Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Casper Stendal (på billedet) ejer og driver Ecreo sammen med Anders Wind. Deres tidligere designchef, 26-årige Frederick Andersen, står i spidsen for den nye virksomhed EDL. Foto: Mathias Banke

Ecreo bygger ny virksomhed med 26-årig designer i spidsen

Det er bedre at være fremragende til få ting, end okay til meget.

Det er kongstanken i det digitale bureau Ecreo. Da virksomheden begyndte at få rene grafiske opgaver, der lå uden for skiven i forhold til Ecreos vision, blev løsningen derfor at stifte en helt ny designvirksomhed.

Virksomheden hedder EDL og har den 26-årige, selvlærte designchef Frederick Andersen i spidsen som direktør. Han ejer en tredjedel af EDL, mens hans tidligere chefer, Casper Stendal og Anders Wind også ejer en tredjedel hver.

I stedet for at placere EDL i Odense, hvor kunderne i robotbranchen er, ligger den nye virksomhed i København.

Forhåbentligt skaber det nye muligheder for Frederick Andersen, der ser frem til at finde talentfulde, internationale medarbejdere.

På længere sigt kan den nye virksomhed også ses som et skridt på vejen til, at Ecreo får en tilstedeværelse i hovedstaden.

Som altid er du velkommen til at dele vores nyhedsbrev med andre, og nye læsere kan få nyhedsbrevet direkte i indbakken ved at tilmelde sig her.

Følg også gerne vores Linkedin-side, hvor vi løbende lægger historierne op.

Har du noget, du vil dele, eller har du blot lyst til at invitere på en kop kaffe, kan du skrive til os lige her.

Tak fordi du læser med - og rigtig god jul!

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Den kraftige stigning i produktionen på de danske fabrikker og i bilsalget har ført meget mere metalskrot til H.J. Hansens anlæg her ved Odense Kanal. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Det bør du vide fra byens erhvervsliv

H.J. Hansen Genvinding har haft et overordentligt godt regnskabsår med 74 millioner kroner i overskud før skat. Resultatet skyldes en omlægning af virksomheden samt stor aktivitet i branchen.
 
For at kunne finde nok kvalificeret arbejdskraft er Umbraco begyndt at rekruttere blandt de udenlandske udviklere, der arbejder med it-virksomhedens open source-platform.
 
Iværksættervirksomheden Airwallet har fået et gennembrud på det engelske marked med sin betalingsløsning til fællesvaskerier. Bruttoomsætningen er fordoblet i seneste regnskabsår, og det forventer ledelsen vil gentage sig de næste to år.

RUNDT I ODENSE: Den store genvindingsvirksomhed H.J. Hansen Genvinding har netop afleveret et stærkt regnskab. Det skriver Fyens Stiftstidende (for abonnenter).

Overskuddet før skat lyder på 74 millioner kroner i det seneste regnskab. Året før var det på 24 millioner kroner, og de to gode år kommer oven på flere år med underskud.

Årsagen til det gode resultat skal findes i en omlægning af virksomheden samt stigende aktivitet i branchen.

- Når man ganger vores spare-kur og den kraftig stigende aktivitet med hinanden, går det rigtig stærkt fremad, siger Mogens Bach Christensen, der blev forfremmet til administrerende direktør i forbindelse med den store omlægning i 2019, til avisen.

Umbraco er begyndt at rekruttere udenlandsk arbejdskraft blandt virksomhedens "venner". Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ligesom så mange andre i it-branchen, har Umbraco udfordringer med at ansætte nok medarbejdere til at følge med væksten. Nu er Umbraco begyndt at ansætte udenlandske talenter fra det globale fællesskab af udviklere, firmaet har opbygget omkring dens open source CMS-platform.

Umbraco har for nyligt omstruktureret virksomheden, så folkene fra udlandet kan udføre arbejdet uden at bosætte sig i Odense.

- Vi er så heldige at have nogle af verdens bedste udviklere i vores globale fællesskab, som ovenikøbet kender virksomheden og produktet fra et kundeperspektiv. Derfor kan de også bidrage med at skabe værdi i samme øjeblik, ansættelseskontrakten er underskrevet, siger Christian Tvede, der er personaleansvarlig i Umbraco, til avisen.

Iværksættervirksomheden Airwallet har fået så meget gang i forretningen, at firmaet ikke længere er afhængigt af ekstern funding. Det skriver Erhverv+.

Airwallet har udviklet en betalingsløsning til vaskerier, der ikke behøver en smartphone, samtidig med, at man slipper for at skulle finde de rette mønter.

