Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Kommerciel direktør Ehsan Ekhlas fra Unicontrol var med til at stifte virksomheden, der har vokset vildt de seneste tre år. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Tiden er inde til, at Unicontrol flyver fra reden

Som iværksætter er det sjældent ens første virksomhed, der bliver den store succes. Men så bliver man bare ved.

Det gjorde Ehsan Ekhlas, og nu har han i den grad fået succes med Unicontrol, som han var med til at stifte i 2018.

I løbet af 2021 har iværksættervirksomheden mere end tredoblet omsætningen, og det har kun gjort ambitionerne endnu højere for virksomheden, som det seneste år har været i gang med at gøre sit globale indtog.

I dette nyhedsbrev giver Ehsan Ekhlas, der i dag er kommerciel direktør i Unicontrol, indsigt i den unge virksomheds ambitioner og planer.

Han fortæller også om, hvordan det har været at stå i spotlyset i løbet af året, da Unicontrol eksempelvis vandt hovedprisen ved dette års Odin Award.

Har du gode ideer til emner for Erhvervsliv Odense, er du altid velkommen til at skrive til os. Det gør du her.

Du kan også følge os på vores Linkedin-side, hvor vi deler alle artiklerne, ligesom du meget gerne må dele nyhedsbrevet her med dem, du tænker kunne være interesserede.

Nye læsere kan tilmelde sig nyhedsbrevet lige her.

Tak fordi du læser med og deler vores historier!

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Chefen for Facebooks datacenter i Odense, Carsten Sørensen (til venstre) kan se frem til en tid med både byggeri af den tredje, fjerde og femte serverbygning på stedet. Til højre kommunikationschef Lukasz Lindell. Foto: Michael Bager

Her er tre historier til dig, der følger med i Odenses erhvervsliv

Facebook udvider datacentret i Odense med to serverbygninger. De står færdige i 2025, og byggeriet kommer til at beskæftige 1500 håndværkere.

Wolt åbner et online supermarked i Odense. Herfra kan man få bragt sine dagligvarer ud - såfremt man bor inden for fem kilometer fra markedet.

Aurora Nordics medicinske direktør og formanden for cannabisindustriens brancheforening, Marianne Hundtofte Nielsen, stopper. I stedet fortsætter hun karrieren i et sydafrikansk medicinalfirma.

Vi giver dig her overblikket over, hvad der også er værd at vide fra byens virksomheder.

RUNDT I ODENSE: Facebook, der nu hedder Meta, udvider sit datacenter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Byggeriet begynder til april og vil beskæftige 1500 håndværkere. Når det hele er færdigt i 2025, vil der samlet set være investeret 13 milliarder kroner i datacenteret.

- Vores behov for plads vokser, vi får flere kunder, der bruger længere tid og deler meget mere på Facebook, Instagram, Whatsapp og andre tjenester, hvor det bliver liggende. Indholdet fylder også meget mere. Engang var det tekst, nu er der mange videoer, og der vil uden tvivl komme nye typer indhold, siger kommunikationschef Lukasz Lindell til avisen.

Torsdag 15. december åbner Wolt et online supermarked i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Reaktioner fra kunderne har været positive, vi har haft rigtig mange, der har bestilt fra første dag, og der har været delvist flere kunder, end vi turde håbe på, siger landechef Mikkel Freiesleben til avisen.

Man skal dog bo inden for fem kilometer af supermarkedet for at kunne få bragt varer ud. Supermarkedet er Wolts tredje i Danmark.

En central person i Odenses cannabis-industri, Marianne Hundtofte Nielsen, siger farvel. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Hun er medicinsk direktør i Aurora Nordic i Bellinge, vicepræsident i Aurora Europe og formand for cannabisindustriens brancheforening, men allerede i næste uge har hun sidste arbejdsdag.

