Change går i offensiven, når krisen lurer: - Man kan ikke bare vente på, telefonen ringer
- Når man bliver presset, ligesom nu, hvor der er en truende recession, hvad gør man så? Skal man gemme sig i skyttegravene, eller skal man gå ud for at kæmpe?
Det spørgsmål stillede direktør Anders Kongeskov Randow og medarbejderne i bureauet Change hinanden, da coronaepidemien stod for døren.
Svaret blev 'at kæmpe' ved at skrue op for markedsføringen af virksomheden, så den kunne gribe de kunder, de store virksomheder ville miste.
Det har tilsyneladende virket, for bureauet forventer en fordobling af omsætning i år - og igen næste år.
Læs med og få indsigt i, hvad der driver væksten i Change, og hvilke planer virksomheden har for den nærmeste fremtid.
MARKEDSFØRING: Det digitale bureau Change får mere og mere at lave.
I år forventer virksomheden mere end en fordobling af omsætningen sidste år, og direktør Anders Kongeskov Randow tør godt melde ud, at der sker endnu en fordobling næste år, så omsætningen runder 10 millioner kroner.
Bureauet laver online marketing, hjemmesider, branding og PR for sine kunder.
Væksten på toplinjen bunder i, at virksomheden begyndte at markedsføre sig mere aggressivt, da covid-19 epidemien begyndte.
- Når man bliver presset, ligesom nu, hvor der er en truende recession, hvad gør man så? Skal man gemme sig i skyttegravene, eller skal man gå ud at kæmpe? Det spurgte vi hinanden om, dengang corona kom, og nu er det aktuelt igen. Vi har valgt at kæmpe, og det virker tilsyneladende for os, siger Anders Kongeskov Randow.
Han og medarbejderne har investeret mange ressourcer, tid og kræfter på at skrue op for markedsføringen i Odense og på Fyn, men også i Midtjylland og København.
- Alle bør gå ud og markedsføre dem selv, for man kan ikke bare vente på, telefonen ringer, pointerer Anders Kongeskov Randow.
Ansætter ud fra mavefornemmelsen
Meningen med at investere mere i at markedsføre sig selv, når krisen kradser på, er simpel: Når alle bliver pressede, er det typisk de store og etablerede, der taber, fordi kunderne ser sig om efter billigere og smartere alternativer.
Det er i hvert fald logikken, Change har arbejdet ud fra.
- Nogle kunder i markedet bliver spildt fra de store. Gør vi ikke noget, er det ikke os, der samler de kunder op, men hvis vi går aggressivt ud i markedet, kan det være, de lander hos os, siger Anders Kongeskov Randow.
Samtidig var der stort fokus på øget digitalisering i slipstrømmen på corona, og der fulgte også mange tilskudsmidler med, som gjorde, at flere pludselig turde kaste sig ud i digitalisering, hvilket Change specialiserer sig i.
Selvom alle ingredienserne er til stede, skal der stadig dygtige kokke til at lave en god ret, og Anders Kongeskov Randow fremhæver da også sine kollegaer som en årsag til, virksomheden oplever vækst.
Alene i august blev der ansat tre nye medarbejdere, så de nu er 10 i virksomheden.
- Det hører nærmest til undtagelsen, at vi ansætter folk, der har meget erfaring. I stedet går vi efter mavefornemmelsen og ansætter folk, der kan tilføre fællesskabet noget. Kan de ikke det, er det næsten lige meget, hvor faglige og professionelle de er, for det er kun halvdelen, siger Anders Kongeskov Randow.
Blevet bedre til at servicere
Change har også åbnet en afdelingen i København, som stadig er under opbygning.
- Vi har en væsentligt lavere timepris, end man har i København, og vi er lige så dygtige. Det vil vi tilbyde dem derovre. Vi har efterhånden 10-12 kunder i København. Det er det, vi skal prøve at udvide nu, forklarer Anders Kongeskov Randow.
Det er blandt andet den nye afdeling, der skal give det øgede overskud, og så har Change også ansat en campaign & project manager, som skal hjælpe kunderne med brandudvikling og influencer marketing.
- Indtil videre arbejder vi med tre cases inden for det, så det er vi spændte på, siger Anders Kongeskov Randow.
Derudover fremhæver han, at Change i al sin enkelthed er blevet bedre til at servicere kunderne ud fra et helhedsorienteret perspektiv.
- Tidligere løste vi bare ABC, men i dag fungerer vi i højere grad som vores kunders digitale marketingafdeling, siger Anders Kongeskov Randow.
Flytter hjem til Kochsgade
I dag har Change hjemme på Edisonvej 2 i Thrige-firkanten, men 1. oktober flytter bureauet ind hos kontorfællesskabet Coworking Plus på Kochsgade.
Et tag Change har boet under før.
- Det er lidt mærkeligt, for vi var de første, der flyttede ind i huset i sin tid. Dengang ville vi egentlig gerne have startet et kontorfællesskab, men vi fik for travlt. Så vi ringede til Mads Fugl (direktør i Coworking Plus, red.) og spurgte, om han ikke ville tage sit koncept ind i den bygning, og det ville han gerne. Nu rykker vi tilbage tre-fire år senere til et fuldstændig fyldt hus, fortæller Anders Kongeskov Randow.
Flytningen ville ikke have givet mening tidligere. Men Change har indgået et partnerskab med Coworking Plus om at bygge fællesskabets digitale tilstedeværelse op, og samtidig åbner det for samarbejder med beboerne i huset.
- De virksomheder, der har været i Coworking Plus indtil for nylig, har ikke helt været på et stadie, hvor de var klar til at bruge nogen som os. Men det kan de virksomheder, der er der i dag, så på den måde giver det god mening, pointerer Anders Kongeskov Randow.