Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

For Anders Kongeskov Randow giver det god mening, at den nye direktør for bureauet Change findes ved hjælp af et jobopslag. Foto: Mathias Banke

Direktør søges

Det digitale bureau Change skal have ny direktør, og virksomheden har valgt at gå den lidt aparte vej at slå stillingen op som ethvert andet jobopslag.

Almindeligvis ville mange nok ty til deres netværk for at finde den rigtige kandidat, men det kan altså også noget at slå direktørjobbet op på Linkedin.

Anders Kongeskov Randow, der er både ejer og direktør af Change, fortæller i dette nyhedsbrev, hvorfor de har valgt at gøre det på den måde, og hvad der ligger bag beslutningen om at skaffe en ny direktør.

Tak for at læse med - og god fornøjelse!

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Anders Kongeskov Randow er klar til at give direktørtitlen videre til en ny, så han selv kan dedikere mere tid til at arbejde med kunder. Foto: Mathias Banke

Change fisker efter ny direktør med jobopslag: - Det handler om at finde den rette person

Anders Kongeskov Randow er gået på jagt efter en ny direktør for det digitale bureau Change, som han i dag ejer og driver..
 
Men i stedet for at finde den nye direktør i deres egne netværk, har de valgt at lave et stillingsopslag. Forhåbningen er, at virksomheden på den måde kaster et bredere net ud, så den helt rigtige kandidat søger jobbet.

I stedet for bare at udpege personer fra deres nærmeste netværk, har direktør i bureauet Change, Anders Kongeskov Randow, valgt at lave et jobopslag i sin søgen efter en ny direktør.

REKRUTTERING: "Kan du drifte og udvikle en konsulentvirksomhed? Er virksomhedskultur en naturlig del af din professionelle pallette? Og har du et stærkt drive? Så er du måske vores nye direktør!".

Der er ikke hver dag, man læser et jobopslag med sådan en indledning, men det er ikke desto mindre sådan de første linjer lyder i det opslag, der skal hjælpe det digitale bureau Change, som er specialister i websites og digital marketing, med at finde en ny person til at sætte sig i direktørstolen.

- Det er jo lidt utraditionelt, for normalt finder man en ny direktør gennem sit netværk eller en headhunter. Vi kunne helt sikkert også prikke en masse kompetente kandidater i vores netværk, men dels vil vi ikke gå på hugst andre steder, og dels vil vi gerne sikre at feltet bliver så bredt som muligt, forklarer Anders Kongeskov Randow.

Lige nu ligger direktørrollen på flere medarbejdere, og håbet er at finde den helt rette til stillingen inden sommerferien.

- Vi vil egentlig godt se, hvem der kommer ind, og lytte til de her mennesker, som kunne være interesserede i at tage den rolle i stedet for at forestille os, at vi ved, hvad den her person skal kunne ud over det åbenlyse, siger Anders Kongeskov Randow.

Han kalder det selv en fiks idé, som skal prøves af, og virker det ikke, kan de altid tage fat i en rekruttør.

- Det handler bare om, at det skal være den rette person, understreger han.

Dobbelt så store

Ud over at nå ud til folk uden for firmaets eget netværk, har Changes direktør-opslag også den fordel, at et jobopslag i dag er mere end bare et jobopslag, forklarer Anders Kongeskov Randow.

- Det er et kampagnegreb i og for sig. Når vi laver et stillingsopslag, kan vi snakke lidt om det og annoncere det på vores forskellige kanaler, så vi er sikre på, at det får eksponering nok til, at de rette ser det.

Den typiske kandidat til en direktørstilling kigger nok ikke jobopslag igennem på Linkedin og Jobnet, men det gør faktisk ikke så meget for Change, for det er ikke nødvendigvis ham eller hende med flere års erfaring som virksomhedsleder, der er den rette til jobbet.

Change er ikke et blankt kanvas, men direktøren skal være med til at sætte sit præg på både kulturen og udviklingen i virksomheden.

Anders Kongeskov Randow, direktør

Først og fremmest skal det være en person, der har ambitionen til at drive og udvikle en virksomhed, som de seneste to år har fordoblet omsætningen år for år og i dag tæller 14 medarbejdere inklusive firmaets to partnere, en praktikant og en studentermedhjælper.

Anders Kongeskov Randow vil gerne have virksomheden op omkring 25 ansatte fordelt på kontorerne i Odense og København.

