Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Patrick Thomsen skifter titlen som personlig assistent ud med direktør. Foto: Mathias Banke

Visti Unlimited skal tilbage til grundtanken

Midt i november meldte kontorfællesskabet for iværksættere Visti Unlimited ud, at Patrick Thomsen er ny direktør i huset.

Han får ansvaret for at skifte retning i huset, så der bliver mere fokus på at opbygge et fællesskab blandt kontorfællesskabets iværksættere.

Patrick Thomsen har stærke økonomiske kompetencer, han har selv prøvet at være iværksætter, og så har han været en del af Visti Unlimited siden starten i 2020. Med andre ord, så var han det helt naturlige valg, siger ejeren af Visti Unlimited, Thomas Visti.

I dette nyhedsbrev fortæller Patrick Thomsen, hvad han kaster sig over som direktør for Visti Unlimited, og så får du dit sædvanlige nyhedsoverblik fra byens erhvervsliv.

Tak for at læse med - god fornøjelse!

Bliv abonnent på Erhvervsliv Odense

  • Hvis du ikke allerede er abonnent på Erhvervsliv Odense, vil vi gerne have dig med på holdet.
  • Skriv til salg@erhvervslivodense.dk, så finder vi en løsning, der passer til dig og din virksomhed. Eller køb din egen direkte adgang her.
  • Følg med på Linkedin, hvor vi løbende deler vores historier. 


Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
Patrick Thomsen har været en del af Visti Unlimited siden starten, og nu har han ansvaret for den daglige drift af kontorfællesskabet. Foto: Mathias Banke

Patrick Thomsen skal styrke iværksætterfællesskabet hos Visti Unlimited: - Det var oplagt, at Patrick overtog driften

Patrick Thomsen overtager posten som direktør i kontorfællesskabet Visti Unlimited efter Anne Mejdal.
 
Han har været en del af huset siden starten, hvor han har hjulpet med økonomisk rådgivning. Nu får han også det overordnede ansvar for at styrke fællesskabet i huset blandt lejerne, og det er ham, der screener potentielle iværksættere, der kan fylde de tomme pladser ud.
 
- Vi er lidt selektive i forhold til, hvilke startups vi gerne vil have ind. Det skyldes, at vi gerne vil beskytte kulturen her i huset, som bygger på en dynamisk iværksætterånd, som man bliver motiveret af, når man er her, siger Patrick Thomsen.

Direktørskiftet sker som et led i, at Thomas Visti, ejer af kontorfællesskabet, gerne vil fokusere mere på iværksætteri og startups, hvilket var hans originale vision.   
 
- Det var oplagt, at Patrick overtog driften. Han har været en del af huset fra starten, han har selv en baggrund i iværksætteri, og han har et indblik i de virksomheder, jeg har investeret i, hvor han har hjulpet med økonomien, fortæller Thomas Visti om sit valg af ny direktør.

Patrick Thomsen har været med hos Visti Unlimited siden starten i 2020, og nu kan han kalde sig direktør for kontorfællesskabet. En af hans nye opgaver bliver blandt andet at styrke fællesskabet hos lejerne.

VISION: Patrick Thomsen er ny direktør hos kontorfællesskabet Visti Unlimited. Han har overtaget posten efter Anne Mejdal, som igen driver selvstændig forretning.

Han er tidligere PA for Thomas Visti og financial controller hos kontorfællesskabet Visti Unlimited.

Det er ikke nogen drastisk omvæltning, Patrick Thomsen har kastet sig ud i. Med egne ord har han været i berøring med næsten alle dele af driften gennem de seneste to år, lige fra afholdelse af events, administrative opgaver, udarbejdelse af budgetter internt samt til husets lejere til lavpraktiske opgaver som at sørge for, at kaffemaskinen virker, og lejerne har internet.

- Man kan sige, at hvor jeg før var med til at lave budgetterne, har jeg nu også ansvaret for, at vi overholder dem, siger Patrick Thomsen.

Nogle af hans tidligere opgaver vil nu blive varetaget af Kirse Overgaard Nielsen, som blandt andet står for sociale medier og planlægning af arrangementer.

