Annonce
Abtion har taget et kritisk blik på møder, så de kun tager lige præcis så lang tid som nødvendigt. Foto: Mathias Banke
TRE VÆRKTØJER

Tre værktøjer, der gør Abtion meget mere produktiv

Tre værktøjer: Driftsdirektør for Abtions Odense-afdeling, Bo Kønskov, deler her tre værktøjer, der har øget produktiviteten for digitalbureauet.

- Med de her værktøjer tror jeg helt klart, man vil opleve en øget produktivitet. Du vil få langt mere fra hånden i løbet af en arbejdsuge, og det giver en større tilfredsstillelse med ens arbejde.

- Vi har prøvet mange ting af i forhold til den fire dages arbejdsuge, men det er de her tre dogmer, der gør den store forskel, siger Bo Kønskov.

Pomodoro - arbejd og hold pauser i faste intervaller

- Det er en game changer at arbejde i intervaller, så man arbejder koncentreret i et bestemt antal minutter og derefter holder pause, i forhold til at overtale sig selv til at fokusere på sine kerneopgaver. Man kommer i gang, og det eliminerer overspringshandlinger. 

- Når du har taget hul på opgaven og er i gang med at sætte flueben, får du en følelse af at være produktiv, og det skaber endnu mere momentum. 

- Pauser er også altafgørende for, at man producerer et godt output. Mange har en tendens til at fortabe sig i arbejdet. Vi kommer ikke op til overfladen efter luft, hvis der ikke er en ramme, der hjælper til det.

- Førhen dyrkede vi deep flow, hvor man virkelig fortaber sig i tid og sted. I dag er vi opmærksomme på, at det er for dybt, for det er utroligt energitungt. Det kan godt være, du har en produktiv halvanden time, men så har du heller ikke mere energi til resten af dagen.

- Det giver også mere energi til fritiden, hvilket er afgørende.

- Vi har koblet pomodoro sammen med en lampe på vores computer og et digitalt dashboard, så vi kan se, hvem der er i fokus, og så har vi en aftale om, vi ikke forstyrrer hinanden, når vi er i en fokussession. Der er en kæmpe gevinst i at få ro til at arbejde med sine ting. 

Giv arbejdsdagen en fast struktur

- Arbejd samme tid hver dag, og hold fri, når du holder fri. Det er virkelig fordrende for produktiviteten. Især hvis man skal samarbejde med andre mennesker, men også i forhold til at få noget fra hånden. Det giver rammer, som sørger for, du ikke smører arbejdet ud over hele dagen, så du holder en højere kadence.

- Hvis det er svært at komme i gang med, kan man starte med at give sig selv et lille rum til at starte med, så man gør det gradvist i små bidder.

- Vi gjorde det selv løbende. Vi gav os selv en periode på en måned, men det gik faktisk ret hurtigt med at være in sync med hinanden, selvom nogle skulle flytte sig ret meget.

- Frokost er også samme tid hver dag. Så er der ingen overvejelser, og vi skal ikke passe den ind i andre ting. Vi gør det bare. Det gør også, at vi alle spiser sammen, og det uformelle rum giver os mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

- Det er godt for samarbejdet at gøre tingene på samme tid. 

Vær kritisk over for møder

- Afsæt markant kortere tid til møderne, og stil større krav til forberedelsen.

- Gør det til en regel, at en mødeindkaldelse skal indeholde en agenda og alle de informationer, man skal bruge til at kunne træffe beslutninger. Der må ikke være nogen åbne spørgsmål for de øvrige mødedeltagere.

- Sørg for, der er en målsætning for mødet. Hvad er det, vi skal have ud af det? Hvad er målet med at samles?

- Ændr indstillingerne i kalendersystemet, så 20 minutter altid er udgangspunktet, man aktivt skal ændre, hvis mødet skal være længere. Det gør det lettere at gøre det rigtige.

- Forhold dig kritisk til, hvem der har brug for at være med til mødet. Lad være med at invitere revl og krat.

- Overvej også, hvor lang tid mødet har behov for at være. Kig på indholdet og sæt tiden derefter. Lad være med sætte lange rammer og fylde indhold ind. 

- Du undgår dage, hvor du føler, du ikke har fået noget fra hånden, fordi du har siddet i et mødelokale hele dagen. Det giver færre frustrationer.

INDSIGT

Kanalerne smelter sammen: Dem med stærke webshops høster gevinsten i butikkerne

E-HANDEL

Hesehus og Shipmondo hædret ved E-handelsprisen 2022

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

I e-handel må man danse eller dø

LISTE

Her er tech-spirerne, du bør kende

INDSIGT

Tænk fortællinger på Linkedin ind i din ledelse og få medarbejderne med dig

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

10 tech-spirer, du skal holde øje med

Lister kan flere ting. De kan skabe overblik, de kan give opmærksomhed til dem, der som regel ikke finder vej til medierne, give stof til samtalerne ved vandkøleren, og så kan de være sjove at gå på opdagelse i.

INDSIGT

Lifa var klar på hackerangreb: - Uden forsikring og plan ville jeg have været på herrens mark

CYBERSIKKERHED: Da en medarbejder hos landinspektørfirmaet Lifa A/S forsøgte at arbejde en søndag i marts, kunne han ikke komme på de drev, han plejede at arbejde fra.

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense

Hesehus og Shipmondo er begge finalister til årets E-handelspris, som Dansk Erhverv står bag.

NYHEDSBREV

Forbered din virksomhed på hackerangreb

REKRUTTERING

Fri leg og et robotbibliotek: Fire idéer til, hvordan flere virksomheder tager robotterne til sig

ROBOTTER

Undgå at robotterne samler støv: Søg viden og start simpelt

Overblik

Nyt fra virksomhederne i Odense

NYHEDSBREV

Udnyt automationen bedre

INDSIGT

Audite Robotics tager kampen op mod de store: - Vi synes, de baner vejen for os

LEDELSE

Frihed, åbenhed og sjov er principperne bag Jacob Sohrabi Niclassens ledelsesstil

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Odense