- Der findes jo aldrig et godt tidspunkt at sige op på, men vi har netop fået en rigtig fin lovtekst på plads for cannabisbranchen, så nu er der skabt virkelig gode rammevilkår, og så føles det som det rigtige tidspunkt, siger Marianne Hundtofte Nielsen til avisen.

Hun forsætter som topchef for en medicinalvirksomhed i Sydafrika.

Medstifter Ehsan Ekhlas (tv.) gav direktørrollen videre til Niels Bjerregaard i maj. Foto: Michael Bager

Unicontrol har store ambitioner for 2022: Vi står et nyt sted hver måned

Unicontrol har brugt 2021 til at komme ind på 13 udenlandske markeder med sit 3D maskinstyringssystem til gravemaskiner og læssere. Virksomheden tilpasser produktet til hvert land, og det er helt naturligt, for Unicontrol er født med ambitionen om at være global.  

- Da vi begyndte at sælge internationalt, skulle vi ikke ændre vores mentalitet eller ambitionsniveau, for det har hele tiden været der, siger kommerciel direktør og medstifter Ehsan Ekhlas.  

Ved slutningen af 2022 forventer han, at Unicontrol har mere end 50 ansatte, og derfor er virksomheden ved at se på mulighederne for et nyt domicil - dog fortsat i Odense.

Årets omsætning er vokset med mere end 350 procent sammenlignet med 2020, og den skulle gerne fordobles næste år. Trods den store fremgang, håber Ehsan Ekhlas, at Unicontrol kan holde fast i den iværksætterånd, der har kendetegnet virksomheden de seneste tre år.  

- Ånden, sammenspillet og fleksibiliteten, man får af at være på rejsen sammen, er man nødt til at holde fast i, siger Ehsan Ekhlas.  

Læs artiklen og kom med ind i en hurtigt voksende virksomhed i Odense.

Det seneste år var godt, næste år bliver endnu bedre. Kommerciel direktør og medstifter af Unicontrol, Ehsan Ekhlas, fortæller om udviklingen i iværksættervirksomheden, der har vokseværk.

SCALEUP: For Unicontrol har succesen i 2021 været til at føle på.

Den hastigt voksende virksomhed slutter året med en omsætning, der ligger op til 50 procent over ambitionen, og antallet af medarbejdere er støt stigende.

Årets fremgang skyldes i høj grad, at Unicontrol i begyndelsen af året fik taget hul på nye internationale markeder.

- Vi tog vores første spæde skridt i sælge internationalt i januar måned, og bare i år er vi nået ud på 13 internationale markeder, siger kommerciel direktør Ehsan Ekhlas.

Han er en af tre medstiftere og tidligere administrerende direktør i Unicontrol, men som virksomheden er vokset, gav han i maj rollen videre til Niels Bjerregaard, så han selv kan fokusere på virksomhedens vækst og internationalisering.

- Vi har lagt energien i at optimere vores processer, så produktet kan tilpasses de lokale markeder og dermed fungere i hele verden, og så vi kan tilføje og vokse med nye distributører hurtigere, siger Ehsan Ekhlas.

Unicontrol producerer og sælger et 3D maskinstyringssystem til alle typer gravemaskiner og læssere. Pakken består af software, sensorer, antenner og en cloud-løsning, som Unicontrol sælger gennem lokale forhandlere.

Står et nyt sted hver måned

Over det seneste år er Unicontrol gået fra startup til scaleup, og med den internationale vækst skal alle dele af virksomheden hele tiden ændre sig for at kunne følge med.

- Væksten ændrer, hvordan vi håndterer opgaver og laver planlægning. Fordi det går så stærkt, er organisationen et nyt sted hver måned. Der kommer nye ansigter til med vigtige roller. Man skal hele tiden tilpasse sig nye ting. Vi tester nye ting af, mens vi løber hurtigt, for vi skal nå meget, forklarer Ehsan Ekhlas.

Indtil videre er Unicontrol til stede i store dele af Europa og Australien. Nu kigger virksomheden blandt andet mod resten af Europa og det amerikanske marked - og på sigt hele verden.