- Når vi udvikler nye produkter, er vi kun interesserede i de seneste gennembrud i vores branche, så vi kan give vores kunder de smarteste produkter til en pris, alle kan være med på. Det er Anton er et godt eksempel på. Her har vi taget spritny teknologi og giver vores kunder et produkt, der løser deres behov til en fraktion af, hvad de plejer at give for en kort-betalingsløsning, forklarer Nickolai Isaksen, der er den ene af Airwallets tre stiftere, til Erhverv+.

Efter et gennembrud på det engelske marked er bruttoomsætningen fordoblet i de seneste to regnskaber. Nickolai Isaksen forventer at fordoble bruttoomsætningen i både 2022 og 2023.

Casper Stendal, direktør og medejer i Ecreo, håber, at den nye virksomhed på længere sigt er med til at få Ecreos fod inden for døren i København. Foto: Mathias Banke

Ecreo knopskyder ny designvirksomhed i København

Ejerlederne bag det digitale bureau Ecreo har stiftet den nye virksomhed EDL, fordi virksomheden fik flere større designopgaver, der ikke passede ind i Ecreos forretning.

EDL er placeret i København, hvor den tidligere chefdesigner i Ecreo, 26-årige Frederick Andersen, kommer til at sidde i direktørstolen.
 
Lokationen i en af Europas mest prestigefyldte byer inden for design vil forhåbentligt give adgang til spændende kunder og internationale medarbejdere.
 
Selvom Frederick Andersen er ung, har direktør i Ecreo, Casper Stendal, ingen betænkeligheder med at have ham ved roret. 
 
Ejerskabet i EDL er splittet lige mellem Frederick Andersen, Casper Stendal og Ecreo-medejer Anders Wind, og som medejere i EDL vil de to sidstnævnte have aktive roller i den nye virksomhed.
 
Læs hele artiklen og få indsigt i, hvorfor Ecreo har valgt at stifte en ny virksomhed, og hvorfor den ikke er placeret i Odense.

I stedet for at udvide den grafiske afdelingen har Ecreo valgt at stifte en helt ny virksomhed i København. Det giver mulighed for at få fat i nye interessante kunder og internationale medarbejdere.

NY VIRKSOMHED: Der så meget gang i det digitale bureau Ecreos grafiske afdeling, at virksomheden knopskyder en helt ny virksomhed ved navn EDL - Ecreo Design Lab.

Ecreo overvejede at opruste den interne grafiske afdeling, men det ville mudre vandene for det specialiserede fokus, virksomheden har bygget sin forretning på.

- Vi begyndte at blive forespurgt på opgaver, der var mere rene designopgaver. Den type projekter falder uden for det klassiske Ecreo-projekt, hvor vi jo har et ret snævert fokus på onlinehandel og selvbetjening, siger Casper Stendal, der er direktør og medejer af Ecreo.

På den anden side er behovet for veldesignede brugerflader stigende, fordi der hele tiden bliver lavet nye digitale værktøjer, og det ville være en skam ikke at ride med på den bølge.

EDL skulle gerne nå ud til de mange spændende virksomheder i København, som kunne have glæde af optimering af deres UX- og UI-design. For at komme ind på det marked er vi nødt til at være fysisk til stede.

Casper Stendal, direktør og medejer i Ecreo

- Vi kom frem til, at hvis vi skulle lave den slags opgaver, skulle vi gå all-in på at gøre det ordentligt, siger Casper Stendal.

Det har ført til stiftelsen af EDL, som tager sig af rene grafiske opgaver inden for brugeroplevelse (UX) og brugerflade (UI). Ecreos tidligere chefdesigner, Frederick Andersen, er sat i spidsen for virksomheden.

- Frederick har kompetencerne til det og en drøm om at komme til København, så hvorfor ikke lave noget sammen, siger Casper Stendal.

Ejerskabet i den nye virksomhed er delt lige mellem Casper Stendal, Frederick Andersen og Anders Wind, der også er medejer af Ecreo.

Ecreo har ansat en ny chefdesigner og fortsætter med at løse opgaver som tidligere.

Får fodfæste i København

De tre ejere har valgt at placere EDL i København. Det er der to primære grunde til.

- På den ene side kommer Ecreo tættere på København på længere sigt. På den anden kan EDL operere både ud fra København og Odense, siger Casper Stendal og fortsætter:

- EDL skulle gerne nå ud til de mange spændende virksomheder i København, som kunne have glæde af optimering af deres UX- og UI-design. For at komme ind på det marked er vi nødt til at være fysisk til stede.

