Havefest og vinsmagning i Vistis herskabsvilla: Det sender et godt signal at bo her
Med sin formue fra salgene af både Universal Robots og Mobile Industrial Robots har investor Thomas Visti skabt kontorfællesskabet Visti Unlimited.
Her er fokus på at give husets startups og scaleups eksklusive rammer, hvor der er styr på alt det praktiske og rigeligt med arrangementer for lejerne.
- Vi skaber de fælles rammer og holder en masse fælles arrangementer, blandt andet sommerfest, julefrokost, vinsmagninger og andet for at bringe folk sammen, for ofte kan man få hjælp af andre her, der på et tidspunkt i deres forløb har stået over for de samme udfordringer som én selv, forklarer direktør Patrick Thomsen.
STØTTE: Han har selv prøvet det. At begynde helt fra bunden med at udvikle et produkt, få det til at vokse, skabe en forretning - og få den solgt til en god pris. Thomas Visti er om nogen Mr. Robot på Fyn - sammen med en håndfuld andre, der som nogle af de første spottede, at udviklingen og salget af robotter til industrien ville blive en stor forretning.
Nogle af de mange penge, han tjente ved salget af først Universal Robots og siden Mobile Industrial Robots, som han begge havde ejerandele i (mest i MIR med 30 pct.), har han investeret i iværksætterhuset Visti Unlimited, hvor håbefulde mennesker bag startups og mindre virksomheder kan leje sig ind. Der er også plads til den helt grønne iværksætter, som nærmest kun har en idé og en computer og bare har brug for en skrivebordsplads til en start.
- Fra begyndelsen har tanken været, at vi ville skabe et fællesskab på tværs af interesser og virksomheder, fortæller Thoms Visti fra sit kontor på førstesalen i herskabsvillaen på Helgavej i Odense M, hvor Visti Unlimited er indrettet. Villaen og de to fløje bagved husede tidligere Grafisk Arbejdsgiverforening.
Den daglige driftschef i huset, Patrick Thomsen, har ansvaret for, at alt det praktiske i huset spiller, så når internetforbindelsen pludselig svigter som på denne forårsdag, hvor vi sidder og taler, bimler og bamler det med opkald. Da det hurtigt er fikset, fortæller han om hverdagen i huset:
Rammerne er fælles for alle
- Vi tager os af alle de praktiske ting med rengøring, frokostordning, mødefaciliteter og teknisk setup, så man har et fuldt fungerende kontormiljø med en række fælles faciliteter. Bare man har en computer, kan man i princippet begynde at arbejde med det samme.
Visti Unlimited
- Der er 35 virksomheder med tilsammen 90 ansatte som lejere i iværksætterhuset Visti Unlimited, der ligger på Helgavej 26 i Odense M.
- Ejendommen, en stor, hvid villa og to fløje bagved, husede tidligere Grafisk Arbejdsgiverforening og er totalrenoveret i respekt for den oprindelige stil og husets historie.
- Der er p.t. kun enkelte ledige pladser, bl.a. to af de 18 pladser i iværksætterhusets kravlegård, kaldet pre-seed floor. Her får man i praksis bare en plads ved et skrivebord og kan så trække på husets øvrige faciliteter, deltage i arrangementer og få sparring, rådgivning og netværk. Pris: 2350 kr. om måneden plus moms.
- Egentlige kontorer findes i flere størrelser, priserne begynder ved 3400 kr. plus moms.
- Tre virksomheder er vokset ud af rammerne og flyttet til egne, større lokaler. Det drejer sig om Unicontrol, Ergosplash og UHP Suppliers.
- Til daglig er Patrick Thomsen driftschef i huset, hvor han får hjælp af Kirse Overgaard Nielsen, som også står for husets SoMe-aktiviteter. Thomas Visti ejer Visti Unlimited, har sin daglige gang i huset og kontor på 1. sal i villaen på Helgavej.
- Han har investeret i fire af de 35 virksomheder, der bor til leje i komplekset. Derudover har han aktuelt investeringer i otte andre selskaber.
- Vi skaber de fælles rammer og holder en masse fælles arrangementer, blandt andet sommerfest, julefrokost, vinsmagninger og andet for at bringe folk sammen, for ofte kan man få hjælp af andre her, der på et tidspunkt i deres forløb har stået over for de samme udfordringer som én selv. Der er virkelig gode muligheder for at sparre med hinanden, og det forsøger vi at dyrke.
