Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Stifterne af Humaid, Mikkel Bytoft (tv) og Mads Lorentzen, holder til dagligt til i Videnbyen ved SDU. Foto: Mathias Banke

Humaid vil give dig en tegnsprogstolk i lommen

Hvorfor er der ikke nogen, der har opfundet en oversætter for tegnsprog?

Det lyder jo simpelt, og vi har jo allerede apps, der kan oversætte tale fra et sprog til et andet i realtid.

Udfordringen er dog langt, langt mere kompleks, når der skal oversættes fra bevægelser og mimik til lyde og skrift. Det er en skam, for det er noget af det, der betyder, at der i dag hersker fordomme om døves evne til at varetage almindeligt arbejde.

De fordomme vil startuppen Humaid komme til livs ved at udvikle software, der kan nedbryde kommunikationsbarriererne mellem døve og hørende. Faktisk er ambitionen, at der reelt ikke skal være forskel på døve og hørende på arbejdspladsen, fortæller stifter Mads Lorentzen.

Han fortæller meget mere om motivationen bag startuppen, udfordringerne og målene i dette nyhedsbrev.

God weekend, når du når dertil!

Bliv abonnent på Erhvervsliv Odense

  • Hvis du ikke allerede er abonnent på Erhvervsliv Odense, vil vi gerne have dig med på holdet.
  • Skriv til salg@erhvervslivodense.dk, så finder vi en løsning, der passer til dig og din virksomhed. Eller køb din egen direkte adgang her.
  • Vi deler også løbende vores historier på LinkedIn, og du kan følge vores side ved at klikke her.


Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Mads Lorentzen er medstifter af startuppen Humaid, der vil give døve bedre muligheder for at blive en del af arbejdsmarkedet. Foto: Mathias Banke

Humaid vil nedbryde sprogbarrierer: - Arbejdsmæssigt skal der ikke være forskel på døve og hørende

Startuppen Humaid vil gerne lave et oversættelsesværktøj, der gør det muligt for døve at være en del af arbejdsmarkedet på lige fod med hørende.
 
- Det er jo ikke fordi, at døve ikke er i stand til at arbejde. Det kan de sagtens. De snakker bare et andet sprog end hørende, forklarer medstifter Mads Lorentzen.
 
For Humaid er den vigtigste indikator på succes ikke, hvor mange penge de kan tjene, men hvor mange døve de kan hjælpe ind på arbejdsmarkedet.

- Kommer du ind på arbejdsmarkedet, kan det ses som en konstatering af, at du ikke bliver opfattet som om, du har et handicap. Du skal have løn og levere resultater på lige fod med alle andre, så du bliver simpelthen opfattet som en lige person, siger Mads Lorentzen.
 
Softwaren, der skal til for at oversætte mellem visuelt tegnsprog og skriftligt eller lydbaseret talesprog, er dog uhyre kompleks, så Humaid er startet med det simpleste først: Oversættelse af tekst til tegnsprog.
 
Med tiden skal softwaren dog kunne bruges i en app, der kan oversætte mellem tegnsprog og tale i realtid.
 
- Om du har et møde med direktøren eller er ude på tur med dine kollegaer, vil du som døv kunne få en oversættelse hurtigt og nemt, så barrieren forsvinder, pointerer Mads Lorentzen.

Næste vigtige skridt for Humaid er at sikre kapital gennem fonde, så virksomheden kan ansætte døve talenter til at udvikle softwaren.

Der er relativt færre døve i arbejde end hørende, og en stor del af den ulighed kommer af kommunikationsvanskeligheder og fordomme. Det vil startuppen Humaid komme til livs ved at udvikle et værktøj, der nemt og hurtigt kan oversætte mellem tegnsprog og talesprog.

LIGEVÆRDIG: Ville du have betænkeligheder ved at arbejde sammen med en døv person? Tror du, det er muligt at varetage din stilling, hvis man ikke kan høre noget?

Seks ud af ti danskere mener ikke, deres job kan varetages af en døv person.

Meget af det bunder i kommunikationsbarrieren og fordomme, der ofte er mellem døve og hørende, og som betyder, at mens 67 procent af hørende er i arbejde, gælder det kun 38 procent af døve.