Det oplagte valg

Patrick Thomsen får dog også nye opgaver at tage sig af, for han skal stå for screeningen af de virksomheder, der gerne vil have en kontorplads hos Visti Unlimited, og nu er han også virksomhedens ansigt udadtil.

Et af de nye tiltag, Patrick Thomsen skal forfine og gøre til en fast del af Visti Unlimited, er Visti & Monopolet.

Arrangementet starter med fælles morgenmad for lejerne, hvorefter Thomas Visti, investor og ejer af Visti Unlimited, og andre kaster sig ud i dilemmaer og problemstillinger, lejerne indsender. Det kan være alt fra at agere i den nuværende verdenssituation til varemærkebeskyttelse, prissætning af sin egen tid eller at få mest ud af SEO.

Derudover har fællesskabet også fået en digital tilværelse på platformen Circle, hvilket Patrick Thomsen håber vil styrke fællesskabet.

- Jeg kommer til at fokusere meget på, at de her tiltag bliver implementeret succesfuldt, så de bliver en del af vores daglige rutiner og faste traditioner. Jeg vil for eksempel gerne have, at Visti & Monopolet bliver afholdt hver anden måned, fortæller Patrick Thomsen.

Samtidig har han en aktiv rolle som økonomisk rådgiver for virksomhederne i Thomas Vistis portefølje og for nogle af virksomhederne i huset. Det er både i forhold til banker, soft funding, Vækstfonden, budgettering of månedsrapportering.

Både direktørskiftet og de nye tiltag er affødt af et ønske fra Thomas Visti om i højere grad at være et kontorfællesskab med større fokus på interne arrangementer for de iværksættere, der har plads i huset.

- Det var min beslutning, at vi skulle sadle om i forhold til at få mere fokus på startup og iværksætteri igen. Vi skal tilbage til nogle af de tanker, jeg havde, da jeg stiftede huset, forklarer Thomas Visti.

- Det var oplagt, at Patrick overtog driften. Han har været en del af huset fra starten, han har selv en baggrund i iværksætteri, og han har et indblik i de virksomheder, jeg har investeret i, hvor han har hjulpet med økonomien, uddyber han.

Kender rejsen

Patrick Thomsen har selv været på en iværksætterrejse med startuppen Padamo Danmark, som han drev med sine medstiftere ved siden af sin bachelor i finans og senere Cand. Merc. Management Accounting, inden han solgte sin andel.

Derfor forstår han både iværksætterne i husets udfordringer, og han kan bringe sin uddannelse i spil til at rådgive og vejlede.

Samtidig har han gode forbindelser i byens forskellige startup-miljøer, og det bliver vigtigt, når han den kommende tid skal fylde de 15-20 ledige skriveborde ud med nye pre-seed- og startupvirksomheder.

Mange af de ledige pladser skyldes tomrummet efter Unicontrol flyttede ud af Visti Unlimited efter at have vokset sig til 35 ansatte.

Selvom pladserne skal fyldes ud, tager Patrick Thomsen sig god tid med opgaven.

- Vi er lidt selektive i forhold til, hvilke startups vi gerne vil have ind. Det skyldes, at vi gerne vil beskytte kulturen her i huset, som bygger på en dynamisk iværksætterånd, som man bliver motiveret af, når man er her, siger Patrick Thomsen.

Palle Skov Jensen fik stor succes med at rulle sin restaurantkæde ud over hele landet og flere byer i nabolande, men i 2010-erne gik det nedad for økonomien i virksomheden. Arkivfoto: Robert Wengler

Bøfboss er helt ude, rør giver overskud, og bureau lander Carlsberg som kunde

Her er fire udvalgte historier fra byens erhvervsliv.

Palle Skov Jensen sælger sidste forbindelse til Jensens Bøfhus

Palle Skov Jensen, der i 1980-erne grundlagde Jensens Bøfhus, har for nylig helt afsluttet sin forbindelse til kæden.

Allerede i 2018 måtte han sige farvel til det meste af koncernen, der led af meget dårlig økonomi. Men de nye ejere overtog ikke alt. En fabriksejendom i Struer, hvor koncernen blandt andet laver sine produkter til detailhandlen, fortsatte med at være Palle Skov Jensens ejendom.

