Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Slack er et kommunikationsprogram, som gør det lettere at håndtere al kommunikation i en virksomhed - både fagligt og socialt. Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Kommuniker mere effektivt med Slack

Vi godt i gang med vores sommerserie, hvor vi går i dybden med forskellige værktøjer, der kan gøre din hverdag lettere.

Denne gang er turen kommet til Slack, der kan ændre den måde, I kommunikerer til hinanden i jeres organisation. Head of marketing & analytics Tobias Winther Troelsen er fortaler for Slack, som er et meget vigtigt værktøj i hverdagen hos softwarevirksomheden Capturi.

Han fortæller, hvordan han og resten af Capturi bruger Slack i hverdagen, så de får mest ud af værktøjet. For eksempel gør Slack det lettere for dem på kontoret at arbejde med dem, der arbejder hjemmefra.

Det er vores søstermedie Erhvervsliv Aarhus, der står bag denne uges værktøj.

Som altid er du velkommen til at dele vores nyhedsbrev med andre, og nye læsere kan få nyhedsbrevet direkte i indbakken ved at tilmelde sig her.

Følg også gerne med på vores Linkedin-side.

Har du noget, du selv vil dele, eller har du blot lyst til at invitere på en kop kaffe, kan du skrive til os lige her.

Tak fordi du læser med!

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Tobias Winther Troelsen (t.h.) der er head of marketing and analytics sammen med CEO i Capturi, Tue Martin Berg. De mener begge, at digitale værktøjer i hverdagen kan være med til at gøre afstandene mellem medarbejderne mindre. Foto: Kirsten Louise Laursen

Værdifuldt værktøj: Slack letter den interne kommunikation

Kommunikationsværktøjet Slack er til både formel og uformel kommunikation. Det fungerer som en vidensbase og integrerer til mange digitale værktøjer.

Head of marketing and analytics, Tobias Winther Troelsen er fortaler for Slack, som er et meget vigtigt værktøj i hverdagen hos softwarevirksomheden Capturi.

For at få succes med Slack kræver det et mindset, hvor alle både medarbejdere og ledere, tager værktøjet til sig og husker at al intern kommunikation skal foregå via platformen.

Til gengæld kan man få skabt et rum, der er lige dele socialt og fagligt, og dermed kan det være en støtte i en tid, hvor medarbejderne sidder meget spredt. Her deler Tobias Winther Troelsen ud af sin viden om Slack og forklarer, hvad man kan få ud af at bruge værktøjet.

Tobias Winther Troelsen fra softwarevirksomheden Capturi guider dig her igennem kommunikationsværktøjet Slack og fortæller, hvilke fordele det kan give din virksomhed.

Værktøj: Softwarevirksomheden Capturi arbejder med talegenkendelse og samtaleindsigter. Fra basen i Åbyhøj hjælper selskabet andre virksomheder med at analysere og forbedre deres dialoger med kunderne.

Når det handler om intern kommunikation, så sværger de i Capturi til kommunikationsværktøjet Slack, som de har brugt i flere år.

Slack er et beskedprogram, der er designet specifikt til arbejdspladsen. Udviklet af det amerikanske softwarefirma Slack Technologies og nu ejet af Salesforce. Slack tilbyder mange funktioner herunder vedvarende chatrum organiseret efter emne, private grupper og direkte beskeder.

- For os fjerner den grænserne mellem det fysiske møde og dem, der arbejder remote. Det er det moderne og uformelle intranet, siger Tobias Winther Troelsen, der er head of marketing and analytics.

Har deler han Capturis erfaringer med Slack.

Værktøjer til en lettere hverdag

"Tre værktøjer" til en lettere hverdag' er et fast element i Erhvervsliv-medierne, der hver især dækker virksomhederne i Aarhus, Esbjerg, Odense, Randers og Trekantområdet.

Det sker, når vi beder lokale virksomheder om at dele nogle af de værktøjer, som hjælper netop dem, og hen over sommeren går vi spadestikket dybere ved at præsentere de mest anvendte og anbefalede værktøjer på tværs af medierne inden for fem kategorier.

De fem udvalgte værktøjer er:

  • Marketing: Ahrefs
  • Møder: Calendly
  • Kommunikation: Slack
  • Økonomi: Dinero
  • Kundeservice: Zendesk

Følg med i dit Erhvervsliv-nyhedsbrev i løbet af sommeren - eller saml op på videndelingen efter ferien.

Hvad bruger man Slack til?

