Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Odense i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Det overraskede Malene Bruun fra OnlinePlus, hvor dygtige eksperter Tietgen KompetenceCenter har stillet til rådighed. Foto: Mathias Banke

OnlinePlus har fået øjnene op for alt det, Tietgen har at byde på

Det kan ofte være en rigtig god idé at få hjælp udefra, når man skal kigge indad.

Hos OnlinePlus har der de seneste år været godt gang i driften. Men da corona ramte, og de ansatte blev sendt hjem, blev det synligt, at mange af kommunikationsvejene og arbejdsprocesserne kunne være bedre.

Heldigvis var Tietgen KompetenceCenter i gang med et konsulentforløb, der netop kunne hjælpe virksomheden med at få strømlinet og effektiviseret arbejdspladsen.

HR-chef Malene Bruun og projektleder Sofie Haurum Rasmussen kan i den grad anbefale andre virksomheder at gøre noget lignende - gerne med Tietgen KompetenceCenter, som Malene Bruun ikke var klar over, havde så dygtige og relevante kompetencer til rådighed.

I dette nyhedsbrev fortæller de to, hvordan arbejdet med Tietgens konsulenter har ført til, at OnlinePlus nu har under halvt så mange kundefrafald som tidligere.

De to deler sammen med CEO Jeppe Majgaard også tre værktøjer, som har været med til at digitalisere og automatisere hverdagen for OnlinePlus.

Som altid er du velkommen til at dele vores nyhedsbrev med andre, og nye læsere kan få nyhedsbrevet direkte i indbakken ved at tilmelde sig her.

Følg også gerne vores Linkedin-side, hvor vi løbende lægger historierne op.

Har du noget, du selv vil dele, eller har du blot lyst til at invitere på en kop kaffe, kan du skrive til os lige her.

Tak fordi du læser med.

Billede af Mathias Banke
Billede af skribentens underskrift Mathias Banke Erhvervsjournalist
De fleste batterier til elbiler består af den slags dåser, som administrerende direktør Kenneth Bo Madsen står med i Jorgensens fabrik, hvor kundernes anlæg bygges op, pakkes ned og senere bliver genopført et andet sted i verden. Foto: Jesper Beenfeldt Nielsen

Det skal du vide fra virksomhederne i Odense

Produktion af batterier til elbiler skal bære Jorgensen Engineerings ambition om at fordoble omsætningen i 2025 sammenlignet med 2020.

SDU bruger 112 millioner kroner frem mod 2030 på et nyt klimacenter, der skal skabe eliteprojekter og uddanne studerende, der skal hjælpe med at løse udfordringerne med klimaforandringer.
 
Trods corona er der kommet 2089 nye virksomheder på Fyn i 2021. Af dem er 1083 i Odense. I 2019 var der 1765 nye virksomheder på Fyn.

Her er tre udvalgte historier fra byens erhvervsliv.

Jorgensen vil skabe vækst ved hjælp af elbiler

Jorgensen Engineering har allerede godt gang i forretningen, men nu vil virksomheden skubbe endnu mere til væksten. Det skriver Fyens Stiftstidende (for abonnenter).

Virksomheden udvikler og producerer produktionslinjer til mange forskellige brancher, og det er især produktionslinjer til batterier til brug i elbiler, der skal drive væksten, så virksomheden i 2025 kan omsætte for dobbelt så meget som i 2020.

- Der er en åbning, fordi markedet vokser så hurtigt og med så store mængder. Alt er nyt, så der er ikke nogen, der dominerer, og dermed er der muligheder for at vise sit værd. Og så passer batteriproduktionen bare rigtig godt til vores evner, siger direktør Kenneth Bo Madsen til avisen.

SDU bygger nyt klimacenter for 112 millioner kroner

Syddansk Universitet har afsat 112 millioner kroner frem mod 2030 til et nyt klimacenter. Det skriver Fyens Stiftstidende (for abonnenter).

Det er pengemæssigt SDU's største satsning til dato. Centeret startede op 1. januar og derfor allerede i gang med udføre sin mission.

