebygge skader i god tid. Derfor er det vigtigt for ham, at priserne skal være tilgængelige for den brede idrætsbefolkning.

Måske ser det ikke så fancy ud, men til gengæld kan man få dem til et engangsbeløb og til konkurrencedygtige priser

Claes Jakobsen, stifter CC Athletics

- Konkurrenterne lejer deres måleudstyr ud, og så koster softwaren yderligere penge. Hos os køber man udstyret og softwaren, der hører med. Måske ser det ikke så fancy ud, men til gengæld kan man få dem til et engangsbeløb og til konkurrencedygtige priser, forklarer Claes Jakobsen.

Har selv haft skader

Virksomheden flyttede ind i iværksætterfællesskabet Visti Unlimited i starten af 2023, og på kontoret har tre ansatte deres daglige gang: Stifter og direktør Claes Jakobsen, marketingchef Daniel Bay Jensen og studentermedhjælper Kaya Veitlmeier Jensen.

Alle tre dyrker eller har dyrket sport på højt niveau, og derfor har de også på egen krop oplevet, hvor stor en livsomvæltning en overbelastningsskade kan være.

- De fleste fodboldspillere, også på mit eget hold, har døjet med lyskenskader. Der kommer perioder med mange kampe og meget træning, og lige pludselig rammer skaden bare. Med målingerne kan man drosle ned i god tid og måske holde sig i ro i en uge i stedet for i et halvt år, når skaden er sket, siger Kaya Veitlmeier Jensen.

Ikke store ambitioner

Hos CC Athletics er det ikke millionomsætning og gazellevækst, der skal definere, om virksomheden får succes. Pengene skal nok komme, men det er produktet, der er i fokus.

- Vi stræber ikke efter vækst bare for vækstens skyld. Vi har ingen ambitioner ud over, at vi skal have det sjovt og gerne kunne leve af at lave sportsteknologi til klubber, der rent faktisk kan bruge det til noget, siger Claes Jakobsen.

Lige nu er fodboldklubben FC Nordsjælland virksomhedens eneste kunde - til gengæld løber kontrakten over ti år og giver virksomheden økonomisk luft til at arbejde med at få måleprodukterne ud til bredden.

Jesper Holmgren er overbevist om, at han har fat i det helt rigtige med at digitalisere de mange certifikater, som sømænd stadig kun har i papirudgave. Det vil hans firma IDsure lave grundlæggende om på. Foto: Jørgen Volmer

Sømanden fik en god idé: Nu har han et skrivebord i 'kravlegården' hos Visti Unlimited - drømmen er et lille kontor

Alle, der arbejder til søs, har en masse forskellige certifikater og papirer, der dokumenterer, hvad de er uddannet til at må arbejde med til søs.
 
Det vil iværksætteren Jesper Holmgren digitalisere gennem sin virksomhed IDsure. Han har selv været i branchen i mange år, så han kender behovet.
 
Han har et skrivebord på Visti Unlimiteds pre-seed floor, der er for virksomheder i de begyndende stadier. Men på sigt drømmer Jesper Holmgren om, at IDsure kan tage førertrøjen inden for virksomhedens område.

Jesper Holmgren er det typiske eksempel på iværksætteren med en drøm om den store vækstrejse.

MARITIM: Jesper Holmgren er en typisk iværksætter - han har en idé, som han tror fuldt og fast på, baseret på egne erfaringer i sit tidligere job. Efter en del år som sømand stødte han på noget, som han mente kunne løses mere smart: Registreringen af de mange certifikater og beviser, som sømænd altid bærer rundt på, og som dokumenterer, hvad de er uddannet til at arbejde med til søs.

Alt det er stadig på papir, og det satte Jesper Holmgren sig for at digitalisere via en software-løsning til den globale maritime trænings-industri, så alt i stedet kan ligge på en app, ikke kun bestående papirer, men også nye kvalifikationer, som oparbejdes. En sømand behøver groft sagt så kun sin telefon, når han påmønstrer et skib, og ikke en hel mappe med op til 50 certifikater og flere hundrede sider.

Jesper Holmgrens firma IDsure er godt i gang, har lige fået lidt mere kapital, så bestræbelserne for at skabe en økonomisk bæredygtig forretning kan fortsætte.

Jesper Holmgren sidder i Visti Unlimiteds pre-seed floor-område, som er stedets "kravlegård" for dem, der blot har brug for et skrivebord og de øvrige faciliteter i Visti Unlimited. Prisen for en plads her er 2350 kr. om måneden plus moms.

Søgte mod andre i samme branche

Grunden til, at Jesper Holmgren valgte Visti Unlimited, forklarer han således:

- Jeg fandt ud af, at her ligger andre startups fra den maritime branche, og så syntes jeg, det passede bedre til mig, selv om jeg bor i Skibhuskvarteret og derfor ikke har så langt til Coworking Plus i Kochsgade.

- Der er virkelig et godt sammenhold her, og man kan få gode råd, vejledning og sparring med andre i et meget åbent miljø. Folk her vil gerne hjælpe hinanden, og det har jeg allerede haft megen gavn af. Jeg har fået mange gode input i de syv-otte måneder, jeg har været her, fortæller han.