- ALT. Men især til kommunikation, hvor man har mange flere muligheder for, hvordan man strukturerer sine snakke, end hvad man kender fra traditionel e-mailkommunikation.

- Slack er faktisk et akronym. Det står for Searchable Log of All Communication and Knowledge. Det betyder i praksis, at det også fungerer som en vidensbase og log af specifikke aftaler og opdateringer i organisationen. På deres egen hjemmeside definerer de også sig selv om et digitalt hovedkontor. Det eksemplificerer, at det er meget mere end ‘bare’ en erstatning for typiske interne e-mailsystemer.

Hvordan bruger I det?

- Først og fremmest som kommunikationsplatform. Det favner alt fra formel til uformel kommunikation, fungerer som vidensbase og integrerer til mange af de digitale værktøjer, vi bruger i dagligdagen. På den måde samles al information på tværs af afdelinger i én platform.

- Som medarbejder får man derfor tilgang til den information, man har brug for, direkte i Slack. Hvis der er nye medarbejdere, der skal deltage i et projekt eller onboardes til et emne, så er det nemt at invitere dem til den relevante kanal, hvor al tidligere kommunikation og information er samlet og struktureret.

Hvilke fordele giver det?

-Hos Capturi ser vi ikke arbejdspladsen som et fysisk sted, hvor man skal befinde sig for at udføre sit arbejde. I stedet opfordrer vi til, at man følger sine egne præferencer for, hvornår man har lyst til at arbejde hjemmefra, og hvornår man foretrækker at være på kontoret.

-Slacks evne til at favne både formel og uformel kommunikation gør det til et perfekt værktøj til at bidrage til formel information og samtidig skabe en stærk kultur, der ikke kun omfatter dem, der foretrækker at møde op på kontoret hver dag. Derudover fordrer den uformelle tone i Slack i langt højere grad en ‘fail fast’-kultur, som generelt gennemsyrer vores måde at arbejde på.

Hvordan kommer man i gang?

- Det tekniske setup er intuitivt og gør det nemt at komme i gang. Det mest udfordrende er at lære, hvordan det skal passe ind i ens nuværende organisation.

Hvilke arbejdsgange skal ændres? Hvordan skal man strukturere sig i Slack (man opretter kanaler, som kan være defineret ud fra f.eks. emner eller afdelinger)? Hvilke principper for kommunikation skal man følge?

-Svarene på disse spørgsmål kan ændre sig over tid – så det bedste er at kaste sig ud i det og lade dem forme sig i brugen af platformen. Det vigtigste mindset man skal tage med – og opfordre både medarbejdere og ledelse til at følge – er, at al kommunikation foregår på Slack.

Ejendomskonge investerer, iværksætter tjente stort på salg og underskud i kunstgræskoncern

Her får du fire udvalgte historier fra Odenses erhvervsliv.

Karsten Bills koncern har ejendomme til 4,4 milliarder kroner

Karsten Bill Rasmussen fortryder ikke, at han som noget forholdsvis nyt har kastet sig over byggeri af boliger. Han har netop taget hul på et nyt projekt i Cortex Park efter succes med de første 149 boliger. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Karsten Bill Rasmussen er for nyligt gået i gang med at opføre to byggerier i Cortex Park, der i alt skal rumme 275 små lejligheder.

Den store investering på 380 millioner kroner kommer efter en stor succes med ejendomsmandens første forsøg på at opføre et helt nyt byggeri på bar mark. I 2020 stod 149 nye lejligheder færdige i Cortex Park, og interessen for dem var så stor, at Karsten Bill Rasmussen besluttede at gentage succesen.

- Cortex Park er et attraktivt område med universitet og sygehus, så vi slog til på de sidste to områder, som er sat af til boliger. Nu er der kun ledige byggefelter til erhverv derude, siger Karsten Bill Rasmussen.

Aktiviteterne betyder, at ejendomskoncernen ved udgangen af 2021 havde ejendomme til en samlet værdi på 4,4 milliarder kroner - 0,2 milliarder mere end året før.

Det fremgår af de offentliggjorte regnskaber fra Karsten Bill Rasmussen og hans døtres selskaber. Offentligheden kan ikke se et samlet regnskab for hele koncernen, men ud fra de offentliggjorte tal, har Fyens Stiftstidende stykket et billede sammen, som Karsten Bill Rasmussen bekræfter i de store linjer.

Tallene viser, at koncernen har haft et overskud på 401 millioner kroner før skat. Det er lidt mindre end i 2020 men langt over 2019-resultatet.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.