- Vi ønsker at skabe eliteprojekter, uddannelse af unge mennesker og banebrydende idéer inden for forskningen i klimaforandringer. Det kan for eksempel være udvikling af biobrændstof til flyindustrien og andre grønne løsninger, men vi ved det ikke endnu. Vi har fokus på at finde løsninger til at tilpasse os klimaforandringerne og afbøde klimaforandringerne, siger Sebastian Mernild, prorektor på SDU og professor i klimaforandringer, til avisen.

Antallet af nye virksomheder på Fyn stiger

Tal fra Vækstfonden viser, at der blev stiftet flere nye fynske virksomheder i 2021 end året før. Det skriver Erhverv+.

I 2021 blev der stiftet 2089 nye virksomheder på Fyn, og med 1083 er det Odense, der tegner sig for størstedelen.

- Det er fantastisk at se, at der er så mange iværksættere på Fyn, der har trodset de hårde tider og startet ny virksomhed. Vi har heldigvis rigtig mange muligheder i Danmark for at holde hånden under vores startups, heriblandt mulige partnerskaber mellem store og små virksomheder. Men det kræver et stort engagement og en klar strategi, for at det skal give pote på flere parametre, heriblandt virksomhedernes evne til at forny sig – det er særligt interessant, siger Henrik Holst, der er direktør for Vækstfondens aktiviteter på Fyn, til Erhverv+.

Projektchef Sofie Haurum Rasmussen er imponeret over, hvordan Tietgen KomptenceCenter har kunnet hjælpe OnlinePlus. Hun er især glad for institutionens kurser, som er skræddersyede til den enkelte virksomhed. Foto: Mathias Banke

Tietgens eksperter rykkede ud til OnlinePlus: Nu er både kunder og medarbejdere gladere

Som en del af projektet "MORE - Morgendagens Ressourcer" har det digitale bureau OnlinePlus arbejdet sammen med konsulenter fra Tietgen KompetenceCenter.
 
Det har ført til langt bedre kommunikation mellem afdelingerne, vidensdeling med kunderne og nye medarbejdere, der hjælper med at holde overblikket.
 
Som resultat sker der færre fejl, og kundefrafaldet er reduceret med 62 procent.
 
Nu er OnlinePlus i gang med at udvikle sin strategi med en ny konsulent fra Tietgen KompetenceCenter.
 
Forløbet har åbnet HR-chef Malene Bruuns øjne for, hvor mange kompetente rådgivere og kursusforløb, Tietgen tilbyder.
 
- De kan hjælpe med videreuddannelse af vores ansatte i huset, og de kan skræddersy deres kurser direkte til OnlinePlus, siger hun.

Kom med ind i maskinrummet hos OnlinePlus og find ud af, hvad virksomheden har fået ud af at samarbejde med en af byens uddannelsesinstitutioner.

Corona-hjemsendelser løftede sløret for, at den interne kommunikation kunne være bedre hos OnlinePlus. Det har et samarbejde med konsulenter fra Tietgen nu ændret på, og resultater er en reducering af kundefrafaldet på 62 procent.

LEAN: OnlinePlus har de seneste år haft fuld fart på forretningen.

Bureauet laver hjemmesider, webshops og markedsføring for virksomheder i alverdens brancher, og medarbejderstaben har været stigende, så firmaet i dag har godt og vel 45 ansatte.

Men da epidemien sendte medarbejderne hjem, fik både ledere og ansatte øjnene op for steder i arbejdsflowet, hvor der kunne strammes op.

- Det blev først synligt, da vi begyndte at arbejde og kommunikere meget på skrift, og der opstod også nogle nye problemer med hjemsendelsen, siger projektleder Sofie Haurum Rasmussen.

- Der sad nok nogle og manglede noget derhjemme, fordi processerne ikke var helt i skabet. Trækker du den videre, går det ind i medarbejdertrivslen. Der var ingen tvivl om, at vi var udfordrede på alle fronter, uddyber Malene Bruun, HR-chef.