EDL's målgruppe bliver især store virksomheder, der har softwareudviklere, men ingen grafisk afdeling.

Der findes også argumenter for at blive tæt på de nuværende kunder i Odense, men fordi EDL trækker på Ecreos kundeportefølje, er EDL allerede godt etableret i eksempelvis Odenses robotindustri.

- Vi ved godt, at der i Odense også er fantastiske miljøer især inden for robotter og droner, men der ser vi en fordel i, at Frederick skiftevis er i Odense og København. På den måde har vi glæde af begge lokationer, siger Casper Stendal.

Casper Stendal må også bare erkende, at København er længere fremme end Odense, når det kommer til design.

- Hvis du kigger internationalt på det, kan Odense selvfølgelig noget med robotter. Men det er meget på ingeniørdelen, og når det kommer til UX, er København bare langt foran. Designmæssigt har den et ry internationalt, der er svært at hamle op med - både når det kommer til medarbejdere og kunder, siger han.

Den unge direktør

Frederick Andersen har været designchef i Ecreo de seneste seks år, og Casper Stendal har ingen betænkeligheder ved at have en så ung direktør i spidsen for EDL.

Den autodidakte designer har allerede bevist både sit talent og passion, og desuden får han god støtte fra sine tidligere chefer.

- Vi sidder tæt sammen, og Anders og jeg har gjort det her i mange år. Vi er med på sidelinjen. Vi har ingen forventning om, at det bliver en lige motorvej. Forhåbentlig kommer der til at være en masse fejl, vi alle sammen lærer noget af. Hvis vi ikke laver fejl, er det fordi, vi ikke bevæger os hurtigt nok fremad, siger Casper Stendal.

Partnergruppen bag EDL udgøres af direktør Frederick Andersen (t.v.), Anders Wind og Casper Stendal (t.h.). De ejer hver en tredjedel af EDL. Frederick Andersen får plads i kontorfællesskab, som han kan bruge til at opbygge et netværk. Pressefoto: Change

26-årig direktør vil slås med Københavns store designbureauer

Frederick Andersen er tidligere chefdesigner hos Ecreo, og nu står han i spidsen for knopskuddet EDL.
 
Den 26-årige direktør byder det ekstra ansvar velkommen og ser frem til at finde nye medarbejdere, der matcher hans ambitionsniveau. Dem vil han finde blandt både nyuddannede designere og dem, der ligesom ham selv er selvlærte.
 
Han ser også frem til at prøve kræfter med København, som konkurrencemæssigt er på et højere niveau end Odense, og som derfor tiltrækker flere internationale talenter.

Om et par år håber Frederick Andersen på at have et team på op til 10 specialiserede og ambitiøse grafikere, så EDL er i stand til at konkurrere med de største konkurrenter i branchen.
 
Læs hele artiklen om den autodidakte grafiker-direktør fra Esbjerg, der ikke lægger skjul på sine store ambitioner.

Det giver kun 26-årige Frederick Andersen blod på tanden, at han skal være direktør i København, hvor konkurrencen i design-branchen er benhård.

KONKURRENCE: Frederick Andersen har indtaget direktørstolen hos EDL (Ecreo Design Lab), Ecreos design-knopskydning i København.

Den 26-årige esbjergenser kommer fra en stilling som Ecreos chefdesigner i Odense.

- I virkeligheden har vi taget stillingen fra Ecreo og skabt en virksomhed omkring den. Det er samme kompetencer og services, jeg tilbyder, som da jeg designede software for kunder hos Ecreo. Dertil er der kommet utroligt meget mere ansvar, siger Frederick Andersen, der begyndte hos Ecreo som 20-årig.

Nu står han også for at sælge forretningen udadtil, promote, netværke og skabe en tilstedeværelse på de sociale medier, som hører med, når man starter en ny virksomhed i en anden del af landet.

Det ekstra ansvar tager han gerne på sig.

- Det passer utroligt godt til mit eget mindset, for jeg er ambitiøs. Det er en position med mere ansvar, hvor jeg skal stå på mål for virksomheden. Det giver mig sådanset bare blod tanden og en gulerod at løbe efter, som jeg ikke har haft tidligere.

- Det matcher bedre med mit eget ambitionsniveau, siger Frederick Andersen.

Hovedstadens muligheder

Frederick Andersen ser frem til at skabe noget fra bunden af og se det blomstre op og blive en succes. Især i København, hvor konkurrencen i designbranchen er mere intens.

