Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

OB har gået målrettet efter at få flere unge mellem 18 og 25 år ud på stadion, og til sæsonens første hjemmekamp mod Randers var der godt fyldt ud på tribunerne. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

OB's kommercielle chef laver andet end ren forretning

Odense Boldklub har arbejdet målrettet på at tiltrække flere tilskuere til kampene, og en af hovedaktørerne bag den indsats er klubbens kommercielle chef, Jack Jørgensen.

Derfor har han i denne uge grebet stafetten, der blev sendt videre af hans tidligere kollega Rasmus Festersen.

Lige nu er det dog ikke tilskuerpladserne, der optager Jack Jørgensen, men derimod fodboldklubbens miljømæssige og sociale ansvar, forklarer han.

Han sender stafetten videre til Jonas Thorup Langelund, der driver virksomheden Papirværk.

Du får også dit vanlige overblik med nyt fra blandt andre Milling Hotels samt kort nyt med mindre historier fra byens virksomheder, vi har fundet til dig.

God fornøjelse

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Jack Jørgensen, kommerciel chef, OB inviterer klubbens kortholdere til informationsmøde om strategien. Foto: Michael Bager

Flere tilskuere gør Jack Jørgensen stolt over at være en del af striberne

OB's kommercielle chef, Jack Jørgensen, løber med stafetten og fortæller, hvad han er optaget af lige nu.

Jack Jørgensen, OB's kommercielle chef, griber stafetten denne gang. Han har fået den af sin tidligere kollega Rasmus Festersen, fordi han ser Jack Jørgensen som "en af de store grunde til, at OB har fået et bedre kommercielt produkt for de fodboldinteresserede odenseanere".

Hvad bruger du mest tid på lige nu?

- Selvom jeg har mange forskelligartede fokuspunkter, så er noget af det, jeg bruger mest tid på i øjeblikket, vores ESG. Sammen med vores samarbejdspartnere er jeg i gang med at kigge ind i nye projekter inden for genanvendelse og affaldssortering på Nature Energy Park, så vi i fremtiden kan skabe en grønnere stadionoplevelse.

- Jeg er også meget opmærksom på, hvor og hvordan OB kan være med til at gøre en forskel inden for social bæredygtighed. Her er vores fokus særligt rettet mod byens børn og unge, hvor vi lige nu ser på, hvordan vi kan bringe vores fællesskab i spil i kampen mod ensomhed, og hvordan vi kan bidrage og give plads til, at de unge mennesker får de bedste forudsætninger for at udfolde deres talent.

- Her føler jeg, at vi som institution i byen har et stort socialt ansvar for at give noget tilbage til dem, der giver os så meget igen.

Hvem eller hvad gør dig optimistisk for fremtiden?

- Mine dygtige kollegaer, som sammen med vores loyale fans og sponsorer har skabt et fantastisk fællesskab, der på trods har tiltrukket mange nye stribede fans. Det er hovedårsagen til det vokseværk, vi oplever på tilskuersiden lige nu, og det gør mig både glad og stolt over at være en af striberne.

- Derudover har jeg også en tro på, at der inden for overskuelige fremtid sker noget i forhold til ombygningen af stadion. Stadion er i dag vores største sportslige og kommercielle benspænd, og det skal vi have løst, hvis vi skal tage OB som superligaklub og Odense som fodboldby til næste niveau.

- Det lagt sammen må lige nu være det, der gør mig mest optimistisk for fremtidens OB.

Hvad går snakken i dine netværk på for tiden?

- Udover dramaet om Top-6 i 3F Superligaen, så går det meste af snakken på ESG.

Hvad er det mest interessante eller nyttige, du har lært for nylig?

- Hvor stærkt og robust vores fællesskab er blevet. Vores fans har udvist betingelsesløs kærlighed til klubben, da vi havde allermest brug for det, og det har endnu engang bekræftet mig i, at OB er en livsstil og et fællesskab, der handler om meget mere end tre point.

Hvem sender du spørgsmålene videre til – og hvorfor

- Jeg sender stafetten videre til Jonas Thorup Langelund, som er stifter af Papirværk. Jonas er iværksætter, og jeg har fulgt ham fra opstarten, hvor han selv cyklede forbi Ådalen (OB's hovedkvarter, red.) for at indsamle vores papiraffald og genanvende det til kort, som vi kunne sælge i vores fanshop.

