Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Clionadh Martin har stiftet Coalescent Mobile Robots, og hendes virksomhed er en af dem, der har potentialet til at nå langt. Det mener robotinvestor Thomas Visti. Foto: Michael Bager

10 tech-spirer, du skal holde øje med

Lister kan flere ting. De kan skabe overblik, de kan give opmærksomhed til dem, der som regel ikke finder vej til medierne, give stof til samtalerne ved vandkøleren, og så kan de være sjove at gå på opdagelse i.

Derfor bringer vi i dag en liste, der kan det hele - nemlig en liste over tech-virksomheder i Odense, du bør kende til og holde øje med.

Det er med vilje lidt vagt formuleret, så listen både kan rumme de nystartede og kometerne, der er i gang med at skalere forretningen. Men fælles for dem alle er, at de har potentiale og nok står et helt andet sted om få år, end de gør nu.

Vi har fået hjælp til at lave listen af Mikkel Christoffersen, direktør i Odense Robotics, Thomas Visti og Anne Mejdal fra Visti Unlimited samt Roy Lemminger, forretningsudvikler hos SDU Rio.

Hvilke andre lister kunne du godt tænke dig at se? Kom gerne med bud på mailen.

Listen bliver ledsaget af en klumme fra Morten Frederiksen. Han brugte sit speciale i retorik på at nærstudere topchefer på LinkedIn og deres brug af platformen, og den læring har han delt med vores søstermedie Erhvervsliv Aarhus - men det er lige så relevant for erhvervslivet i Odense. Derfor får du den i dagens nyhedsbrev.

Som altid er du velkommen til at dele vores nyhedsbrev med andre, og nye læsere kan få nyhedsbrevet direkte i indbakken ved at tilmelde sig her.

Følg også gerne vores Linkedin-side, hvor vi løbende lægger historierne op.

Har du noget, du selv vil dele, eller har du blot lyst til at invitere på en kop kaffe, kan du skrive til os lige her.

Tak fordi du læser med!

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Henrik Schmidt har overtaget Odense Nedbrydning fra Jørgen Koch, og han har fået en flyvende start med masser at lave. Foto: Stefan Sommer Jagd

Nyt fra virksomhederne i Odense

Henrik Schmidt overtog Odense Nedrivning i februar. Efter eget udsagn var der stille i forretningen på det tidspunkt, men den nye ejer har allerede sparket gang i den med nyansættelser.

Vognmanden Peter Ottesen er blevet dømt for uforsvarlig transport af dyr. Flere af de svin, hans lastbiler har transporteret, blev alvorligt skadet under transport. Dommen er den seneste i en længere række.

Mens store dele af it-branchen oplever udfordringer med at rekruttere nok folk, oplever man hos Umbraco det modsatte. Her har flere udviklere nemlig skrevet sig på en venteliste for at blive ansat i virksomheden.

Ny ejer skruer tempoet op, vognmand dømt for uforsvarlig transport af dyr og udviklere står i kø for at blive ansat hos it-virksomhed. Her får du et hurtigt overblik over nogle af ugens andre erhvervshistorier fra Odense.

Ny ejer i Odense Nedrivning har allerede ansat nye folk

Henrik Schmidt overtog 1. februar Odense Nedrivning fra Jørgen Koch, der grundet sin alder har droslet ned for sine aktiviteter.

Den nye ejer og direktør beholder virksomhedens navn, men han har lagt alle aktiviteterne over i et nyt selskab, så det nu er et A/S i stedet for ApS.

Og så har Henrik Schmidt, der er murer, skruet op for tempoet i virksomheden.

- Der var nok ikke så meget gang i butikken på overtagelsestidspunktet, men det har vi fået lavet om på, jeg har ansat flere folk, og vi har meget travlt lige for øjeblikket, fortæller Henrik Schmidt.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.

Vognmand får endnu en dom for uforsvarlig dyretransport

Det er nogle barske beskrivelser, der er kommet ud af Retten i Odense, hvor vognmand Peter Ottesen er blevet dømt for uforsvarlig transport af dyr.

Vidner kunne berette om svin, der under transport i vognmandens lastbiler gik på betændte klove, havde fået bidt halen af, revet trynen af og brækket over- og underkæber.