Visti og Monopolet
Visti Unlimited har desuden etableret et fast samarbejde med Sydbank, advokatfirmaet Ideal, revisionsgiganten EY og it-sikkerhedsfirmaet Chili Security, hvis repræsentanter jævnligt er i huset, så man kan få en snak med dem, uden de skriver en stor regning ud efter den første snak. De er også med, når huset holder de meget populære "Visti og Monopolet"-arrangementer.
Dem har der været afholdt tre af siden november, og det er planen med endnu et inden sommerferien. Her kan man skrive om særlige dilemmaer eller udfordringer, man aktuelt har i sin virksomhed, og så holdes der er fælles møde, hvor Thomas Visti, rådgivere - og alle andre, der har et bud - kommer med deres forslag til, hvad der kan gøres.
- Det er helt uforpligtende og meget populært, og vi følger op på det, fordi vi, når vi samles næste gang, spørger, hvordan det så er gået, fortæller Thomas Visti, der selv i sin tid som iværksætter har prøvet ikke at have råd til en advokat, fordi alle sparepengene var smidt i firmaet.
Også husets interne pitch-konkurrence, Scale Up Awards, er populært. Her kan nye virksomheder præsentere deres forretningsidé i en slags Løvens Hule-koncept.
Bliver ikke rendt på dørene
I begyndelsen søgte en del iværksættere at leje sig ind, fordi de havde et - ofte slet skjult - ønske om måske at få Thomas Visti med som medinvestor. Men den tendens er ikke så udbredt mere.
- Af de 35 lejere, vi har p.t., har jeg investeret i fire, og jeg føler ikke, jeg bliver rendt på dørene, selv om folk ved, hvor jeg sidder. Jeg er er her jo, og hvis nogen vil snakke med mig, finder vi ud af det, men ellers er jeg ikke som sådan involveret i husets dagligdag, det tager Patrick og Kirse sig af, fortsætter Thomas Visti.
Blå bog
- Thomas Visti Jensen, 48 år, er født og opvokset i Skeby ved Otterup.
- Uddannet elektriker og derefter elektroingeniør fra Odense Teknikum i 2001. I 2002 ansat som salgschef i Thrige Technic (senere Sauer-Danfoss) i Odense.
- Begyndte i 2009 som salgschef i Universal Robots, fra 2012 vice-administrerende direktør under Enrico Krog-Iversen.
- Fra 2014 til august 2020 administrerende direktør i Mobile Industrial Robots.
- Har investeret i 12 virksomheder, bl.a. Unicontrol, Weldingdroid, BlueKey, Rokoko, Amy's Bar & Winehouse og træningscentret Strong4life, som snart forlader lokalerne på Cikorievej for at flytte ind i nybygget center med et par padelbaner på den østlige del af Nyborgvej ved jernbaneviadukten.
- Alle aktiviteter er samlet i Visti Jensen Holding ApS, som ifølge 2021-regnskabet har en egenkapital på 308 mio. kr.
- Bor på Bülowsvej i Odenses Hunderup-kvarter. Gift og far til tre, to piger på tre og 19 år samt en søn på et år.
Ud over hans person er der også en stor signalværdi i selve det udtryk, villaen og omgivelserne har. Det var Thomas Visti bevidst om, da han renoverede både villaen og de to fløje. Det kostede lige så meget som selve ejendommen har han tidligere nævnt - uden at sætte tal på.
Nogle vokser ud af rammerne
Og det ser - og er - mondænt og lækkert med loungemøbler og orangeri i haven og smagfuld indretning indendørs. For en nystartet virksomhed er det gode signaler at sende at bo her, for man skal ikke undervurdere omgivelserne. Flere af lejerne giver også udtryk for, at det betyder meget for dem at være her.
Thomas Visti, ejer af Visti UnlimitedAf de 35 lejere, vi har p.t., har jeg investeret i fire, og jeg føler ikke, jeg bliver rendt på dørene, selv om folk ved, hvor jeg sidder.
Selv om Visti Unlimited kun har knap tre år på bagen i disse rammer, er der allerede flere eksempler på virksomheder, som er vokset sig så store, at de har måttet flytte ud. Bedste eksempel er Unicontrol, der laver software til at styre entreprenørmaskiner, bl.a. gravemaskiner, bedre. Den virksomhed har Thomas Visti i øvrigt investeret i.
- Til sidst var de næsten 30 mand her hos os, og der stod maskiner overalt på vores parkeringsplads. Nu er de 50-60 stykker og er rykket ud i Tietgenbyen, og det går stadig forrygende, fortæller Thomas Visti.
Desuden er bl.a. virksomheden Ergolash vokset ud af rammerne, og så bliver der plads til andre, der kan blive en del af fællesskabet. Hvor det ofte viser sig, at to plus to kan blive til fem.