Det kræver en vilje til at lykkes, men det er mindst lige så vigtigt, at den nye direktør også evner at bevare det gode humør, siger Anders Kongeskov Randow:

- Vores kultur betyder rigtig meget i Change, og vi ansætter stort set ikke på faglig baggrund, men på personlighed. Så derfor betyder det rigtig meget, at personen er en holdspiller, der kan tage det her forholdsvis lille bureau til det næste stadie og være med til at forme succesen. Hvis man har det rigtige mindset, så er det sådan set ligegyldigt, hvad du kan, siger Anders Kongeskov Randow og fortsætter:

- Jeg tror, at man kan lære at være direktør på rigtig kort tid, hvis man bare har viljen til det og passer ind i kulturen.

Vil fokusere på arbejde i stedet for drift

Direktørskiftet kommer også af, at Change er ved at vokse sig for stor til den iværksætteragtige tilgang til arbejdspladsen, virksomheden har haft indtil nu.

- Vi kunne sikkert godt køre virksomheden op til 25 ansatte og først finde en ny direktør der, men det er meget vigtigt, at den nye direktør er med til at definere rejsen op til de 25 og så blive siddende efterfølgende, siger Anders Kongeskov Randow:

- Nu har jeg hjulpet en del virksomheder på den ene eller anden måde på den rejse gennem tiden, så jeg har set det mange gange før. Det kan ikke nytte noget, at man først går i gang med det arbejde, vi laver nu, når man er 25, for så er det meget sværere.

De to partnere i Change har indtil nu både arbejdet med kunder og drevet virksomheden.

Nu hvor de administrative byrder tager til, er det nødvendigt at fokusere på den faglige del.

- Vi er drevet af at lave arbejde, der giver et resultat for kunderne. I virkeligheden vil vi hellere lave andre ting end at være direktører. Så det er mere af nød, end af lyst, at vi har klaret det selv, siger Anders Kongeskov Randow.

En af opgaverne for den nye direktør bliver frem mod de 25 medarbejdere at strukturere virksomheden mere og definere både afdelinger, produkter og ledelse meget tydeligere.

- Det er jo ikke fordi, vi slet ikke har det i dag, men det er noget af det, som en direktør skal være med til at definere. Vi har styr på vores HR, vi har styr på vores processer, vi omsætter og vi tjener penge. Change er ikke et blankt kanvas, men direktøren skal være med til at sætte sit præg på både kulturen og udviklingen i virksomheden, understreger Anders Kongeskov Randow.

Nyt OUH bakser med skimmelsvamp, JDM tjener på skyen og stort overskud hos kantine-gigant

Her får du et udpluk af de seneste nyheder om virksomheder og regnskaber i Odense.

ㅤㅤㅤㅤㅤDu kan få indblik i alle ugens regnskaber på erhvervslivodense.dk

Nyt OUH har problemer med skimmelsvamp

Aroldo Tegon (tv) er chef for den italienske totalentreprenør, der bygger Nyt OUH, som flere gange er blevet forsinket. Sygehuset forventes at stå klar til overtagelse i slutningen af 2024. Foto: Stefan Sommer Jagd

Der er gået skimmelsvamp i Nyt OUH.

I alt er cirka 400 rum og 200 spritnye toiletkabiner ved at blive saneret for skimmelsvamp, der er groet frem, fordi det har regnet ind gennem det nylagte, men utætte tage.

Det kommer til at koste millioner af kroner at fjerne skimmelsvampen, men regningen er en sag for den italienske totalentreprenør på byggeriet, italienske JV CMB/Initeria, siger OUH-direktør Torben Hedegaard til Fyens Stiftstidende.

Nu er det italienske firma, der lagt det utætte tag, taget af opgaven, og i stedet skal Jysk Tagpap stå for hele taglægningen. Det skriver fyens.dk i en opfølgende artikel.

Selvom det giver halvandet års ekstraarbejde, fastslår entreprenøren, at det ikke får konsekvenser for afleveringstidspunktet. Som det ser ud lige nu, står byggeriet færdigt mod slutningen af 2024.

Cloud-satsning gav pote for JDM

JDM har stadig hovedsæde i Odense, men efter fusionen med selskaber i Lyngby og Aarhus, blev selskabet så stort, at det fik kræfter til at løfte sig selv højere op. PR-foto: JDM

It-virksomheden JDM har syvdoblet sit overskud sammenlignet med for fem år siden, og det skyldes, at firmaet har satset stort på cloud-baserede Microsoft-løsninger.