Peter Ottesen blev tiltalt for 17 tilfælde af grov og uforsvarlig transport af svin med alvorlige skader, og han blev fundet skyldig i 15 af dem. Dermed skal han betale en bøde på 250.000 kroner, og han har fået frataget retten til at eje, bruge, passe, slagte eller i det hele taget beskæftige sig med dyr.

Ud over den nye dom er Peter Ottesen blevet dømt skyldig i otte lignende sager siden 2004.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.

It-udviklere står i kø for at blive ansat hos Umbraco

Mens it-branchen som helhed tripper efter at få mere arbejdskraft, har Umbraco, der holder til i Thrige-firkanten, slet ingen udfordringer på den front.

Umbraco har udviklet en open source CMS-platform til at drive hjemmesider. Open source betyder, at alle kan tage Umbracos software og udvikle videre på den helt gratis. Umbraco tjener så penge på forskellige services i tilknytning til CMS-produktet.

Over tid har der udviklet sig et fællesskab omkring Umbracos software af udviklere, og det fællesskab har vist sig at være et godt sted at finde nye medarbejdere, og da Umbraco samtidig har et ry, der trækker folk til, er der ligefrem venteliste på at blive ansat i virksomheden.

- Vi har aldrig haft rekrutteringsproblemer, men det er unikt, at folk står i kø for at komme til at arbejde for os, men det gør de. Jeg har lige nu fem senior-udviklere, der gerne vil ind i Umbraco. To i Danmark og tre ude i Europa, fortæller Christian Tvede People, Love & Culture (HR-direktør) i Umbraco.

Læs hele historien på Erhverv+, hvor Christian Tvede også kommer ind på meget andet.

Fra venstre mod højre: Robot At Work, QuadSAT og Aris Robotics er tre af de techspirer, der er med på vores liste. Collage: Trine Grauholm/Vibeke Volder/Birgitte Carol Heiberg

Her er tech-spirerne, du bør kende

Erhvervsliv Odense har med hjælp fra investor Thomas Visti og direktør Anne Mejdal, begge Visti Unlimited, Mikkel Christoffersen, CEO i Odense Robotics, og Roy Lemminger, forretningsudvikler hos SDU Rio sammensat en liste med 10 tech-virksomheder i Odense, der er værd at holde øje med.
 
Virksomhederne spænder fra de helt små, der har været i gang kortere end et år, og dem, der har været i gang i noget tid, og nu er begyndt at få fart på forretningen.

Fælles for dem alle er, at de er på listen, fordi vores ekspertpanel tror på, at de har stort potentiale.

10 virksomheder inden for tech gør sig særligt bemærket ifølge investor Thomas Visti og Anne Mejdal, direktør i Visti Unlimited, Odense Robotics-direktør Mikkel Christoffersen og forretningsudvikler ved SDU Rio, Roy Lemminger. Og derfor er de med på Erhvervsliv Odenses liste over de mest interessante tech-virksomheder i byen netop nu.

TECH: Det vrimler med spændende tech-virksomheder inden for robotter, droner og kunstig intelligens i Odense.

Ja, faktisk kan det hurtigt blive lidt uoverskueligt.

Derfor har vi lavet en liste med 10 tech-virksomheder, du bør holde øje med. Listen rummer dem, der kun lige er startet, dem, der er i gang med at skalere op og dem, der er midt imellem.

Vi har fået hjælp til at lave listen fra nogle af dem, der dagligt har fingeren på tech-pulsen i Odense: Mikkel Christoffersen, CEO, Odense Robotics, Thomas Visti og Anne Mejdal, henholdsvis ejer og direktør hos Visti Unlimited, samt Roy Lemminger, der er forretningsudvikler hos SDU Rio.

Hvis I synes, listen mangler en bestemt virksomhed, eller hvis I kommer tanke om en liste, I godt kunne tænke jer at se, er I velkomne til at skrive.

Herunder ser du listen med 10 tech-virksomheder, du bør holde øje med, i vilkårlig rækkefølge.

Robot At Work

Robot At Works helt store fordel er, at virksomhedens løsning er så let at bruge, at den ikke kræver uddannelse at programmere. PR-foto: Robot At Work

Robot At Work har udviklet RAW Bridge, der automatiserer produktionslinjer af dele til montagebyggeri

Mikkel Christoffersen tror på, at Robot At Works teknologi har potentialet til at forandre byggebranchen markant.