Ehsan Ekhlas er ikke bange for, at Unicontrol gaber over for stor en mundfuld med den hurtige ekspansion.

- Vi er born global, og hele vores tankesæt og virksomhed er bygget på, at vi skal være en global virksomhed. Da vi begyndte at sælge internationalt, skulle vi ikke ændre vores mentalitet eller ambitionsniveau, for det har hele tiden været der.

Vokseværk får tøjet til at stramme

Unicontrol har rundet de 30 ansatte, og indtil august i år var Ehsan Ekhlas den eneste person i salgsafdelingen.

Nu har han fået selskab af medarbejdere, der har ansvaret for distributørerne i forskellige dele af verden, og på samme måde vokser resten af virksomhedens afdelinger. Det er der behov for, når man vokser hurtigt og samtidig vil tilpasse sit produkt til de enkelte lande.

Ehsan Ekhlas forventer, at antallet af ansatte i virksomheden er fordoblet ved udgangen af 2022.

Ehsan Ekhlas har været glad for at have til huse hos Visti Unlimited, og han rådfører sig også en gang imellem med ejeren og investoren Thomas Visti. Nu er det på tide at finde et nyt sted, der kan rumme virksomheden fremtidige vækst. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Dermed er Unicontrol også ved at vokse sig for stor til rammerne hos iværksætterhuset Visti Unlimited.

- Vi kigger efter et nyt sted at vokse i. Det er svært at forudsige, hvor meget plads vi skal bruge de næste år, men der skal være plads til lager, værksted og test af maskiner, så vi skal have et relativt stort sted.

- Planen er, vi bliver i Odense. Vi leder efter noget, der er tæt på motorvejen, for vi har montører der kører ud i Danmark. Odense har også fordelene, at det er tæt på universitetet, hele robotindustrien og vores investorer er her, og så er det i midten af Danmark, forklarer Ehsan Ekhlas.

Skruer op for ambitionerne

Når året er omme, vil Unicontrols omsætning være mere end 3,5 gange højere end 2020. Ehsan Ekhlas forventer, at omsætningen fordobles i 2022.

- Vores ambitionsniveau for næste år afspejler, at det går den rigtige vej. Vi håber, at vi kan vokse i samme grad som sidste år, siger Ehsan Ekhlas og krydser fingre for, corona tillader, at Unicontrol kan brandes på fysiske messer og mødes ansigt til ansigt med kunder i det kommende år.

Selvom Unicontrol er tre år gammel, ude af startup-fasen og har flere og flere ansatte, vil virksomheden på mange måder gerne fortsætte i samme spor som hidtil.

- Ånden, sammenspillet og fleksibiliteten, man får af at være på rejsen sammen, er man nødt til at holde fast i. Vores kerne er at gøre livet lettere for operatører, og vi kan komme med løsninger i løbet af et par dage, hvis der opstår problemer, og det kan mange større virksomheder nok ikke gøre.

- Den iværksætterånd vil vi gerne holde fast i, slår Ehsan Ekhlas fast.

I løbet af dagen pakker Ehsan Ekhlas mobilen væk og kobler fra, så han kan fordybe sig i sit arbejde eller bruge tid med sin kone og familie uden forstyrrelser. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ehsan er en af Forbes' 30 under 30: - Når du er tilbage på kontoret, er arbejdet det samme

Ehsan Ekhlas har været på Forbes' liste for unge entreprenører, "30 under 30", og for nyligt vandt Unicontrol, som han er medstifter af, hovedprisen ved Odin Award.
 
Han ser det som en anerkendelse af, at Unicontrol er på rette kurs, og samtidig er det gode anledninger til at reflektere over virksomheden.
 
Trods al den positive omtale har han stadig begge ben på jorden.
 
- Jeg har ikke lagt mærke til, at det skulle være steget mig til hovedet. Når man vinder noget, er det fedt, men når du er tilbage på kontoret, er arbejdet det samme, siger Ehsan Ekhlas.