Det er slut nu. Ifølge erhvervsmediet Finans.dk har han solgt ejendommen for 18,5 millioner kroner, noget under de 25,6 millioner kroner, han gav for den i 2014.

Ifølge Palle Skov Jensen var salget af ejendommen en enlig svale, da han ellers ikke beskæftiger sig med ejendomsinvestering. Han vil ikke udtale sig om, hvad han laver i dag eller hans tilværelse i øvrigt.

Har du trukket dig tilbage, eller er du stadig erhvervsaktiv?

- Jeg har jo ikke nogen virksomhed længere, så du kan godt sige, at jeg har trukket mig tilbage, siger den 69-årige tidligere virksomhedsejer.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.

Scanpipe slår omsætningsrekord

Scanpipe ligger nu på Hvidkærvej i Dyrup. Foto: Jesper Beenfeldt Nielsen

Selv om drænrør eller gulvafløb måske ikke syner af meget ved første øjekast, er der penge at hente i de ret nødvendige rør.

I hvert fald for Scanpipe, der endnu engang slår sine egne omsætningsrekorder, viser det seneste regnskab fra moderselskabet ML Middelfart III Holding.

Omsætningen er steget med 109,6 millioner kroner til 670 millioner kroner i det seneste regnskabsår. Overskuddet er også vokset med knap ni millioner kroner til i alt 66,6 millioner kroner før skat.

- Det er en blanding af flere faktorer som høj aktivitet på markedet, vores investeringer i nye forretningsområder og afdelinger, prisstigninger på vores varer og en god holdpræstation fra vores medarbejdere, siger administrerende direktør Mikael Lundgaard.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.

Nørgård Mikkelsen lander kæmpeordre for Carlsberg

Den samlede topledelse i Nørgård Mikkelsen glæder sig over ordren fra Carlsberg, som gør flytningen til nye og større lokaler i hovedstaden endnu mere relevant. Fra venstre adm. direktør Kasper Kjærsgaard Jensen, direktør Bodil Ibsen, kontaktdirektør i København Martin Axel, direktør i København Camilla Nordqvist og kreativ direktør i Købehavn, Rasmus Nybo. Foto: Nørgård Mikkelsen

Carlsberg vil de næste tre år markedsføre alle sine produkter i Danmark med hjælp fra det fynske bureau Nørgård Mikkelsen.

Den aftale er en af de større af slagsen for det fynske bureau, der har hovedsæde i Englandsgade på Odense Havn og også har en stadigt voksende afdeling i København.

- Det er ikke vores største ordre nogensinde, men det har potentialet til at komme derop af, og det er selvsagt en, der betyder meget for os. Og selvom flytningen til større lokaler var besluttet, før vi vidste det her, er det rigtig god timing, for vi får helt sikkert mere travlt i vores afdeling i København, hvor vi har stadig flere af vores kollegaer, omkring 30 i dag, mens vi er +50 i Odense, siger adm. direktør i Nørgård Mikkelsen, Kasper Kjærsgaard Jensen.

Samarbejdet med Carlsberg betyder, at hver gang den enkelte forbruger bliver opfordret til at købe et Carlsberg-produkt, har det været gennem de kreative hoveder hos Nørgård Mikkelsen

Reinvest Robotics investerer i Subblue Robotics

Esben Hallundbæk Østergaard og Richa Hallundbæk Misri ejer sammen Reinvest Robotics, Odense. PR-foto: Reinvest Robotics

Virksomheden er lille, men der er meget erfarne folk, der satser millioner på den. Den fynske robot-virksomhed Subblue Robotics fik i sidste uge penge ind på kontoen, så de næste skridt af udviklingen er sikret.

Firmaet er i færd med at udvikle en robot, der under vandoverfladen kan rense skruen på store skibe, så de sparer brændstof under sejladsen.

De nye penge kommer blandt andet fra investeringsselskabet Reinvest Robotics, der er ejet af medstifteren af Universal Robots, Esben Østergaard, og hans kone, Richa Hallundbæk Misri. De ejer nu 10-15 procent af iværksættervirksomheden.

Læs hele historien hos Fyens Stiftstidende.