- Robot At Works teknologi er så unik, at virksomheden reelt ikke har nogen direkte konkurrenter. Deres modulære robotteknologi baner vejen for en automatiseret hverdag i prefab-industrien. Dette muliggør automatisering af gentagne, trættende og farlige arbejdsprocesser, hvilket gør håndværkeren tilgængelig til at udføre andre opgaver ved siden af robotten, forklarer Mikkel Christoffersen.

Robot At Work blev stiftet i september 2015.

Lorenz Technology

- Genius rykker også dronen hen mod flere automatiserede processer, som kan assistere piloten. Næste skridt bliver at flytte piloten fra arbejdssitet til en central placering, som man kan dække flyvninger fra, fortæller Anders Olsen, driftsdirektør hos Lorenz Technology, om Genius-projektet, virksomheden er med i. PR-foto: Lorenz Technology

Lorenz Technology udvikler og leverer intelligent software til kommercielle droner til blandt andet sikkerheds- og overvågningsopgaver.

Virksomheden har nogle af Odenses mest kendte navne med i ejerkredsen, blandt andet Esben Østergaard fra Reinvest Robotics og techinvestoren Helge Munk.

Lorenz Technology er også med i udviklingsprojektet Genius, der ved hjælp af 5G gør det muligt at udføre opgaver på afstand, så en person i Odense vil kunne inspicere eksempelvis havnen i Esbjerg.

- Deres smarte drone kan være med til at øge sikkerheden på havne og miljøer, som er svært tilgængelige. I marts blev de udpeget af StartUs Insights som en af de top-fem industrielle dronevirksomheder globalt, forklarer Mikkel Christoffersen.

Lorenz Technolog blev stiftet marts 2017.

QuasiOS

QuasiOS er i gang med at udvikle en ny slags sikker kommunikationsprotokol, der hedder Capability-Based Command Protocol. PR-foto: QuasiOS

QuasiOS er en af de mange startups, der er en del af SDU's iværksættermiljø.

Virksomheden er ved at udvikle et sikkerhedssystem, der sikrer filer, data og information mellem computere, robotter og andre enheder.

Den unge virksomhed er støttet af Danish Hub for Cyber Security, og den samarbejder med Universal Robots i udviklingen af systemet.

Roy Lemminger kalder holdet bag virksomheden - Jørn Flemming Guldberg, Patrick Jakobsen, Jakob Kjær-Kammersgaard og Rasmus Bruun - for nogle af landets bedste i deres aldersgruppe.

- QuasiOS har et uhørt stort potentiale, som kan blive fremtidens fundament for stort set alle typer af industrier til at kunne flytte mange og meget følsom data sikkert fra A til B, siger Roy Lemminger. 

På lang sigt har virksomheden en vision om at udvikle et operativ system, der kan tage kampen op mod Microsoft, Apple og Android.

QuasiOS blev stiftet september 2020.

Aris Robotics

Sina Pour Soltani (I midten), Ann-Mia Ambjerg og Christian J. Eberhardt er trioen bag Aris Robotics. Foto: Aris Robotics

Aris Robotics flyttede i starten af året ud af SDU's iværksættermiljø og ind hos Odense Robotics.

Sina Pour Soltani, Ann-Mia Ambjerg og Christian J. Eberhardt er trioen bag virksomheden, der har udviklet software, der ved hjælp kunstig intelligens automatiserer affaldssortering. På den måde fjerner man den menneskelige faktor i affaldssortering, så langt mere affald havner, hvor det hører til.

Samtidig tapper teknologien ind i de nyeste trends med kunstig intelligens og avancerede sensorer til robotter.

- De sætter fokus på et stigende problem med affaldssortering og skaber en løsning, der gør os langt bedre til at sortere affald - med potentiale i både indland og udland, siger Roy Lemminger om virksomheden.

Aris Robotics blev stiftet juli 2021.

Erhvervsliv Odense har tidligere skrevet om Aris Robotics her.

Spin Robotics

Spin Robotics arbejder på at øge antallet af distributører i EU fra 15 til 40. På længere sigt vil virksomheden have hul på USA og Asien. Foto: Mathias Banke

Det bliver spændende at følge med i, hvad Spin Robotics kan drive forretningen til.