Han kan se sig selv arbejde med Unicontrol de næste mange år, og han ser frem til at indfri virksomhedens høje ambitioner for 2022.
 
Læs hele artiklen og mød på en af byens fremadstormende iværksættere.

Kom tættere på Ehsan Ekhlas fra Unicontrol, der i løbet af det seneste år har fået meget positiv opmærksomhed.

IVÆRKSÆTTER: Unicontrol har fået en del positiv opmærksomhed i år.

Virksomheden er på kort tid blevet en god forretning, antallet af medarbejdere stiger, og i november vandt den tre år gamle virksomhed iværksætterprisen Odin Award.

- Som iværksætter jagter man hele tiden sine visioner og mål. Når man gør et godt stykke arbejde og opnår mål, er det altid rart med et skulderklap og anerkendelse af ens arbejde – både som virksomhed og person, siger kommerciel direktør og medstifter, Ehsan Ekhlas.

- Samtidig er det en fin mulighed for virksomheden at blive eksponeret, så folk ved, vi er her, og at det er en fed virksomhed at være i, fortsætter han.

Tidligere på året satte det amerikanske erhvervsmagasin Forbes Ehsan Ekhlas på entreprenørlisten "30 under 30" inden for europæisk industri.

- Det var ret fedt at blive anerkendt for mit arbejde. Jeg kan huske, da jeg startede på universitet, og jeg så listen. Jeg tænkte ”hold kæft, det ville være fedt at komme på den liste”, men så gik det op for mig, at det mest var sportsstjerner, filmstjerner og folk, der ændrer verden på forskellige måder.

Men i år blev den tanke alligevel en realitet.

- Det er en ret fed følelse at komme på den liste, lige før man fylder 30. Det åbner nogle døre, og så er det bare en god icebreaker, siger Ehsan Ekhlas.

Det ændrer ikke hverdagen

Når Ehsan Ekhlas er til awardshows eller stiller op i medierne, ser han det også som en anledning til at bremse op og se indad.

- Når der er opstået udfordringer i virksomheden, har vi løst dem og rykket videre. Man tager hele tiden fat på næste etape, så man får ikke altid stoppet op. Det er ret fedt at kunne bruge opmærksomheden til at stoppe op og reflektere over, hvad det egentlig er, vi vil med det her, forklarer Ehsan Ekhlas.

Unicontrol vandt hovedprisen ved Odin Award, der gives til en startup virksomhed, som kort sagt har gjort det ekstraordinært godt. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Trods anerkendelserne har han ikke svært ved at holde begge ben på jorden.

- Jeg har ikke lagt mærke til, at det skulle være steget mig til hovedet. Når man vinder noget, er det fedt, men når du er tilbage på kontoret, er arbejdet det samme. Det har ikke ændret hverdagen, og man holder stadig øjnene på bolden, siger Ehsan Ekhlas.

Vil indfri de høje ambitioner

Unicontrol er den fjerde virksomhed, Ehsan Ekhlas er med i, men han har ikke travlt med at skulle starte en femte.

- Min grundlæggende ambition er at hjælpe mennesker, ligesom vi gør med vores teknologi nu. Men jeg ved ikke, om det er det her, jeg skal lave resten af livet. Det er svært at sige. Lige nu er det fedt, og jeg kommer til at lave det de næste mange år, fortæller han.

- Jeg ved ikke, hvordan verden kommer til at ændre sig, men lige nu er ambition at lave en global virksomhed og et brand, der kan levere et produkt, der er nemt at bruge og løser kundernes udfordringer.

Det er på den lange bane. Lige nu ser han dog mest af alt frem mod næste år.

- Jeg glæder mig til at se, hvad 2022 bringer. Det bliver hårdt og spændende. Vi har høje ambitioner, men lad os se, om vi ikke kan indfri dem, siger Ehsan Ekhlas.