Nyt fra virksomhederne i Odense
Fagforbundet 3F har kåret tømrer- og snedkervirksomheden S. Guldfeldt Nielsen til årets arbejdsplads.
SubBlue Robotics har fået Thomas Visti og Ralf Astrup med i ejerkredsen.
App-udvikleren House of Code er blevet opkøbt af bureauet Pentia.
Konkursramte Viking Drone er blevet købt af Drone Volt Scandinavia.
3F kårer Guldfeldt som Årets arbejdsplads
Fagforbundet 3F kårede onsdag virksomheden S. Guldfeldt Nielsen som årets arbejdsplads, skriver Fyens Stiftstidende.
S. Guldfeldt Nielsen er med 275 medarbejdere Fyns største tømrer- og snedkervirksomhed
- Vi er valgt ud af 700 deltagere i konkurrencen, og det er fantastisk at være med i den liga. Jeg har arbejdet efter den tankegang siden 1979, så det er dejligt, at nogen får øje på det, siger Claus Larsen, der er medejer af Guldfeldt og direktør for hele koncernen, som også omfatter Hans Jørgensen & Søn, og takker alle medarbejderne.
- S. Guldfeldt får prisen i år, fordi de bærer nogle stolte håndværkstraditioner videre i en moderne virksomhed. De matcher deres lærlinge med erfarne folk, som kan lære fra sig, og uddanner fremtidens arbejdskraft. Desuden er medarbejderne inddraget i byggeprocesserne og planlægning - og ansvaret er delt, siger konstitueret formand for 3F Tina Christensen om begrundelsen for kåringen.
SubBlue Robotics scorer investering
Robotvirksomheden SubBlue Robotics har udvidet ejerkredsen med robotinvestor Thomas Visti og Ralf Astrup, der er direktør og medejer af Haarby-virksomheden Cabinplant. Begge ejer nu en sjettedel af virksomheden.
Robotstartuppen har eksisteret i seks år og laver automationsløsninger til rengøring og polering af skibspropeller.
SubBlue Robotics lå tidligere i København, men flyttede til Odense på grund af robotmiljøet. Det skriver Fyens Stiftstidende.
- Vi er meget glade for at være kommet til Fyn. Der er et helt andet miljø for sådan nogle som os, og det giver os allerede meget, siger Don Fischer, der er den ene af de to stiftere af SubBlue Robotics, til avisen.
- Det var svært for os i København. Investorerne var mest interesseret i software, og der var ikke mange, der lavede den slags højteknologisk hardware, som vi gjorde, så vi var lidt ensomme rent teknologisk, siger han.
House of Code opkøbt
House of Code, der har udviklet apps for en række store virksomheder, er blevet opkøbt af det digitale bureau Pentia, skriver Erhverv+.
Med opkøbet får House of Codes 15 ansatte cirka 135 nye medarbejdere. Jonathan Bornemann vil fortsat stå i spidsen for det odenseanske udviklerhus.
Med opkøbet udvider Pentia paletten af softwareløsninger, bureauet tilbyder.
- Vi har igennem de seneste tre år været igennem en større transformation af vores bureau, hvor vi tidligere nok var mest kendte for at bygge store og tunge digitale løsninger, til i dag, hvor vi kører hele processen lige fra rådgivning til konkret eksekvering på forretningstekniske områder. Med opkøbet af House of Code kan vi udvide paletten yderligere og nu koble apps på som et decideret serviceområde, siger Pentias CCO Christian Ruud.
Konkursramte Viking Drone opkøbt
Tidligere på året begærede dronevirksomheden Viking Drone sig konkurs, men nu er virksomheden blevet opkøbt af Drone Volt Scandinavia, skriver Fyens Stiftstidende.
Viking Drone fortsætter både med samme navn og placeringen ved H.C.A. Airport, fortæller administrerende direktør i Drone Volt Scandinavia, Kim Larsen, til avisen.
- Vi har købt boet og ansat alle tre tekniske ansatte. Viking Drone kommer til at fortsætte som et ben under Drone Volt Scandinavia, og lejemålet i lufthavnen fortsætter et par måneder med intentionen om at blive i lufthavnen på Fyn. Vores nuværende hovedkvarter bliver dog fortsat i Vallensbæk på Sjælland.
- Vi har længe gerne villet starte noget op i Odense, og der passede Viking Drone ind.