Virksomheden har udviklet et skruemodul til Universal Robots' robotarm, der automatisk kan skifte skruehoved og skrue. Det er effektivt, og samtidig slipper arbejdere for at skulle udføre monotont og slidsomt skruearbejde.

Robotbranchen har for nylig vist, hvor stor tiltro den har til Spin Robotics, da Odense Robotics  kårede firmaet som Årets Robotstartup.

- Nu er Spin Robotics i fuld gang med at skalere op – i første omgang i Europa, men allerede fra slutningen af 2022 vil Spin Robotics også ind på de amerikanske og asiatiske markeder, siger Mikkel Christoffersen.

Spin Robotics blev stiftet marts 2019.

Erhvervsliv Odense har skrevet om Spin Robotics flere gange. Senest i slutningen af marts, da virksomheden blev kåret som Årets Robotstartup. Det kan du læse her.

Rotoy

Rotoy udvikler robotlegetøj, der skal introducere børn til kodning. Bag virksomheden står Vedrana Rogoznica, Krzysztof Zielinski og Joscha Geister. PR-foto: Rotoy

Automatisering og en udvidet brug af robotter er vældig fint, men det kræver, at vi har arbejdskraft, der kan varetage opgaverne i fremtidens samfund.

Den problematik taler virksomheden Rotoy ind i. Iværksættervirksomheden har udviklet robotter, der kombinerer leg og kodning, så børn tidligt kan blive introduceret for teknologi og logikken bag programmering.

Oven i det fokuserer Rotoy på at servere det i en kreativ pakke, der lægger op til leg ved hjælp af storytelling og mulighed for at tilpasse robotterne.

- Bag Rotoy står et internationalt team, som så småt er ved at ramme markedet med deres robotter og skræddersyede universer til børn og unge, fortæller Roy Lemminger og hylder virksomhedens vision.

Rotoy blev stiftet november 2021.

QuadSAT

Stifter og administrerende direktør norske Joakim Espeland fra firmaet QuadSAT var begejstret for testmulighederne i HCA Airport, da virksomheden flyttede dertil i januar 2018. Arkivfoto: Vibeke Volder

Listens anden dronevirksomhed er QuadSAT.

QuadSATs forretning bygger på at kunne levere en billigere og mere effektiv måde at måle, hvor meget støj antenner er udsat for. Den proces er traditionelt dyr, fordi det kræver folk på stedet, men med QuadSATs droner kan målingerne klares hurtigere og nemmere.

Mikkel Christoffersen fra Odense Robotics tror på, at QuadSAT har fat i et stærkt forretningsgrundlag.

- Virksomheden QuadSAT har udviklet en teknologi, som kan nedsætte støjen fra de mange satellitter i rummet, så navigationssystemerne i fly, skibe og biler, der er afhængige af korrekt og hurtig satellitkommunikation, kan fungere optimalt, forklarer han.

QuadSAT blev stiftet marts 2017.

SubBlue Robotics

Robotvirksomheden SubBlue Robotics er ikke født i Odense, men i december rykkede den ind hos Odense Robotics Startup Hub. PR-foto: SubBlue Robotics

SubBlue Robotics har udviklet en undervandsrobot, der automatiserer poleringen af propeller på store skibe.

Det sparer mandskabstimer, er mere sikkert og fører i sidste ende til markante energibesparelser.

Det er ikke lang tid siden, Thomas Visti investerede i virksomheden. Han har stor tiltro til Don Fischer og Michael Blom Hermansen, der står bag virksomheden.

- Det er et stærkt team bestående af to superintelligente fyre. Jeg har stor tiltro til, at de vil lykkes med at udvikle en relativt avanceret undervandsrobot, siger Thomas Visti om de to stiftere, der flytter til Fyn for at være tættere på Odense robotmiljø.

- Der er store energibesparelser på to til fem procent, hvis propellerne er regelmæssigt poleret. Det giver en god besparelse på brændstof, så skibene udleder mindre CO2, pointerer investoren.

SubBlue Robotics blev stiftet august 2016.

Coalescent Mobile Robots

Clionadh Martin har stiftet og leder den unge robotvirksomhed Coalescent Mobile Robots, CMR, der laver robotter til supermarkeder og varehuse. Foto: Michael Bager

Coalescent Mobile Robots med irske Clionadh Martin i spidsen har udviklet selvkørende robotter, der kan hjælpe med arbejdet i detailhandlen.