- Det er jo ikke fordi, at døve ikke er i stand til at arbejde. Det kan de sagtens. De anvender bare et andet sprog end hørende. Det er jo sådan set egentlig den eneste forskel, så det er fundamentet for den måde, vi har tænkt os at løse problemet, siger Mads Lorentzen.

Sammen med Mikkel Bytoft har han sat sig for at nedbryde barriererne og fordommene om døve, så flere kan komme i arbejde. Derfor har de stiftet startuppen Humaid.

Armbevægelser på skrift

Virksomheder med en eller flere døve ansatte kan i dag få gratis støtte fra en tegnsprogstolk, som kan oversætte for den døve medarbejder under møder og samtaler.

Men ordningen dækker kun for 20 timer om ugen, så den er ikke så fleksibel, og skal man bruge tolken mere end 20 timer, koster det 650 kroner i timen - en pris, der faktisk har været faldende over de seneste år, pointerer Mads Lorentzen.

Det har samtidig været med til, at flere tolke forlader erhvervet, og det er i dag et kæmpe problem.

- Vores formål er ikke at overtage tolkens arbejde. Vi vil bare gerne give døve fleksibilitet, så hvis et møde bliver rykket, og man ikke kan have sin tolk med, så er vi der til at hjælpe, forklarer Mads Lorentzen.

Humaids kåringer

Siden stiftelsen i december 2021 har Humaid formået at høste flere kåringer.

  • I april vandt Humaid Innovationsprisen 2022 og en præmie på 50.000 kroner. Innovationsprisen er en årlig innovationskonkurrence for alle landets studerende på videregående uddannelser i Danmark.
  • I juni blev Humaid kåret som både overordnet vinder og vinder af social-kategorien ved Venture Cup Denmark, der er en konkurrence for universitetsstartups i hele landet.
  • Derefter var de blandt de overordnede vindere ved den globale Venture Cup konkurrence, og Humaid kan derved kalde sig verdensmester i universitetsstartups.
  • I november blev Humaid hyldet lokalt, da startuppen vandt Odin Tech-prisen ved dette års Odin Award.

Humaids løsning er derfor at udvikle en oversætter-app, som kan oversætte mellem dansk og dansk tegnsprog lige så hurtigt og nemt, som man kender det fra produkter som Google Oversæt.

En tidlig version af produktet består af en boks, hvor man kan indtaste den tekst, der skal oversættes, og ved siden af er en animeret person, der minder om en avanceret tændstikmand, som gestikulerer på tegnsprog.

- Grunden til, at det her ikke allerede er opfundet, er, at det er et superkomplekst problem. En gængs misforståelse er, at der kun findes ét tegnsprog, men der findes næsten lige så mange, som der findes talesprog, siger Mads Lorentzen.

Samtidig er tegnsprog et billedsprog, og det er enormt komplekst at oversætte talesprog direkte til arm- og håndbevægelser og ansigtsmimik, fordi grammatik og betydning udtrykkes på helt andre måder.

Døv uden handicap

Men døve kan jo sagtens se, så er det virkelig nødvendigt at oversætte skrift?

- Mange døve har udfordringer med at læse, netop fordi der er så store grammatiske forskelle mellem deres modersmål - tegnsprog - og det skrevne. Selvfølgelig er der en stor gruppe ressourcestærke døve, der sagtens kan læse. Men vi vil gerne hjælpe de døve, der har vanskeligt ved at læse, først, siger Mads Lorentzen.

Med tiden vil Humaid udvikle en mobil-app, der kan oversætte direkte mellem tale og tegnsprog.

- Om du har et møde med direktøren eller er ude på tur med dine kollegaer, vil du som døv kunne få en oversættelse hurtigt og nemt, så barrieren forsvinder, pointerer Mads Lorentzen.

Forhåbentlig kan det være med til, at det lykkes flere døve at blive en del af arbejdsmarkedet, hvilket Humaid ser som den vigtigste indikator for succes.

