Nyt fra virksomhederne i Odense
Størstedelen af ejerskabet i den populære restaurantkæde Jensens Bøfhus samles på tre familier. Sammen med konsolideringen følger frisk kapital, der skal genstarte kæden efter coronaepidemien.
Flere fynske virksomheder har gjort bæredygtighed til en del af strategien, viser Erhvervshus Fyns seneste bæredygtighedsbarometer.
Trods et meget hårdt første halvår kommer Odense Sport & Event ud af det seneste regnskabsår med sorte tal. Alle fem forretningsben har bidraget til det positive resultat.
Tre fynske familier får ejerskab af Jensens Bøfhus
Tre familier skyder ny kapital i Jensens Bøfhus, og det ændrer markant i restaurantkædens ejerforhold.
Coronaepidemien var en hård periode for Jensens Bøfhus, så den friske kapital skal bruges på at genstarte kæden og udvikle forretningen.
Siden en gruppe fynske erhvervsfolk reddede kæden, da tidligere ejer Palle Skov Jensen trak sig, har den været lige delt mellem otte ejere. Efter konsolideringen af aktionærgruppen er tre familier hovedaktionærer med 25 procent af ejerskabet hver, mens den resterende fjerdedel er delt mellem mindre aktionærer.
- At vi i ejerkredsen styrker vores position i koncernen med bestyrelsesposter, er et udtryk for en stærk tro på den fortsatte udvikling af Jensens Bøfhus, og viser vores klare opbakning til både fremtiden for konceptet, vores ledelse samt vores mange dygtige medarbejdere, siger Mikkel Hammershøj fra Selfinvest på vegne af de tre hovedaktionærer.
De tre familier er Østergaard-Nielsen-familien fra Middelfart, Bøgh-Sørensen-familien fra Odense og Gundersen-familien fra Assens, der foruden formanden Jesper Rosener og to øvrige repræsentanter udgør den fremtidige bestyrelse.
- Omstruktureringen af bestyrelsesposterne betyder, at beslutningsprocesserne bliver mere agile og vil sætte fart på innovation og nye tiltag blandt kædens knap 30 restauranter, som i snart 40 år har opbygget en bred skandinavisk tilstedeværelse, siger formand for bestyrelsen Jesper Rosener, der også er administrerende direktør i Jysk Fynske Medier.
Flere fynske virksomheder arbejder med bæredygtighed
Erhvervshus Fyns seneste bæredygtighedsbarometer viser, at flere fynske virksomheder aktivt arbejder med bæredygtighed end tidligere, skriver Erhverv+.
Undersøgelsen viser, at det nu er halvdelen af de fynske virksomheder, der har integreret bæredygtighed i deres forretning i medium eller høj grad. Da barometeret første gang blev lavet i 2020, var det kun omkring en tredjedel af de fynske virksomheder, der kunne bryste sig af det samme.
Samtidig er andelen af virksomheder, der i høj grad arbejder med bæredygtighed steget fra 16 til 28 procent.
- Bæredygtighedsbarometer 2022 efterlader ingen tvivl om, at virksomhederne i stigende grad er bevidste om de gevinster, bæredygtig omstilling kan give, og vi oplever også stor interesse for den sparring og de tilskudsmuligheder, Erhvervshuset tilbyder lige netop på det her område, siger bestyrelsesformand for Erhvervshus Fyn Kenneth Muhs.
Selv om andelen af virksomheder, der arbejder med bæredygtighed, er steget, viser barometeret også, at omkring halvdelen af de fynske virksomheder endnu ikke gør det. Barriererne er typisk manglende ressourcer i form af tid eller medarbejdere og manglende finansiering og viden om gevinsterne.
Sorte tal fra Odense Sport & Event
Odense Sport & Event kommer ud af 2021 med overskud på trods af et første halvår, der var voldsomt præget af corona.
Efter et første halvår, hvor alle koncernens fem forretningsområder var hårdt ramt af nedlukning og aflysninger på grund af COVID-19, lykkedes det i andet halvår at indhente det tabte og realisere et overskud efter skat på 963.000 kroner.
- Det har virkelig været et år i to halvdele – først skulle vi lukke ned på grund af aflysninger og forsøge at få så mange arrangementer som muligt flyttet til efteråret. Dernæst har vi fra sommerferien og frem kæmpet en brav kamp for at få ansat og indkørt nye medarbejdere, således at vi kunne levere alle de ydelser, som vore kunder gerne ville købe.
- Vores medarbejdere har virkelig bakket op om virksomheden og ydet en fantastisk og meget fleksibel indsats, udtaler administrerende direktør Enrico Augustinus i en pressemeddelelse.
Alle fem forretningsben har været med til at hente det positive resultat i hus: Ikke mindst hotellerne havde en særdeles flot sommer med masser af danske turister. Travlheden fortsatte ind i efteråret, hvor Hotel Odeon satte omsætnings- og belægningsrekord både i september og oktober.
Igennem hele efteråret var der ligeledes et rekordhøjt aktivitetsniveau med stor efterspørgsel efter messer, konferencer, fester, koncerter, frokostordninger og fodboldbilletter.
I regnskabet for 2020 havde Odense Sport & Event et underskud før skat på 34 millioner kroner.