Nyt fra virksomhederne i Odense
Universal Robots og Mobile Industrial Robots har taget første spadestik til deres nye fællesdomicil, som amerikanske Teradyne har investerer 325 millioner kroner i. Meningen er, at de to robotkæmper skal spille hinanden bedre, når de bor på samme adresse.
Robotbrag 2022 afholdes 5. maj, og denne gang kan man blandt andet få konkrete råd og idéer til, hvordan man som virksomhed kan bruge robotter til at stå stærkere, når danske virksomheder i 2030 kommer til at mangle 99.000 faglærte.
Odenses to robotkæmper tager hul på fællesdomicil
325 millioner kroner har amerikanske Teradyne investeret i et nyt domicil, som bliver det nye hovedsæde for både Universal Robots og Mobile Industrial Robots, der begge er ejet af den amerikanske koncern.
Første spadestik til det 20.000 kvadratmeter store domicil blev taget onsdag 20. april og forventes at stå færdigt i 2024, skriver Fyens Stiftstidende.
- Der kommer til at ske noget helt fantastisk, når vi sætter vores to virksomheder under samme tag. Mange af de udfordringer, vi står med, er de samme: Hvordan vi vækster, hvordan vi gør en forskel for vores kunder og teknologien i nogle af vores produkter. Mange af tingene kunne vi godt gøre i dag, men så skal man til at sætte møder op hos hinanden, og der er fysiske barrierer. Det er noget andet, når man møder hinanden ved kaffemaskinen hver dag, fortæller Kim Povlsen, direktør i Universal Robots, til Fyens Stiftstidende.
Ud over samarbejdet ser Søren E. Nielsen, direktør for MIR, frem til at samle virksomheden på en lokation.
- I dag er MIR på fire forskellige lokationer i Odense, så bare det at få MIR samlet er det første store skridt. Så mange ting i det interne samarbejde bliver lettere, når man er i samme bygning, siger han.
Fyens Stiftstidende talte også med Teradynes CEO, Mark Jagiela. Det kan du læse her.
Robotbrag 2022 lige om hjørnet
5. maj løber Robotbrag 2022 af stablen under overskriften "Knæk robotkoden".
Mange danske virksomheder mærker allerede i dag, at de har svært ved at tiltrække den tilstrækkelige arbejdskraft, og i 2030 vil der mangle 99.000 faglærte på det danske arbejdsmarked ifølge Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd. Og da de eksisterende medarbejdere ikke bare kan løbe hurtigere og arbejde i længere tid, er der behov for at kunne arbejde smartere og automatisere flere arbejdsopgaver.
- Debatten om fremtidens manglende arbejdskraft og robotteknologi som den mulige løsning skal handle om mere end budgetter, og hvornår robotten er tilbagebetalt. De bedste løsninger kræver nemlig ofte, at man tør tænke og gøre nye ting, fortæller Kurt Nielsen, der er centerchef ved Teknologisk Institut, og fortsætter:
- Derfor har vi i dagens anledning samlet en Robotbrag-tænketank, så vi sammen kan skabe indsigt, råd og løsninger for fremtiden.
Tænketanken består af John Christiansen, Head of R&D Automation hos The LEGO Group, Dorte Zacho Martinsen, stifter af SMV360°, Peder Nygaard, fabriksdirektør ved VOLA A/S og Anne-Lise Høg Lejre, direktør for Produktion & Innovation hos Teknologisk Institut.
De vil hver især komme med konkrete råd eller idéer til, hvordan man som virksomhed lykkes med robotteknologi, når journalist Nynne Bjerre Christensen moderer en paneldebat med tænketanken.
Selvfølgelig vil deltagerne af Robotbrag 2022 også kunne gå på opdagelse i de mange robotter og konferencer, der en del af eventet, ligesom de også kan møde Teknologisk Instituts uvildige specialister og rådgivere.