- Det var lidt paradoksalt, for vores tal stagnerede absolut ikke, men det gjorde den gode produktivitet. Ikke at de ansatte lavede mindre, men der opstod misforståelser og mange tilbageløb. Det var det, der fik mig til at tænke "nu skal vi have sat en prop i hullet", fortsætter hun.

Mindre frustrerede kunder

Gennem en bekendt allierede OnlinePlus sig med Tietgen KompetenceCenter, der knyttede en LEAN-konsulent til bureauet i april sidste år.

Midlerne til konsulentarbejdet kommer fra Danmarks Erhvervsfremmestyrelse, der i alt har bevilget 86 millioner kroner til projektet "MORE - Morgendagens Ressourcer". 17,3 millioner af dem er gået til Tietgen KompetenceCenter, som hjælper SMV’er med kompetenceudvikling, omstilling og innovation.

MORE - Morgendagens Ressourcer

  • ”MORE- Morgendagens Ressourcer” sigter mod at støtte 296 små og mellemstore virksomheder i Sydjylland, Fyn, Nordjylland, Midtjylland, Sjælland og Bornholm, der er i særlig risiko for at blive påvirket negativt af langsigtede eftervirkninger af covid-19 pandemien.
  • Projektet arbejder med kompetenceudvikling, opkvalificering og efteruddannelse af medarbejdere samt omstilling af for eksempel forretningsgange eller produktionsmetoder for at gøre virksomhederne mere digitale, automatiserede eller grønne. Endelig arbejder projektet med innovation eller videntilførsel i form af en ledig videreuddannet fra projektet, som kan hjælpe med omstillingen eller andre tilpasninger.
  • Projektet begyndte i juni 2020 og afsluttes med udgangen af 2022. EU’s Socialfond har støttet projektet med 12,6 mio. kroner, og dertil kommer 4,8 mio. kroner fra de decentrale erhvervsfremmemidler.
  • Tietgen KompetenceCenter er operatør på projektet, og partnere er uddannelsesinstitutionerne Mercantec i Viborg, Tradium i Randers, Køge Handelsskole og Learnmark Horsens.

Med friske øjne fra konsulenten Rune Axelholm Hedegaard og et hav af post-its blev bureauet hurtigt klar over, hvor der skulle sættes ind.

- Kommunikationen er blevet højnet ekstremt. Tidligere var det meget den enkelte specialist, der sad med en kunde. Nu er vidensdelingen blevet langt bedre, så alle afdelinger er med på, hvad der foregår, og kunden bliver favnet af hele huset.

- Førhen kunne forskellige afdelinger stille samme spørgsmål til en kunde, men jeg har bidt mærke i, at kunderne ikke længere oplever frustration over at skulle gentage sig selv, siger Sofie Haurum Rasmussen.

Ny medarbejder trækker i trådene

Der blev også oprettet en stilling til en projektkoordinator, som koordinerer alle projekter, der købes ind i marketing.

Når en kunde køber mere end et produkt, bliver alle relevante medarbejdere gjort klar over det, og koordinatoren skaber et overblik over, hvem der skal håndtere kunden, så kunder ikke længere falder ned mellem to stole.

- Hun binder afdelingerne i marketing sammen. Førhen var der en tendens til, at man kørte i sit eget specialistspor, og nu har man bragt det hele i spil ved at placere en nøglespiller i midten til at trække i trådene, siger Sofie Haurum Rasmussen.

HR-chef Malene Bruun oplever bedre trivsel blandt sine medarbejdere. Det skyldes i høj grad, at medarbejderne møder langt færre utilfredse kunder i hverdagen end tidligere. Foto: Mathias Banke

Både marketing og udviklingsafdelingerne er også blevet bedre til at formidle viden, så kunderne altid er med på, hvad der rent faktisk sker i processerne, og hvorfor OnlinePlus går til opgaverne, som de gør.