Cybot-ejer forgyldt efter salg

Daniel Johannsens investorer i Cybot var fra investeringsfonden FI Partners i New York. Foto: Michael Nørgaard

I 2012 etablerede Daniel Johannsen enmands-virksomheden Cybot på sit loft i Sarup ved Haarby på Vestfyn.

Spoler man tiden 10 år frem, var firmaet flyttet til Odense og København, og stifteren havde en del af virksomheden og fusionerede senere samme år med sin konkurrent, tyske Usercentrics.

I regnskabet for Daniel Johannsens holdingselskab fremgår det, at der i det seneste regnskabsår er kommet 250 millioner kroner ind. Det er, hvad Daniel Johannsen har tjent på salget af Cybot, bekræfter han over for Fyens Stiftstidende.

Daniel Johannsen ejede i de første år Cybot alene, men omkring årsskiftet 2017/2018 skød investorer 13 millioner kroner ind og fik 20 procent af aktierne i virksomheden.

I 2021 overtog den amerikanske investeringsfond Full In Partners fra New York de fleste af aktierne i en stor handel. Daniel Johannsen solgte 40 procent ud af sin beholdning og beholdt 30 procent. De eksterne investorer solgte alle deres aktier.

Læs hele artiklen hos Fyens Stiftstidende.

Koncern bag Nordisk Kunstgræs Import har stort underskud

Hybridgræs bliver dyrket indendørs hos NKI ikke langt fra lufthavnen i Beldringe, indtil det bliver rullet sammen og lagt ud på for eksempel et fodboldstadion. Arkivfoto: Michael Bager

Succesvirksomheden Nordisk Kunstgræs Import (NKI) på Nordfyn er blevet ramt af et underskud i den koncern, der ejer selskabet.

Et nyt regnskab fra NKI's moderselskab, Bent Lambertsen Holding, viser et underskud på 15 millioner kroner, som er et stort beløb for selskabet, der aldrig har været nogen pengemaskine. Selve selskabet NKI gik frem og fik et overskud på en million kroner før skat i 2021.

Ifølge regnskaberne hæfter alle selskaber i koncernen for hinandens gæld.

Foretagendet er ellers mest kendt for dets spændende projekter. Det var tidligt ude, da kunstgræsbølgen begyndte, og flere og flere sportsanlæg blev vintersikrede med den nye type underlag. NKI gik som nogle af de første også over i hybridgræs, der er naturligt græs med en forstærkning af kunstgræs.

Det nye regnskab for 2021 lægger problemerne i virksomheden åbent frem. Et stort underskud i datterselskabet AML Entreprise, som er et entreprenørselskab, betyder, at der er "betydelig usikkerhed omkring selskabets evne til at fortsætte driften", står der i ledelsesberetningen.

Der er en hel række af årsager til problemerne. En af dem er, at koncernen i 2019 købte kloakvirksomheden JDH Anlæg i Ullerslev, som gik konkurs i februar 2022. Konkursen har udløst en væsentlig del af det tab, der har ramt hele koncernen.

Læs hele artiklen hos Fyens Stiftstidende.

Antallet af nye virksomheder er faldet - dog mindst i Odense

Martin Thorborg, selv iværksætter, i dag adm. direktør i og medstifter af Visma Dinero, der laver et regnskabsprogram til små og mellemstore virksomheder. Han anser udviklingen med færre enkeltmandsvirksomheder som bekymrende. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Antallet af nye enkeltmandsvirksomheder i Odense Kommune faldet i første halvdel af 2022 i forhold til samme periode 2021.

Nedgangen i Odense er dog mindre end på landsplan, hvor antallet af stiftelser er faldet med 16 procent. Dermed er antallet af nye enkeltmandsvirksomheder på det laveste niveau i fem år. Det viser ny tal fra CVR, det Centrale Virksomheds Register, som firmaet Visma Dinero har analyseret.

– Udviklingen er bekymrende. Det er vigtigt, at der opstår nye virksomheder, som gentænker de gængse arbejdsformer og tankegange, der angriber markeder på nye, innovative måneder, og som sikrer, at erhvervslivet ikke bliver mageligt og går i stå, siger Martin Buch Thorborg, adm. direktør i Visma Dinero.

Af Dineros opgørelse fremgår det, at i 78 af landets 98 kommuner faldt antallet af nye enkeltmandsvirksomheder. Blandt andet faldt antallet i landets fire største kommuner med henholdsvis 19 procent i København, 22 procent i Aarhus, 25 procent i Aalborg og 7 procent i Odense

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.