Nyt fra virksomhederne i Odense
Canadiske Aurora skrotter planerne om at udvide cannabisproduktionen i Odense. I stedet har selskabet solgt produktionsfaciliteterne, der aldrig blev taget i brug, til tomatavler Mads Pedersen.
Prisen på hvede stiger, og det får landmand Henrik Terp til at holde på cirka 20 procent af høsten. Toppen er nemlig ikke nået endnu.
Unicontrol har fremlagt et regnskab, som ifølge investor Thomas Visti præsterer endnu bedre, end Universal Robots og MIR gjorde på samme tidspunkt i virksomhedernes levetid.
Canadiere opgiver at udvide cannabisproduktionen i Odense
Canadiske Aurora havde planer om at udvide deres produktionsfaciliteter, men fordi der ikke er så meget gang i det europæiske cannabismarked som forventet, er de planer blevet skrottet. Det skriver Fyens Stiftstidende.
De 55.000 kvadratmeter produktionsfaciliteter, der er byggede, men aldrig taget i brug, er i stedet blevet solgt til tomatavler Mads Pedersen, som oprindeligt var med til at bygge faciliteterne, da han i 2018 stiftede Aurora Nordic i samarbejde med Aurora.
- Det er rigtigt, at jeg har købt dem, men jeg kan endnu ikke sige noget om, hvad de skal bruges til. Det er lidt for tidligt at fortælle, siger Mads Pedersen til avisen og oplyser, at selv om det vil være oplagt at tro, der skal produceres salat, så er det ikke nødvendigvis tilfældet.
Aurora Nordic fortsætter med at producere cannabis på gartneriet i Bellinge.
Stigende priser på hvede får landmand til at vente med at sælge
Ligesom priserne på el og gas er prisen på hvede også på vej op. Prisen er historisk høj, men toppen er umiddelbart stadig ikke nået, skriver Fyens Stiftstidende.
Det har fået landmand Henrik Terp, der er driftsleder på Sanderumgaard, til at vente med at sælge de sidste 20 procent af sin høst. Det svarer til cirka 300 ton hvede.
- Jeg kan sælge min sidste del af høsten fra 2021 til dobbelt så meget, som jeg solgte en første del for, siger han til avisen.
Økonomisk er det kartoffelavlen, som fylder halvdelen af Henrik Terps samlede omsætning. Og tidligere var korndelen ikke noget, der bidragede betydeligt til omsætningen.
- Før sagde jeg, at vi skulle have så lidt korn som muligt, fordi der ikke var penge at tjene på det, forklarer han, der dog medgiver, at det ser lidt anderledes ud lige nu.
Efter få år har Unicontrol allerede et svimlende godt regnskab
Unicontrol varslede allerede for nogle uger siden et godt regnskab, og det er endelig ude, så man kan sætte tal på, hvor godt det går.
Virksomheden blev stiftet i 2018, men allerede i regnskabet for 2021 har virksomheden omsat for over 30 millioner kroner, og den har leveret et overskud på otte millioner kroner før skat. Salget forventes at vokse til 73 millioner kroner i år, skriver Fyens Stiftstidende.
Thomas Visti, der var med til at sælge Universal Robots og MIR, er en af investorerne bag Unicontrol.
- Sammenligner man Unicontrol med både Universal Robots og MIR, må man sige, at de performer (præsterer, red.) bedre både på top- og bundlinje, end vi gjorde, da vi var på samme stadie, siger han til avisen ved offentliggørelsen af regnskabet.