- Det feeder ind i mit ambitionsniveau, at vi er placeret i København, for jeg har brug for at blive udfordret. Det skaber udfordringer, når man kommer ud af det miljø, man tidligere har trives i, og det fører til nye måder at begå sig på.

- Det er spændende og motiverede. Man ser tingene i et andet lys, fordi her er kunderne og kulturen i København en anden, siger Frederick Andersen.

Det viser sig især i rekrutteringen.

- I Odense havde jeg indtryk af, at det samme talent hopper frem og tilbage mellem bureauerne. I København konkurrerer man med andre europæiske storbyer om at være bedst til design, så der er bedre mulighed for at finde internationale talenter, som man ikke nødvendigvis kan finde i Odense, forklarer Frederick Andersen.

Han ser også en stor styrke i uddannelsesstederne, der har stor fokus på it, såsom IT-Universitetet og DTU.

Selvlæring vægter højt

Som tidligere designchef har Frederick Andersen allerede ledelseserfaring. Hans stil er baseret på åbenhed, ærlighed og frihed under eget ansvar.

Han vil gerne rekruttere blandt nyuddannede eller selvlærte designere og tilbyde dem en arbejdsplads, hvor de realiserer deres potentiale.

- Det handler om at finde det rette personlige fit og talent, som måske skal finpudses. Jeg vil gerne skabe miljøet, hvor de kan trives og udvikle sig, siger Frederick Andersen.

Han er selv autodidakt designer, og derfor ser han ikke uddannelse som en nødvendighed i sig selv, når han skal finde nye medarbejdere.

Frederick Andersens fire råd til selvlæring

  • Find et emne, du er passioneret omkring og vil gøre karriere i. Det siger måske sig selv, men det hjælper med engagementet og lysten til lære og blive bedre. Det kan godt ændre sig undervejs. For Frederick Andersen startede interessen i det tekniske, men over tid bevægede den sig over i design.
  • Du har ingen lærer eller uddannelsesvejledning, så selvdisciplin er uhyre vigtigt. Du er selv herre over din egen læring, så det kræver, at du er organiseret og villig til at dykke ned i ting på egen hånd. For at det ikke bliver for uoverskueligt, kan du formulere dine egne delmål, så du kan tackle din læring i mindre bidder.
  • Systematiser din læring. Find ud af, om du lærer bedst gennem læsning, lydbøger, podcasts, Youtube-videoer og så videre. Frederick Andersen blev glad for lydbøger, han kunne lytte til, mens han trænede, kørte bil eller gik ture. Han fik allermest ud af Youtube, som indeholder gratis og velproducerede videoer om mange emner. 
  • Anvend din læring. Alt det, du sidder og nørder, skal afprøves i praksis. Når der ikke var freelanceopgaver, fandt Frederick Andersen i stedet på fiktive opgaver for virkelige firmaer. Det kunne for eksempel være den lokale bilforhandler, der har en dårlig hjemmeside, som han lod som om, var hans kunde. På den måde opbyggede han en portefølje af fiktive projekter, og det var med til at skaffe ham jobbet hos Ecreo. Hvis du kan få penge for det, skal du selvfølgelig det, men det vigtigste er at få det under neglene.

På nogle punkter kan selvlærte designere være mere interessante end dem, der har siddet på skolebænken.

- Autodidakte brænder typisk mere for det. De er nået til et højt plan på egen hånd, udelukkende på grund af interesse og ambition, siger Frederick Andersen.

Dermed ikke sagt, at man ikke kan finde interessante kandidater blandt de nyligt dimitterede, men de skal bare helst have ambitioner, der matcher direktørens egne.

- Ambitionsniveauet er en af de vigtigste parametre for mig. Lysten til at lære på egen hånd vægter jeg også meget højt. Det er der, man finder dem, der kommer rigtig langt i deres karriere, siger Frederick Andersen.

Vil konkurrere med de største

Frederick Andersen ser frem til at få nye unge ansatte, der enten er selvudlærte eller nyuddannede, som han kan nørde design med, så de sammen bliver bedre.

På længere sigt er ambitionen ikke, at EDL skal være en arbejdsplads med hundredevis af ansatte. I stedet skal virksomheden om et par år bestå af fem til 10 dygtige designere, der sidder ude ved kunderne og arbejder, så de fungerer som et inhouse designteam under projekternes forløb.

- Vores ambition ligger ikke i antallet af ansatte, men i den anerkendelse vi gerne vil have som et stærkt designteam i Danmark og udlandet.

- Vores specialiserede team skal kunne slås med de helt store designbureauer i København, som har 100 designere og udviklere siddende, siger Frederick Andersen.