Ambitionen er tårnhøj

Jesper Holmgren har indtil for nylig haft fuldtidsarbejde ved siden af aktiviteterne i IDsure for at få en tilværelse med hustruen og deres to børn til at hænge sammen. Lige nu arbejder han fuld tid - og mere til -i IDsure, og drømmen - og planen - er selvfølgelig at kunne leve af IDsure.

Der er virkelig et godt sammenhold her, og man kan få gode råd, vejledning og sparring med andre i et meget åbent miljø.

Jesper Holmgren, iværksætter med virksomheden IDsure

- Min ambition er, at vi bliver førende i Danmark og Skandinavien i løbet af de næste fem år. Europa og resten af verden herefter, for vi ser et enormt potentiale for vækst. Vi har fået de første ordrer på vores løsning i hus - og har SIMAC i Svendborg, Danske Rederier og et par stykker mere som kunder, siger Jesper Holmgren med den typiske iværksætters urokkelige tro på sin egen idé, en tro, der deles af de tre øvrige medejere, der støtter ham økonomisk og på anden vis i IDsure, som han selv ejer hovedparten af.

At han er på rette vej, blev dokumenteret forleden, hvor han vandt Visti Unlimiteds interne konkurrence, Scale Up Awards, for en fin fremlæggelse af sin forretningsidé. Den slags luner meget for en virksomhed, der er så tidligt i forløbet, at der endnu ikke er et årsregnskab at henvise til.

Peter Nadolny Madsen (th) og salgschef William Jensen forklarer, at styrken i Made4CNCs løsning er dens enkelthed, og at den løser en helt konkret udfordring. Foto: Mathias Banke

Made4CNC har tre år til at gå fra 5 til over 20 ansatte: Kendt investor skal få det til at ske

Direktør Peter Nadolny Madsen erkender, at han har travlt, hvis Made4CNC skal vokse så meget, som han har planlagt. Men det er blot et spørgsmål om at bruge de salgskompetencer, som medejer Thomas Visti bringer til bordet.

INTERNATIONAL: I dag er der fem folk - deltidsstillinger inklusive - i Made4CNC. Men om tre år skal det tal ligge et sted mellem 20 og 25, siger Peter Nadolny Madsen.

Han er direktør og medejer i virksomheden, og ejerskabet deler han med investorerne Lasse Kieffer og Thomas Visti. Sidstnævnte bor Made4CNC til leje ved hos kontorfællesskabet Visti Unlimited.

Ved siden af Peter Nadolny Madsen sidder salgschef William Jensen, og begge er med på, at der skal en stærk indsats til, hvis målet skal nås.

-  Vi har travlt, men man kan sige, at kendskabet er det, der skal arbejdes på. Undervejs er det meste af vores energi lagt i udviklingen, og det seneste halvandet år har vi solgt 100 systemer. Men som kendskabet vokser, især gennem vores forhandlere i USA, regner vi med, at meget af salget kan begynde at trække sig selv, forklarer William Jensen.

- Vi kan se, at når slutkunderne har prøvet produktet, så køber de det igen. Vi kan godt blive go-to-produktet til den her type produkter. Det er bare et spørgsmål om at skalere salget op, så der er flere, der ved, at vi findes, tilføjer Peter Nadolny Madsen.

Indtil videre har Made4CNC aftaler med cirka 30 forhandlere i 12 forskellige lande, hvoraf USA er virksomhedens største marked.

Bliver så længe, det giver mening

Made4CNC har udviklet et system, der på overfladen lyder simpel: Det er en styringsenhed, der kan integreres med CNC-maskiner - fabriksenheder, der kan producere forskellige, komplekse dele i metal og andet materiale - så maskinens dørmekaniske automatiseres.

Nogle CNC-maskiner er årtier gamle, men Made4CNCs løsning gør det muligt for robotter i produktionen at kommunikere med de gamle maskiner, som på den måde får værdi i moderne produktioner.

- Den ene dag er du til et fagligt oplæg, den anden til fredagsbar med de andre i huset. Det giver en god energi, siger salgschef William Jensen (tv) om Visti Unlimited. Foto: Mathias Banke

Peter Nadolny Madsens beslutningen om at placere virksomheden hos Visti Unlimited handler ikke kun om at være en del af et større fællesskab, men også om at lette kommunikationen mellem ejerne.

-  Thomas Visti har en jo solid erfaring med salg, og han ved, hvad der skal til for at drive en virksomhed op. Vi har rigtig meget ud af at sparre med ham, siger Peter Nadolny Madsen.

- Især på salgssiden. Han har en masse knowhow, når det kommer til internationalt salg, og et kæmpe netværk, tilføjer William Jensen.

Den korte afstand vil Peter Nadolny Madsen holde fast i, så længe han kan.

- Der er selvfølgelig en kritisk masse, hvor der ikke længere er plads til os her, men jeg tænker, at vi er her et godt stykke tid endnu, så længe det giver mening, pointerer direktøren.