I de fem år er overskuddet før skat i gennemsnit vokset 63 procent år efter år, så det for 2022 endte på 18 millioner kroner. Det er en fremgang på fire millioner kroner sammenlignet med året før. I samme periode er det gennemsnitlige antal ansatte gået fra 59 til 68.

- Vi sagde farvel til vores hovedforretning, og satsede på tre nye områder. Det har heldigvis været en succes, siger bestyrelsesformand Nicolai Voll til Fyens Stiftstidende.

Salg af virksomhed giver stort overskud

Bovil ligger i Tietgenbyen, Odense. Virksomheden er tidligere ejet af Steen Vilsøe Nielsen, som solgte til SP-Group i sommer. Foto: Jesper Beenfeldt Nielsen

SVN Holding, Kirkendrup ApS er måske forholdsvis ukendt for de fleste i Odense. Alligevel står selskabet bag et af Fyns største overskud hidtil i 2023 med et overskud på 34 millioner kroner før skat. Det skriver fyens.dk.

Manden bag selskabet er Steen Vilsøe Nielsen, som i 2022 solgte virksomheden Bovil til børsnoterede SP Group for 45 mio. kroner. Bovil med base i Tietgenbyen beskæftiger sig med avanceret CNC-bearbejdning i plast.

Biglers Buanco-system sætter rekord fire år i træk

Nick Bigler har tidligere erhvervet sig den øverste lejlighed i TBT Tower, som skal bruges til erhverv. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det går godt for Nick Bigler og selskabet MSS Professional, som især gør sig i betalingsløsninger til kantiner.

Det er konklusionen på årsregnskabet for 2022, som viser et overskud på 17 mio. kroner før skat. Det er det fjerde rekordår på stribe, fortæller Fyens Stiftstidende.

Betalingssystemet, der bliver benyttet i mange kantiner landet over, bærer navnet Buanco, som Bigler købte af Haarby-virksomheden Buanco System i 2006, og som siden er udviklet til en stor succes.

Kostefabrik kan fejre 35 års fremgang

Børsterne bliver formstøbt hos Fyens Plastindustri, hvorefter hårene bliver isat på børstefabrikken. Foto: FBK

Fremgang fra 1987 og til i dag. Det er status hos Fyns Børste- og Kostefabrik (FBK).

Det seneste regnskab fra 2021/22 viser et overskud på 21,5 mio. kroner før skat. Et resultat, som søsterselskabet Fyens Plastindustri ApS også har del i, og der er tale om en forbedring på syv mio. kroner sammenlignet med 2020/21-regnskabet.

Virksomheden eksporterer hele 98,5 procent af børste- og koste-produktionen, fortæller direktør Lars Bentsen til fyens.dk.

Byen rundt på ét minut

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på det, der i øvrigt rører sig i det odenseanske erhvervsliv.
  • Hansson & Knudsens seneste regnskab viser et overskud før skat på 10 millioner kroner for 2022. Det er en smule bedre end året før, men betydeligt bedre end de seks regnskabsår inden da, hvor der alle årene var underskud, skriver Fyens Stiftstidende.
  • Jan Eppo ten Have bliver ny direktør for 113 ansatte i Döhler Denmark A/S, den danske gren af den tyske fødevarekoncern Döhler. Samtidig stopper Tobias Frimor Koopmann Nielsen, der har haft jobbet som direktør siden midten af 2018.
  • Charlotte Bøll Larsen er ansat som sundhedschef i Sundhedsforvaltningen i Odense Kommune. Hun kommer fra en stilling i Region Sjælland som vicedirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse.
  • Harald Nyborg forventer at åbne syv nye butikker i løbet af de kommende to år. En af dem kommer til at ligge i Tarup Center.
  • Danske virksomheder skal have lettere adgang til ny forskning, så de kan udvikle fremtidens innovative sundhedsløsninger, og opgaven med at forbinde virksomhed og universitet ligger blandt andet i hænderne på Susan Nøttrup, der er outreach partner på Syddansk Universitet i Odense og en af Danish Life Science Clusters videnbromedarbejdere.
  • 900 forskere og industriledere fra 30 lande mødes til Europas største robotkonference, European Robotics Forum 2023 i Odeon i 14.-16. marts 2023. Blandt gæsterne er Greg Smith, CEO i den amerikanske automationsvirksomhed Teradyne, skriver MitOdense.