Alt i alt har arbejdet med konsulenten reduceret kundefrafaldet med 62 procent. Når der er færre sure kunder, bliver medarbejderne gladere.

- Utilfredse kunder er lig med en dårlig arbejdsdag, så det boner ud på trivslen. Jo flere glade kunder, vi kan skaffe vores ansatte, jo bedre, og den faglige trivsel er klart blevet højere. Det er efterhånden meget sjældent, vi har en utilfreds kunde, siger Malene Bruun.

Har fået øjnene op for Tietgen

Nu er konsulent Søren Boe i gang med at udvikle OnlinePlus' strategi, som trænger til en opdatering efter de seneste års vækst.

- Vi er ved at grave ind i os selv og vores nye identitet. Vores nye "jeg" er, at vi lægger vægt på at være et digitalt væksthus ud fra det, vi fået ud af samarbejdet med Rune (Axelholm Hedegaard, red.). Det næste års tid kommer det til at skinne igennem i det, vi laver, siger Malene Bruun.

Forløbet har også lært hende, at Tietgen gemmer på langt flere højt kompetente kræfter, end hun havde nogen anelse om.

- Vi har kørt meget siloopdelt, og Rune har åbnet vores øjne for, at det ikke kan betale sig. Når Søren kommer ind efterfølgende og beder os om at lave SWOT-analyser og segmentere kunder, får man selvindsigt, så det batter. Vi er blæst bagover af de to mennesker, siger Malene Bruun.

- Mine øjne blev åbnet op for, hvad Tietgen kan hjælpe os med. Nogle gange tror man, det bare er en AMU-uddannelsesinstitution for ledige, og det er det absolut ikke. De kan hjælpe med videreuddannelse af vores ansatte i huset, og de kan skræddersy deres kurser direkte til OnlinePlus, uddyber hun.

OnlinePlus har brugt Podio længe, men det var først under coronaepidemien, virksomheden fik øjnene op for projektstyringsprogrammets potentiale. Foto: Mathias Banke

OnlinePlus har digitaliseret alt: Her er tre værktøjer, der frigiver tid til vigtigere opgaver

OnlinePlus har under corona haft fokus på at digitalisere og automatisere forretningen.
 
Det har udmøntet sig i brugen af tre værktøjer, virksomheden deler her:
 
1) Projektstyringsværktøjet Podio, som kan meget mere, end OnlinePlus var klar over. Nu arbejder en dedikeret medarbejder med værktøjet, og det har forbedret den interne kommunikation, hvilket i sidste ende også kommer kunderne til gode.
 
2) Rekruttering og onboarding er ved at blive digitaliseret med hjælp fra HR-Ons platform. Store dele af arbejdet med at finde nye medarbejdere er blevet automatiseret, og onboarding af nye medarbejdere sker let og automatisk gennem de nyansattes telefoner.
 
3) Håndtering af fakturaer er vigtigt, men det er også kedeligt og tidskrævende. Core Pay og Far Pay har strømlinet alle betalinger ind og ud af virksomheden, så både bogholderiet og CEO'en kan bruge deres tid på andre opgaver.
 
Læs hele artiklen og bliv klogere på, hvordan de tre værktøjer også kan give dig en fordel i dit arbejdsliv.

Digitalisering og automatisering af alle de kedelige, men vigtige processer har gjort en kæmpe forskel for OnlinePlus. Virksomheden deler her tre værktøjer, der også kan give dig og din virksomhed en fordel.

TRE VÆRKTØJER: Under corona har OnlinePlus sat alle sejl ind på at digitalisere og automatisere processerne i hele virksomhed.

Det gælder alt fra intern kommunikation til rekruttering og fakturering.

- Det har vi taget et kæmpe skridt i retning af. Der er ikke et eneste tilbud eller andet, der bliver skrevet i hånden mere, for alt er blevet automatiseret, siger HR-chef Malene Bruun.

Her deler OnlinePlus tre af de værktøjer, der sparer tid og ressourcer for bureauet.

