Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Rasmus Festersen. Foto: Trine Grauholm

Festersen har virkelig travlt for tiden

Stafetten gives i denne uge videre til Rasmus Festersen, tidligere OB-spiller og COO hos HR-On, og nuværende investeringsmanager hos Invest in Odense.

Med den titel er han en del af Odense Kommunes team af folk, der skal være med til at sørge for, at risikovillig kapital finder vej til byen. Og lige præcis de kommende uger er meget travle for Festersen.

Han sender stafetten videre til sin tidligere kollega Jack Jørgensen, der er kommerciel chef hos OB.

Du får også dit vanlige overblik med nyt om Niels Thorborg og regnskaber fra Odico og AG Gruppen, samt en kort overflyvningen af stort og småt fra byens erhvervsliv.

God fornøjelse - og tak for at læse med!

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Rasmus Festersen er investeringsmanager hos Invest in Odense. Tidligere har han været COO hos HR-On og fodboldspiller. Foto: Trine Grauholm

Investeringsmanager: I Odense har vi unikke muligheder til at gå forrest i den grønne omstilling

Stafetten er i denne uge sendt videre til Rasmus Festersen, der er investeringsmanager hos Invest in Odense.

Rasmus Festersen er investeringsmanager inden for robotter og droner hos Invest in Odense.

Han har modtaget stafetten fra Lisbeth Chawes, som gerne vil høre om, hvad Rasmus Festersen får ud af European Robotics Forum 2023, der afholdes i Odense 14.-16. marts. Det må dog blive en anden god gang, da Festersens kalender er propfyldt, så her besvarer han stafetten forud for messen.

En del af jer vil nok genkende Rasmus Festersen fra hans karriere som fodboldspiller, som han afsluttede hos OB. Han sender da også stafetten videre til en gammel kollega.

Hvad bruger du mest tid på lige nu?

- I denne uge er der et større internationalt forum i Odense kaldet European Robotics Forum, hvor Europas robotelite og det lokale økosystem er samlet for at diskutere forskellige vinkler i robotteknologi. Det er en anerkendelse og mulighed for byen for at skabe endnu mere synlighed om Odense, som en af de førende byer i verden i dette felt.

- Ugen efter deltager jeg i en delegation, der skal se nærmere på byens muligheder inden for droneteknologi og grøn mobilitet. De to arrangementer fylder næsten det hele for tiden.

Hvem eller hvad gør dig optimistisk for fremtiden?

- I en tid, hvor der kan synes at være mange elementer i verden, der kan ses pessimistisk, så er jeg faktisk meget optimistisk på den grønne omstilling. Jeg ser, hvordan der investereres, forskes og efterspørges massivt i bæredygtige løsninger.

- Det kan godt være, at den såkaldte hockeystavs-model har været udskældt, når det kommer til grøn omstilling, men den er jeg faktisk optimistisk omkring. I en lokal kontekst har vi meget af den teknologi her og har unikke muligheder for at gå forrest.

Hvad går snakken i dine netværk på for tiden?

- Der er enorm stor diversitet i de netværk, som jeg indgår i. Alt fra beachvolley til CEOs i robotbranchen.

- En fællesnævner, der florerer i øjeblikket, er, hvilken rolle en organisation spiller for mennesket i en verden, hvor post-covid og teknologi har ændret fundementalt ved den måde et menneske performer på. Det er enormt interessant at høre, hvordan andre reflekterer over dette.

Hvad er det mest interessante eller nyttige, du har lært for nyligt?

- Jeg er gået fra sport, til startup og til en enorm offentlig institution. Jeg finder det enormt interessant at se det overførbare - og er ekstremt nysgerrig på, hvordan man kan transitionere alle de gode elementer fra en kultur til en anden.

- Jeg tror meget på, at organisationer kan lære af hinanden på den måde - og det kan jeg også selv. For nyligt har jeg dykket lidt teoretisk ind i det organisationsbegreb, der hedder ambidekstralitet. Det er evnen til både at udvikle og drifte på samme tid. Det har jeg fundet vanvittig interessant.

Hvem sender du spørgsmålene videre til – og hvorfor?

- Jack Jørgensen, kommerciel chef i OB. En gammel kollega fra min fodboldspillertid, som jeg ser som en af de store grunde til, at OB har fået et bedre kommercielt produkt for de fodboldinteresserede odenseanere. Den fortælling er værd at dele.

