Nyt fra virksomhederne i Odense
Force Technology og Lindø Offshore Renewables Center investerer fire millioner kroner i deres klimakammer på Odense Havn, så kammeret kan fryses ned til minus 60 grader celsius.
Trods en generel mangel på arbejdskraft har lægemiddelkoncernen Orifarm ansat 900 det seneste år. Erhverv+ har foldet casen ud i tre artikler med folk fra virksomheden.
Arbejdspladsen som koncept er under udvikling, fordi de nye generationer af medarbejdere stiller andre krav end tidligere. Renata Edsbjerg fra Human Revolution går i dybden med trenden.
Odense Robotics har ansat Søren Elmer Kristensen som ny projektdirektør, hvor han skal hjælpe robotvirksomheder over hele landet med at realisere sit vækstpotentiale. Han kommer med en baggrund fra SDU TEK Innovation.
Klimakammer på Odense Havn kan fryse ned til -60 grader
Fyens Stiftstidende er kommet ind bag en lukket port på Odense Havn i Munkebo, hvor Force Technology og Lindø Offshore Renewables Center driver en ret unik forretning.
Den store hal på havnen kan nemlig fryses ned til minus 35 grader celsius, og med en frisk investering på fire millioner kroner, vil temperaturen kunne gå helt ned til minus 60 grader.
- En hel del kunder har efterspurgt lavere temperaturer, og det har været en begrænsning for os, at vi ikke har kunnet tilbyde mere end minus 35 grader, for der er nogle industrier, hvis standarder kræver, at udstyr skal være testet i ekstreme grader, siger Søren Gothil Hansen, forretningschef i Force Technology, til avisen.
Klimakammeret bruges til at teste, hvordan droner, kampvogne, redningsfartøjer, lastbiler og meget andet reagerer på ekstrem kulde.
Orifarm ansætter i hundredvis
Mens mangel på arbejdskraft bliver en større og større udfordring for store dele af erhvervslivet, har en af Odenses største virksomheder, Orifarm, ingen problemer med at ansætte nye folk i hobevis. 900 nye ansatte er der kommet til koncernen det seneste år.
Erhverv+ har skrevet en artikelserie i tre dele, som stiller skarpt på virksomheden, der sælger parallelimporterede lægemidler fra EU, og dens mange nye ansatte.
Første artikel er med tidligere håndboldspiller Torsten Laen. I dag har han til opgave at finde de rette mennesker til de mange stillinger i Orifarm. Artiklen kan læses her.
HR-direktør hos Orifarm, Birgitte Ladefoged, fortæller i en anden artikel, at den store virksomhed trods alt regner med, der bliver mere rift om medarbejderne i fremtiden. Hun udlægger, hvordan Orifarm fortsat vil tiltrække arbejdskraft. Artiklen, som er for abonnenter, kan læses her.
Sidste artikel er med Anja Devantier, der for tredje gang er blevet ansat i Orifarm. Hun fortæller, hvorfor hun bliver ved med at vende tilbage til den store koncern. Artiklen kan læses her.
Den traditionelle arbejdsplads er på vej ud
I takt med at nye generationer kommer ud på arbejdsmarkedet, sker der et skift væk fra traditionelle magtstrukturer, klassiske organisationsdiagrammer og en arbejdsuge på 37 timer, hvor alle bliver behandlet ens.
Det skriver Erhverv+, der har taget en snak med Renata Edsbjerg, organisationsrådgiver for virksomheden Human Revolution, der udbyder ledelseskurser.
- I vores konsulentvirksomhed har vi udviklet os fra at lave organisations-, ledelses- og kulturudvikling på en traditionel måde, til at have en cirkulær tilgang, som handler om bæredygtighed og menneskelighed. Verden er for kompleks til andet, og det at organisere sig som en hierarkisk organisation kommer ikke til at holde på den lange bane, siger Renata Edsbjerg.
I artiklen går hun i dybden med, hvordan fremtidens arbejdsplads og ansatte bliver.
Odense Robotics ansætter ny projektchef
Søren Elmer Kristensen er netop blevet ansat som ny projektleder i den nationale robotklynge, Odense Robotics.
Den 43-årige familiefar kommer fra en stilling som leder for TEK Innovation ved SDU's tekniske fakultet, hvor han har været siden 2015. Nu skal han stå i spidsen for nye projekter med robotindustriens vigtigste partnere.
- Danmark har en global styrkeposition inden for robotter og som national klynge spiller Odense Robotics en helt central rolle. Dette gøres blandt andet ved, at realisere vækst og innovationspotentialet blandt landets robot, automation og dronevirksomheder. Jeg glæder mig meget til at bruge min erfaring til at øge innovation og bæredygtig vækst i Danmarks robotindustri, udtaler Søren Elmer Kristensen i en pressemeddelelse.