Den 3,5 år gamle virksomhed landede i marts en aftale med Salling Group på 10 robotter, der har kørt rundt i Bilka i Odense og samlet varer sammen til de kunder, der køber deres varer gennem servicen Bilka To Go.

Både Mikkel Christoffersen fra Odense Robotics og Thomas Visti har fremhævet virksomheden.

- Der ligger et stort potentiale i at automatisere større dele af detailbranchen, og her tror jeg, at Coalescent har en god mulighed for at tage deres del af markedet med deres løsning. Der er mange mobile løsninger på markedet, men jeg tror, at deres fokus på detailbranchen kan blive deres styrke, forklarer Thomas Visti.

- Ud over det har Niels Jul Jakobsen (stifter af Mobile Industrial Robots og medejer af Capra Robotics, red.) jo været med på sparring og som investor i en længere periode, hvilket må siges at være en af de mest kompetente på mobile robotter, tilføjer han.

Coalescent Mobile Robotcs blev stiftet september 2018.

Robstruct

Philip Vinding Brodersen, Simon Christian Dockweiler og Robert Johannes Pedersen står bag Robstruct, der har til formål at hjælpe byggebranchen med at realisere sit automatiseringspotentiale. PR-foto: Robstruct

Robstruct udvikler intelligente styringsenheder til mobile robotter, så de kan bruges i byggeindustrien til at overtage slidsomt arbejde fra mennesker.

Det er godt for arbejdernes helbred, mindsker byggevirksomheders behov for arbejdskraft og øger produktiviteten.

Selvom virksomheden er ung, har den allerede gode forbindelser i branchen, fremhæver Roy Lemminger.

- Robstruct har allerede stærke partnerskaber og relationer til byggeindustrien i ind- og udland. Virksomheden tapper ind i et stort internationalt markedspotentiale, som kan frigøre store ressourcer for entreprenører, pointerer han.

Robstruct arbejder med den nyeste teknologi inden for sensorer, kunstig intelligens og computer vision og har udviklet en helt ny styreenhed, der er robotters øjne og ører, til eksisterende robotplatforme, blandt andet Capra Robotics fra Aarhus, der i marts blev kåret som Årets Robotvirksomhed.

Robstruct blev stiftet juni 2021.

Morten Frederiksen er kandidat i retorik fra Aarhus Universitet og i dag ansat som marketing og communications coordinator hos Euromaster. Han fik i øvrigt 12 for sit speciale. Privatfoto

Tænk fortællinger på Linkedin ind i din ledelse og få medarbejderne med dig

Erhvervsliv Odense bringer i dagens nyhedsbrev denne klumme af Morten Frederiksen fra vores søstermedie Erhvervsliv Aarhus. Vi mener nemlig, der også er læring at hente for erhvervsdrivende i Odense.

Morten Frederiksen brugte sit speciale i retorik på at nærstudere topchefer på Linkedin og deres brug af platformen. Som denne uges gæsteskribent har han sagt ja til at dele nogle centrale pointer fra den store analyse.

- Mit speciale viser, at topcheferne blandt andet bruger deres Linkedin-opslag til at italesætte virksomhedens værdier, skriver han. Og han deler blandt andet fem konkrete råd til at bruge den professionelle platform som leder:

1. Topchefen skal skinne tydeligt igennem og komme med sit personlige synspunkt.

2. Topcheferne skal kun skrive om det, de grundet deres stilling eller faglighed har en viden om.

3. Hold dig indenfor normerne og de fælles spilleregler på Linkedin.

4. Kommuniker på vegne af et fælles ”vi”, da det inviterer medarbejderne ind i fortællingen.

5. Hav forståelse for, at man som topchef både implicit og eksplicit taler på vegne af et meget stort publikum, der alle har en andel i fortællingen.

Linkedin. Et professionelt medie og slaraffenland for virksomheder og for erhvervsledere. Især omkring erhvervsledere har vi de seneste år set en bølge, hvor endnu flere er begyndt at være aktivt kommunikerende på mediet. Vi lever i en tid, hvor især medarbejdere har en stigende forventning om, at vores erhvervsledere er kommunikerende og synlige.

Og at så mange tyer til Linkedin er i den forbindelse helt oplagt. For knap et år siden afleverede jeg mit speciale i retorik. Det var et speciale, hvor jeg havde sat mig for at undersøge syv danske topchefer, hvis Linkedin-opslag og adfærd på mediet jeg først og fremmest analyserede. Igennem efterfølgende individuelle interviews med dem kom jeg et spadestik dybere.