Thorborg træder af, Odicos tal skuffer, og AG Gruppen slår egen rekord

Her får du et udpluk af de seneste nyheder om virksomheder og regnskaber i Odense.

Du kan få indblik i alle ugens regnskaber på erhvervslivodense.dk.

Thorborg trækker sig som CEO

Niels Thorborg har valgt at takke af som direktør for 3C Groups. Foto: Michael Bager

Niels Thorborg trækker sig som administrerende direktør i sit erhvervsimperium 3C Groups, der blandt andet tælle elektronik- og hvidevarevirksomheden L’easy samt Odense Sport & Event, der er selskabet bag fodboldklubben OB. Det fremgår af en indberetning til CVR-registret.

Ny topchef bliver Jakob Munk Nielsen, der har været investeringsdirektør i 3C Groups siden marts 2020. Han bekræfter skiftet og kalder det udramatisk over for KapitalWatch.

Odico er positiv trods voksende underskud

Henrik Jacobsen har tidligere været ledende medarbejder i blandt andet ABB Robotics, Blue Ocean Robotics og Teknologisk Institut. Arkivfoto: Trine Grauholm

Hos Odico, der laver forskellige robotløsninger til byggeriet, falder omsætningen kraftigt og ligger langt under forventningen i det seneste regnskab. Det betyder et stigende underskud, en aktiekurs der styrtdykker, og en mangel på penge i virksomheden.

Reelt faldt omsætningen fra 7,4 til 3,9 millioner kroner, og underskuddet før skat voksede fra 3,0 til 8,9 millioner kroner.

Trods tallene er direktør Henrik Jacobsen optimistisk, for han spår virksomheden et godt kommende halvår, fortæller han til Fyens Stiftstidende.

Københavnske lejligheder giver AG Gruppen rekord-regnskab

- Det københavnske boligmarked har været rigtig godt, siger Robin Feddern, direktør og hovedaktionær i bygge- og ejendomskoncernen AG Gruppen i Odense. PR-foto: AG Gruppen

Bygge- og ejendomsselskabet AG Gruppen slår sin egen rekord i det seneste regnskab.

Overskuddet lyder på lidt over 160 millioner kroner før skat, og ifølge direktør og hovedaktionær Robin Feddern skyldes det gode resultat virksomhedens strategi med at bygge ejendomme på gode beliggenheder og sælge dem til pensionskasser, kapitalfonde eller andre investerer.

Lejligheder i København er det, virksomheden bygger mest af, fortæller direktøren til Fyens Stiftstidende.

SDU's formand er ikke glad for mindre uddannelse

Søren Vilby (tv) blev formand for SDU 1. januar, og han bakkes op i sin kritik af sin forgænger, Niels Thorborg - den netop afgående direktør hos 3C Groups. Foto: Michael Bager

SDU's formand, Søren Vilby, er ikke glad for regeringens udspil om blandt andet at skære i studietiden på op mod halvdelen af universiteternes kandidatuddannelser.

For det første skulle universiteterne være spurgt mere til råds, og for det andet mener Søren Vilby, at vi har brug for mere uddannelse - ikke mindre, som udspillet lægger op til.

- Det er ikke et nulsumsspil på den måde, at vi skal have en fast portion uddannelse, fordelt ud over et helt liv. I dag lever vi længere, vi skal være længere på arbejdsmarkedet og gå senere på pension, og så giver det i min bog ikke megen mening at korte på uddannelsestiden, siger han til Fyens Stiftstidende.

Byen rundt på ét minut

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på det, der i øvrigt rører sig i det odenseanske erhvervsliv.
  • System Standex, der producerer konstruktioner og udstillingssystemer i aluminium, er kommet godt gennem 2022. Virksomheden, der ifølge regnskabet har 33 ansatte, har øget sit overskud fra 1,7 til 2,0 millioner kroner.
  • Professor Morten Frier Gjerstorffs Institut fra Molekylær Medicin på Syddansk Universitet har netop modtaget en bevilling på 2,6 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, skriver Ritzau.
  • Hos IRD Fuel Cells er Dajun Dong, Luc Ghislain Wanten og Sheng Xu indtrådt i bestyrelsen i stedet for Gang Li og Jinjun Liu, ifølge CVR-registret.
  • Coworking Plus, der er byens største kontorfællesskab, har for første gang siden det første regnskab i 16/17 leveret et overskud. Dermed er resultatet gået fra et underskud før skat på 330.000 kroner til et overskud før skat på 157.000 kroner.