Podio skaber overblik

- Vi har længe brugt projektstyringsværktøjet Podio, men ikke til fulde. Det kan en masse ting, vi ikke havde styr på.

- Vi har ikke været gode til at udnytte, at det kan gøre en masse ting for os, som mindsker gennemløbstiden i processerne. Det er kommet mere i fokus, fordi vi har fundet ud af, at vi kan minimere menneskelige fejl ved at lade systemet eksempelvis give beskeder videre og lagre ting de rigtige steder for os.

- Vi udnytter det allerede bedre i dag til intern kommunikation end for bare et halvt år siden. Podio skaber en holistisk front ud mod kunderne, som giver dem en bedre oplevelse, men det lagrer også al data korrekt og automatisk. Det er i sidste ende vigtigt, at vi kan se, hvad vi har lavet med vores kunder - ikke bare i går, men for måneder siden, forklarer projektleder Sofie Haurum Rasmussen.

I dag har OnlinePlus en ansat, der er dedikeret til at optimere brugen af Podio i virksomheden, for den indsigt og det overblik det skaber for både medarbejdere og ledere, kommer i sidste ende kunden til gavn.

HR-On har automatiseret rekrutteringen

- Et af vores nyest tilkomne værktøjer er HR-On, som har digitaliseret al vores rekruttering og medarbejderhåndtering.

- Det samler alt, der omhandler kontrakter, GDPR og så videre et sted, og det er enormt tidsbesparende.

- Der er to ben i det. Der er rekrutteringsdelen, som automatiserer alt, hver gang vi slår et nyt job op. Nogle gange kan vi få 200-300 ansøgninger til stillinger, og det er en helt anden verden, at HR-Ons platform automatiserer processen, siger HR-chef Malene Bruun.

- Den har også givet os en CV-bank, så vi ikke altid skal ud at søge medarbejdere, men kan tage fat i nogen, vi har haft kontakt til tidligere, supplerer Sofie Haurum Rasmussen.

- Det andet ben er medarbejderdelen, som især handler om onboarding, der i fremtiden vil foregå gennem mobiltelefonen. Før nye ansatte overhovedet træder ind i virksomheden, har de fået personalebog, intromapper og alt andet via en besked på telefonen, og det er automatiseret fuldt ud. Det vil sige, vi har dem onboardet, før de møder op første dag, siger Malene Bruun.

Robot sparer bogholdere for kedeligt arbejde

OnlinePlus har også indført Core Pay og Far Pay til at håndtere fakturaer fra henholdsvis kreditorer og debitorer.

Førhen skulle bogholderne og CEO Jeppe Majgaard bruge meget tid på at håndtere fakturaer fra kreditorer, som var forbi direktørens bord flere gange og også skulle igennem banken.

- Nu har vi en kontorrobot til at køre, der gør, at vi ikke skal igennem banken, og når fakturaen kommer til mig, og jeg godkender den, er den både betalt og konteret. Færdig.

- Hvis vi får en ny kreditor, viser jeg, hvor den skal konteres, og så ved robotten det fremadrettet. På baggrund af det har vi minimeret tidsforbruget på fakturaer med 80 procent for hele bogholderiet, siger Jeppe Majgaard.

På samme måde automatiserer Far Pay faktureringen til debitorer, som selv kan vælge betalingsform, hvilket før i tiden krævede handling og tid for OnlinePlus.

- Vi kan se, hvornår kunderne modtager fakturaen, om de har åbnet og kigget på den og hvilken betalingsform, kunderne har valgt. Sker der ikke betaling, finder systemet selv ud af, hvornår der skal rykkes, og den sender automatisk en ugentlig rapport til mig. Jeg skal kun ind over processen, hvis jeg skal vurdere, om nogen skal til inkasso. Ellers er hele rykkerflowet automatiseret.

Robotten, der styrer kreditorbogholderiet, koster små 500 kroner om måneden, mens debitorrobotten koster omkring 1500 kroner om måneden.

- Men det sparer os enorme mængder af tid, og vores cash flow kører bare, siger Jeppe Majgaard.