Mit speciale viser, at topcheferne blandt andet bruger deres Linkedin-opslag til at italesætte virksomhedens værdier. Når de gør det, sker det i jeg-person med topchefen som personlig afsender. Samtidig er opslagene skrevet på vegne af et fælles og eksplicit “vi” med medarbejderne som aktive aktører, der handler, mener og gør noget bestemt. Derudover er der også et implicit “vi”, da topchefen ubevidst også taler på vegne af hele virksomheden og alle medarbejdere.

Derfor stod det hurtigt klart, at det er muligt at betragte topchefernes Linkedin-opslag som fortællinger. Det er dog indlysende, at de på grund af længden ikke er de samme fortællinger, som dem vi kender fra taler, litteratur eller i film. Alligevel kan vi se, at opslagene indeholder det, som vi kender ved fortællinger: værdisættelse, konflikt og oplevethed.

Fordelen ved fortællinger er, at mennesker langt hen ad vejen er historiefortællende væsner. Vi har alle en medfødt evne og lyst til at fortælle, forstå og udlede mening ud fra fortællinger.

Mit speciale viser også, at topcheferne kan bruge mediet og opslagene til at skabe forståelse for virksomhedens udfordringer og visioner. Det sker samtidig med, at de også præsenterer en række handlemuligheder overfor medarbejderne, der på den måde bliver motiveret og opfordret til at handle på en bestemt måde, der hjælper virksomheden og fortællingen bedst.

Kort fortalt kan topcheferne altså bruge LinkedIn til at præsentere både virksomhedens “why” og “how” i et format, som vi alle sammen kan forstå, og som vi alle sammen godt kan lide - nemlig i form af fortællinger.

Det lyder måske nemt bare at skulle dele opslag på Linkedin. Og hele idéen om at skabe en fortælling kan hurtigt komme til at lyde som et quickfix. Det er det dog ikke nødvendigvis.

En af de helt store udfordringer (og ganske vist også fordele) ved Linkedin er nemlig, at man som topchef taler på vegne af et meget stort publikum i form af sine medarbejdere, der også har andel af fortællingen. Samtidig taler de på én gang også til et meget fragmenteret publikum, der foruden egne medarbejdere også består af kunder og konkurrenter.

Det gør det kompliceret og betyder, at her er der fem opmærksomhedspunkter, man som topchef skal være opmærksom på, hvis man skal lykkes med sin brug af Linkedin og historiefortælling:

1. Det første handler om vigtigheden af personlig kommunikation. Topchefen skal skinne tydeligt igennem og komme med sit personlige synspunkt på den sag, som hun eller han omtaler.

2. Det andet handler om vigtigheden af kun at skrive om det, som topcheferne grundet deres stilling eller faglighed har en viden om.

3. Det tredje handler om vigtigheden af at overholde normerne og de fælles spilleregler på Linkedin.

4. Det fjerde handler om at kommunikere på vegne af et fælles ”vi”, da det inviterer medarbejderne ind i fortællingen med bestemte handlemuligheder.

5. Det femte og sidste opmærksomhedspunkt omhandler vigtigheden af at have forståelse for, at man som topchef både implicit og eksplicit taler på vegne af et meget stort publikum, der alle har en andel i fortællingen.

Selvom mit speciale har fokuseret på Linkedin, kan jeg allerede nu se, at mange af de samme pointer gør sig gældende i andre formater og på tværs af brancher, stillinger, virksomhedstyper og virksomhedsstørrelser. Det kunne eksempelvis være, når gymnasierektoren udsender sit ugentlige nyhedsbrev, når salgsdirektøren præsenterer de seneste salgstal, eller når den administrerende direktør sender en videohilsen inden juleferien.

Lige så snart at man som chef har en personlig kommunikation med medarbejderne, hvor hun eller han italesætter nogle af de udfordringer, som virksomheden står overfor, gør det narrative potentiale, specialets pointer og de ovenstående faldgruber sig gældende.

Netop dérfor er det min klare opfordring, at man som erhvervsleder tænker både Linkedin, men også fortællinger som helhed ind i sin egen ledelse og kommunikation med medarbejderne.