- Kommer du ind på arbejdsmarkedet, kan det ses som en konstatering af, at du ikke bliver opfattet som om, du har et handicap. Du skal have løn og levere resultater på lige fod med alle andre, så du bliver simpelthen opfattet som en lige person.

- Det er ambitiøst, men vores hovedmål er faktisk, at man rent arbejdsmæssigt ikke skal kunne se forskel på, om man er døv eller hørende, siger Mads Lorentzen.

Døve talenter

For at nå så langt med produktet, skal der udvikles meget på den kunstige intelligens, der er produktets teknologiske kerne.

Softwaren skal kunne analysere en sætning både skriftligt og visuelt, og med de uhåndgribeligt mange variationer, der findes i sprog, er det en kompliceret opgave.

Samtidig skal oversættelserne kunne leveres i realtid og uden fejl, og på et tidspunkt skal den førnævnte tændstikmand have en grafisk makeover, så den ligner et ægte menneske. Der er nok at udvikle på.

Derfor sparer de med Anders Buch, der er tidligere professor og arbejder med kunstig intelligens i sin virksomhed Media Catch.

Mikkel Bytoft (tv) og Mads Lorentzen er begge færdiguddannede som civilingeniører i henholdsvis software og avanceret robotteknologi. Foto: Mathias Banke

På forretningssiden er Humaid godt hjulpet på vej af Roy Lemminger, selvstændig forretningsudvikler (tidligere hos SDU Rio), som er medstifter af startuppen.

Men ingen af dem er døve, så når den nødvendige kapital er fundet - gerne gennem fonde - er målet at ansætte døve til at udvikle og kvalitetssikre produktet.

- Vi vil gerne være front runners og vise, at man kan have en virksomhed med et superavanceret produkt og have en masse døve ansat. Vi vil gerne være med til at råbe fra taget, at der er en masse døve talenter derude, som ikke bliver brugt, fortæller Mads Lorentzen.

Planen er primært at sælge produktet til det offentlige og virksomheder. Derfor krydser Mads Lorentzen fingre for, at en ny regering vil prioritere handicapområdet højere end før.

I forhold til virksomheder kan produktet være en oversætter til hjemmesiden, så den bliver tilgængelige for en større gruppe mennesker.

- En af vores kerneværdier er, at en døv aldrig skal betale for at få en oversættelse, så den enkelte døve person skal aldrig betale os for vores service, slår Mads Lorentzen fast.

Snestrup Have er særligt glad for stedets orangeri. Foto: Steffen Nielsen

Boligprojekt får god start, NKI går konkurs, og FTZ opkøber virksomhed

Her er tre udvalgte nyheder fra byens erhvervsliv.

Kokken & Jomfruen-stifters ejendomsinvestering har gode udsigter

Alt tegner lyst for senior-bofællesskabet Snestrup Have, der er ved at vokse frem ved den tidligere Nordisk Landbrugsskole i Paarup. Første etape er udlejet, og der er lang venteliste til boligerne i de to sidste, som står helt færdig om halvandet år.

- Vi har fået en rigtig god start, og det hele tegner til at blive, ligesom vi havde håbet, siger Henrik Nygaard.

Sammen med sine døtre ejer han 75 procent af ejendomsprojektet, mens hans bror, Jesper Nygaard, ejer resten. Kapitalen til hans del af investeringen kommer især fra virksomheden Catering Danmark - kendt som Kokken & Jomfruen - som han i 2016 solgte for omkring 100 millioner kroner.

De første 52 boliger blev lejet ud i sommer, yderligere 52 står klar i maj 2023, og de sidste 40 kommer til om halvandet år. Men selv om der stadig bygges, er der fuld gang i fællesspisning, arrangementer, gåture og udflugter.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.

Nordisk Kunstgræs Import går konkurs

Bent Munch Lambertsen, NKI, Nordisk Kunstgræs Import. Foto: Michael Bager

Fra hovedsædet tæt ved HCA Airport har Nordisk Kunstgræs Import sørget for, at masser af sportsfolk har fået avancerede underlag til deres udfoldelser, men det er slut nu.

- Alt er lukket, og alle er sendt hjem, siger ejer og direktør Bent Munch Lambertsen.

