Nyt fra virksomhederne i Odense
Robotinvestor Søren Juul Jørgensen har længe været aktionær i tre robotvirksomheder med en turbulent fortid. Nu har han skudt flere penge i virksomhederne, for tiden er inde til at skrue op for salget.
FTZ Autodele, der er en af Fyns største virksomheder, har præsteret et rekordoverskud for 2021.
Nyt etagebyggeri, der i fremtiden skal huse byens erhvervsuddannelser, er netop blevet godkendt. Skolen skal være "udstillingsvindue for erhvervsuddannelserne", siger direktør.
Søren Juul Jørgensen køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne
En af Fyns flittigste robotinvestorer har investeret mange flere penge i tre robotvirksomheder, der deler adresse i byggeriet Octagon i Højby ved Odense.
Søren Juul Jørgensen var i forvejen aktionær i alle tre firmaer og har på samme tid købt op af andres aktier og tilført millioner til virksomhederne. Det sker på et tidspunkt, hvor de alle kan fremvise færdige produkter og kunder og er i færd med at komme ud på markederne.
På hver sin måde har de været igennem en turbulent tid, men ifølge ledelsen har de alle store muligheder på markedet nu.
- I alle tre virksomheder satser vi meget på salget nu, så tre nye sælgere begynder i løbet af få måneder. Vi mærker stor interesse fra kunderne, og den skal udnyttes, siger Erik Mønster.
Han er direktør i både Graphic Robotics, Smooth Robotics og Nord Modules og ejer 20 procent af aktierne i alle tre virksomheder.
Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.
Rekordgodt år for FTZ Autodele
Den fynske grossist i reservedele FTZ får et rekordgodt regnskabsår med et overskud, der skriver sig ind som det største i dens historie.
Overskuddet før skat ligger i år på 258,5 millioner kroner, det er næsten 30 millioner mere end forrige regnskabsperiode.
- Vi er rigtig godt tilfredse. Der er mange ting, som har spillet godt. Det er udtryk for, at vi har fastholdt vores strategi, som vi trods for corona og transportudfordringer er lykkedes med, lyder det fra den administrerende direktør i FTZ, Sven Kristensen.
Han siger, at det var hårdt i 2019, men at det var noget alle i branchen oplevede.
Alligevel er firmaet kommet stærkt igen med nye tiltag, efter at det blev opkøbt af den svenske koncern Mekonomen i 2018.
Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.
Nyt byggeri ud til Munkerisvej skal huse Syddansk Erhvervsskole
Det har i al hemmelighed været 10 år undervejs, men nu kan direktør Lars Bregnehøj afsløre planerne for, hvad der reelt bliver til en helt ny Syddansk Erhvervsskole i Odense.
For bestyrelsen bag har nikket ja til planer om et nyt etagebyggeri ud til Munkerisvej (ringvejen), som direktøren kalder for et "udstillingsvindue for erhvervsuddannelserne", og et frasalg samt renovering af de tilbageværende dele af afdelingen på Risingsvej.
Med andre ord får skolen den store overhaling, og forhåbentlig kan byggeriet gå i gang efter et udbud af opgaven i 2024.
- Det kommer til at betyde rigtig meget. Bestyrelsen har længe haft et ønske om, at vi skulle gøre noget for uddannelserne på Risingsvej, der er vores ældste matrikel. Så det er fantastisk, at vi kan rykke nogle af vores uddannelser ud i helt nye, fremtidssikrede og moderne rammer, siger direktør Lars Bregnehøj, der sammen med bestyrelsen driver og leder den selvejende erhvervsskole.
Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.