- I dag har Jonas skabt en bæredygtig forretning, og det, synes jeg, er supersejt. Jeg vil rigtig gerne høre mere om Jonas’ rejse med Papirværk.

Mark Miari har stiftet og driver Autohus Fyn med sin hustru Ann Miari. Foto: Ida Marie Kristensen

Mekaniker hiver bank i retten, bortvist direktør finder nyt job, og hotelkæde er helt ovre corona

Her får du et udpluk af de seneste nyheder om virksomheder og regnskaber i Odense.

Du kan få indblik i alle ugens regnskaber på erhvervslivodense.dk.

Mekaniker hiver Arbejdernes Landsbank i landsretten

Mekanikeren Mark Miari hiver Arbejdernes Landsbank i landsretten for dårlig rådgivning i forbindelse med byggeriet af nye erhvervslokaler langs Nyborgvej.

Sagens kerne er, at Mark Miaris bankrådgiver påstod at have forsøgt at hente et lånetilbud hos DLR Kredit, men fik afslag. Da Mark Miari selv tog fat i realkreditinstituttet, kendte det ikke noget til hans byggeprojekt, hvilket de ville have gjort, hvis de havde modtaget et tilbud.

Ifølge Mark Miari har den dårlige rådgivning kostet ham op til 400.000 kroner i ekstrarenter, skriver Fyens Stiftstidende.

Autosource Group får ny salgsdirektør

Jesper Wang Hansen begynder som salgsdirektør hos Autosource Group fra 1. april.

Derudover er planen, at han skal købe andele i sin nye arbejdsplads, der blandt andet udvikler software til bilbranchen.

Jesper Wang Hansen har senest været direktør for den koldingensiske virksomhed Autohuset Vestergaard, men her blev han bortvist i forbindelse med en advokatundersøgelse. Den er afsluttet nu, men hvad den præcis handler om, vil Jesper Wang Hansen ikke ud med, da han ser det som et afsluttet ansættelsesanlæggende, skriver Fyens Stiftstidende.

Milling Hotels sætter punktum for corona

Milling Hotels har netop offentliggjort det bedste regnskab i hotelkædens historie med et overskud på 38 millioner kroner før skat.

Kæden, der omfatter fem hoteller i Odense og fem andre steder i landet, har samtidig indfriet al den coronagæld, virksomheden optog for at stabilisere forretningen under epidemien. Dermed er corona et fuldstændig afsluttet kapital, siger direktør Jan Milling til Fyens Stiftstidende.

Vognmandsfirmaet Alex Andersen Ølund er en af de virksomheder, som ikke har råd til at skifte deres traditionelle diesellastbiler ud med et grønnere alternativ. De ønsker mere støtte fra staten, men regeringen har ikke planer om en støttepuljeordning. Arkivfoto: Michael Bager

Byen rundt på ét minut

Vi ved, du har travlt, så her får du en lynhurtig overflyvning på det, der i øvrigt rører sig i det odenseanske erhvervsliv.

Transportvirksomhederne Peder Olsen & Søn og Alex Andersen Ølund efterspørger flere støttekroner fra regeringen til at skifte diesel-flåden ud med el-lastbiler. De 45 millioner kroner, regeringen satte af til det i januar, er ikke nok, udtaler direktørerne til Fyens Stiftstidende.

Lars Holst er udtrådt af bestyrelsen hos AG Gruppen A/S, AG Development A/S og AG Construction A/S, viser ændringer i CVR-registret.

Underholdningsagenturet Live Culture, der stabler shows og koncerter på benene i blandt andet Odeon, Jyske Bank Arena og Magasinet, kommer gennem 2022 med et underskud på 1,2 millioner kroner før skat. Året inden var resultatet et overskud på 1,2 millioner kroner før skat. Ifølge ledelsesberetningen er resultatet utilfredsstillende, og det skyldes et vigende billetsalg som resultat af et sammenpresset program, der var en konsekvens af flyttede arrangementer under corona.

Enrico Krog Iversen, direktør for Onrobot, træder ud af bestyrelsen hos den sjællandske dronevirksomhed Airflight.

IDEAL Advokatfirma, der specialiserer sig i køb og salg af virksomheder, fast ejendom og konfliktløsning, øger virksomhedens overskud fra 9,7 til 12,7 millioner kroner før skat. Det fremgår af selskabets seneste regnskab.