Mere skov og sortering til DHL-stafetten: - Når vores største kunder siger, at vi bliver nødt til at gøre noget, skal vi rykke på det
16.000 personer skal løbe med til dette års DHL-Stafetten på Engen.
Det er 4000 flere end i 2021, og løbsleder Michael Nielsen er meget glad for den store opbakning.
Han tror, den store popularitet skyldes, at mange virksomheder har taget stafetten til sig som en fast del af den kollegiale sommerhygge.
I år kommer er der langt mere fokus på korrekt affaldssortering, og det er assisterende løbsleder Pernille Borup Jensen, som har sørget for at koordinere den indsats med vognmandsfirmaet Poul Schou.
- De var klar til at rykke med det samme, og det er fedt at arbejde sammen med nogen, der bare er klar på at give den gas med kort varsel, siger hun.
Læs hele artiklen og bliv klogere på, hvorfor DHL-Stafetten ændrer sig fra år til år.
SERVICE: Næsten 16.000 personer skal løbe, gå, hygge og kæmpe om håneretten på kontoret, når DHL-Stafetten bliver afholdt på Engen fra 23. til 25. august.
Det er flere, end løbsleder Michael Nielsen fra Odense Gymnastik Forening havde forestillet sig, for i 2021 deltog 12.000 personer.
DHL-Stafetten i Odense kan faktisk ikke blive meget større, for der er maksimalt plads til 18.000 på Engen.
- Det skulle helst ikke flyttes til et andet sted. Engen er et fantastisk sted, og nu har vi integreret både den Fynske Landsby, som de gående skal igennem, mens vi sender løberne gennem Odense Zoo, siger Michael Nielsen.
Ruteændringen skete allerede i 2021, så det eneste stræk på ruten, hvor du kommer i nærheden af biler, er når man løber ud af skoven tæt ved Odense Zoo og ind i zooen.
- Jeg synes selv, det er noget møg at løbe ude ved al trafikken. Når vi løber ud af zooen i år, bliver løberne på å-stisystemet, siger Michael Nielsen og understreger, at ruten ikke bliver kortere af den grund.
- De meter med trafik, vi tager væk, laver vi om til smuk skov i stedet for.
Blevet en del af sommerhyggen
Siden DHL for første gang blev afholdt i Odense i 2003, har arrangementet ændret sig en del.
Dengang var det en enkelt dag med 200 virksomheder, nu foregår det over tre dage med over 400 deltagende virksomheder hver dag - store som små.
- Det er blevet en integreret del i mange virksomheder. Mange vælger at gøre DHL-Stafetten til deres sommerarrangement, for det er nemt og hyggeligt. Vi sørger for det meste. De skal bare møde op og løbe eller gå, og så har vi skabt rammerne til at være sociale.
- Mange virksomheder har også motion og sunde medarbejdere på dagsordenen, og det passer DHL-Stafetten også godt ind i, siger Michael Nielsen.
Før i tiden havde mange virksomheder også deres egne telte med, men det blev ændret i 2019, så man kunne sikre, at alle teltene levede op til brandvæsenets certificeringer.
Det faldt ikke i lige god jord hos alle de deltagende virksomheder, men over tid har de taget ændringen til sig.
- De skal ikke længere have folk herud for at bruge tid og energi på at sætte op, og de slipper for at rydde op bagefter. Det er nemmere at komme ud til et telt, der står klar med borde og bordnumre, og når de er færdige, skal de bare rydde op ved bordet, men ellers tager de hjem og skal ikke tænke mere over det, siger Michael Nielsen.
Samtidig forsøger han at holde et højt serviceniveau både inden og under stafetten, for når virksomhederne er glade, kommer de igen året efter.
- Vi læner os ikke bare tilbage og tænker, at de nok kommer af sig selv, siger løbslederen.
Alt skal sorteres
Som noget nyt i år er der endnu større fokus på korrekt affaldssortering.
Før i tiden blev kun pap og pant sorteret fra, men især Orifarm, der er den største private virksomhed, der løber med i Odense, har presset på for bedre sortering, så virksomhedernes sorteringspolitik også kan efterleves til DHL.
- Det skærer jo i ens hjerte, når man ser alt blive smidt i restaffald. Når man så snakker med nogle af vores største kunder, som siger, at vi bliver nødt til at gøre noget, skal vi rykke på det, siger Pernille Borup Jensen.
Hun er assisterende løbsleder og primus motor på at få styr på affaldet. Hun snakkede med Orifarm for at finde en løsning og tog fat i vognmandsfirmaet Poul Schou, som leverer skraldespande til arrangementet.
- De var klar til at rykke med det samme, og det er fedt at arbejde sammen med nogen, der bare er klar på at give den gas med kort varsel, siger Pernille Borup Jensen.
- Vi kommer til at have fire affaldssorteringsområder på Engen, som er placeret strategisk i forhold til teltene. Vi sorterer i madaffald, restaffald, plast, pap og papir, pant og varme grillkul, som folk også skal kunne komme af med.
Sorteringen kommer til at foregå på et bestemt område på Engen, placeret strategisk i forhold til teltene og med tydelig skiltning.
- Vi har selvfølgelig skrevet det ud i vores informationsmail, og virksomhederne får også en venlig påmindelse i madkassen og ude i teltene. Vi vil gerne have sorteret så meget som muligt, men vi kan ikke gå rundt at gøre det for dem, så de bliver også nødt til selv at være med til at løfte den her opgave.
- Vi krydser alt, hvad vi har, og så må vi se, om der skal rettes noget til næste år, siger Pernille Borup Jensen.