Virksomheden har lagt kunstgræs og var en af de første med hybridgræs - naturligt græs med en forstærkning af kunstgræs. De er mest kendt for at have forsynet store fodboldstadioner med grønt underlag, men har også lavet mere lokale projekter. 

Økonomien i virksomheden har været dårlig i en længere periode. Det viste sig meget tydeligt i form af et 2021-regnskab, hvor koncernens moderselskab gav et underskud på 15 millioner kroner.

Der er en hel række af årsager til problemerne. En af dem er, at koncernen i 2019 købte kloakvirksomheden JDH Anlæg i Ullerslev, som gik konkurs i februar 2022. Konkursen har udløst en væsentlig del af det tab, der har ramt hele koncernen.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.

FTZ opkøber Avant Denmark

FTZ køber op endnu engang. Foto: Emma Lina Kruse

Den hurtigt voksende koncern FTZ vokser endnu mere gennem opkøb af en kollega. Fynboerne overtager størstedelen af aktierne i Avant Denmark, der importerer og sælger alskens udstyr til biler.

FTZ er Danmarks største forhandler af reservedele, som virksomheden sælger for milliarder af kroner til bilværksteder landet over, og står bag flere landsdækkende værkstedskæder.

Avant Denmark er i en beslægtet men ikke konkurrerende branche, da virksomheden sælger ekstraudstyr til bilejeren - for eksempel bilplejeprodukter, alarmer, motorvarmere og bilradioer.

FTZ har købt 70 procent af aktierne i Avant Denmark og sætter sig på posten som bestyrelsesformand. Den hidtidige ejer, Brian Thaysen, fortsætter som direktør og medejer.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.

Vores anbefalinger til dig 💡

Her får du ugens anbefalinger fra Erhvervsliv-universet. Alle links er låst op, så du som abonnent på et af vores nyhedsbreve, kan læse med.

Softwarevirksomheden Abtion var firstmover, da de for mere end fire år siden lagde arbejdsugen om og gav medarbejderne fri om fredagen. Nu er arbejdsugen blot på fire dage, og arbejdstiden er nedsat til 30 timer, men omsætningen er steget markant.

- Medarbejderne er glade for det, og tallene viser, at det går den rigtige vej, siger Bo Kønskov, partner i Abtion og leder af kontoret i Odense.

Martin Heinze og Lasse Nielsen har spillet sammen i mange år. Først som fodboldspillere i Esbjerg fB og siden har de to esbjergensere skabt interiør-virksomheden Rackbuddy. Det har de gjort så godt, at de i begyndelsen af året blev kåret som Årets Nye Erhvervsnavn i Esbjerg, og i 2021 blev nomineret til Årets Ejerleder i Sydjylland af PwC.

Her giver den ene halvdel af makkerparret, Martin Heinze, tre gode råd til andre ledere.

Henrik Berg står bag undertøjs-brandet Basic+Ally, men det er han ikke længere ene om. Iværksætteren fra Kolding har nemlig valgt at dele ejerskabet af virksomheden ud til flere forretningspartnere. Idéen fik Henrik Berg, da han havde brug for hjælp til markedsføringen.

- Du vil det lidt mere, og det er også nemmere at skabe en teamånd, når du ved, at andre har hånden på kogepladen, siger Henrik Berg

Innovationskraften kan være en besværlig muskel at træne i en virksomheder, men det har Randers Gears vundet en løsning på. Tandhjulsfabrikken deltager i flere innovationsprojekter under produktionsklyngen MADE, og det er med et godt udbytte ifølge administrerende direktør, Lau Akstrup Jensen.

- Det betyder meget at få adgang til viden, som vi ikke har. 1+1 giver mere end 2, forklarer direktøren her.

Aros Forsikring med base i Aarhus er danmaksmester i kundeservice i forsikringsbranchen. Men andre bør kopiere idéerne, mener CEO Morten Dissing, fordi de ressourcer, som god personlig service koster, hurtigt er tjent hjem i loyalitet og høj tilfredshed hos kunderne.

Her deler han sine fem bedste tip til at få flere tilfredse kunder.