Helt nye virksomheder kan nu få plads hos Visti Unlimited: - Jeg kigger efter mennesker, der er i gang med at skabe noget
Visti Unlimited har indtil for nyligt kun huset startups og scaleups, men fra 1. juli har kontorfællesskabet åbnet dørene for at virksomheder, der er på et endnu tidligere stadie.
De såkaldte pre-seed virksomheder, der som regel består af iværksætteren selv og ikke nødvendigvis har et udtænkt produkt eller en forretningsplan, kan nu indtage et åbent kontorlandskab hos Visti Unlimited, hvor de kan være en del af fællesskabet og få sparring på deres idéer.
- Tanken er, at når man er på et tidligt stadie, har man brug for meget sparring. Typisk er det kun en enkelt eller to personer i en pre-seed virksomhed, og derfor har man måske lyst til at have lidt socialt samvær med andre, der også er i gang med at skabe noget, siger direktøren for Visti Unlimited, Anne Mejdal.
Ligesom når kontorpladserne skal fyldes ud hos Visti Unlimited, tager hun en snak med pre-seed iværksætterne, inden de bliver en del af kontorfællesskabet.
- Jeg kigger efter mennesker, der er i gang med at skabe noget. Det betyder ikke så meget for mig, om det er et kæmpestort og globalt projekt, men vi skal kunne lave et fællesskab, der handler om at være på vej til at skabe et eller andet, siger hun.
FÆLLESSKAB: Iværksættere, der ikke nødvendigvis er færdige med at udtænke hverken produkt eller forretning, kan nu tage plads hos Visti Unlimited.
1. juli åbnede kontorfællesskabet nemlig dørene til et nyt, åbent kontorlandskab med plads til nystartede virksomheder.
- Målgruppen er stadig den samme som med vores andre kontorpladser: Vi vil gerne have virksomheder, der arbejder med tech, robotics eller automatisering, men vi er også åbne for at andre kan komme ind. For vores pre-seed floor gælder, at det skal være nogen, der er på det tidligere stadie, forklarer direktør for Visti Unlimited, Anne Mejdal, og fortsætter:
- Vi har lavet det for, at virksomheder, der ikke er nået helt så langt i deres rejse og ikke har fået de store ordrer endnu, har mulighed for at blive en del af vores fællesskab.
- Noget af det allervigtigste for en startup er adgang til det rigtige netværk, og det får man ved at komme ud og sidde på et sted som vores. Her sidder både mennesker, som måske er på samme stadie som en selv, men også en hel del, som har prøvet at starte en virksomhed op mange gange før, og derfor har en masse erfaring som kan være meget værdifuld for andre. Vi har virkeligt formået at skabe et sted, hvor folk gerne hjælper hinanden.
De første er på plads
I alt er der plads til 20 personer i pre-seed kontorlandskabet, som er lavet på 1. salen af bygningen Østfløjen, der også rummer startups og scaleups.
- Tanken er, at når man er på et tidligt stadie, har man brug for meget sparring. Typisk er det kun en enkelt eller to personer i en pre-seed virksomhed, og derfor har man måske lyst til at have lidt socialt samvær med andre, der også er i gang med at skabe noget.
- Derfor gav det god mening at bruge vores store sal til at lave et fællesskab, der kan være givende for dem, der arbejder alene med deres startup, siger Anne Mejdal.
Der er ingen tidsbegrænsning eller regler for, hvor længe pre-seed virksomhederne kan blive siddende. Det er heller ikke nødvendigt, mener Anne Mejdal, for det kommer helt naturligt, når virksomhederne får ansat de første medarbejdere og får lyst til at rykke i lukkede kontorer.
Indtil videre har fem personer indfundet sig i pre-seed landskabet med deres virksomheder.
Det er blandt andet Catharina Christiansen med erhvervsrådgivningsvirksomheden Betterment og Nicolaz Nørholm med edtechvirksomheden Taksinto, der har ambitioner om at gå forrest i udviklingen af undervisningsteknologi.
Fælles om at skabe noget
For Anne Mejdal selv er de dugfriske virksomheder et frisk pust at få ind i kontorfællesskabet.
- Det er spændende at få indblik i de grundlæggende tanker, folk gør sig, når de starter en virksomhed. Det er også megafedt at følge dem, når de lykkes med at få de første ordrer. Det bruger vi meget krudt på at fejre sammen. Det er sjovt at se, når mennesker lykkes med deres projekter, og det er også fedt at kunne hjælpe dem, når de synes, det er svært.
- Det er også et stadie, hvor det er vigtigt med råd og vejledning, og der kan man tydeligt se, når ens råd bliver afgørende for dem, siger Anne Mejdal.
Hun tager altid en kop kaffe med dem, der er interesserede i en plads hos Visti Unlimited for at se, om matchet er det rette.
- Jeg kigger efter mennesker, der er i gang med at skabe noget. Det betyder ikke så meget for mig, om det er kæmpestort og globalt projekt, men vi skal kunne lave et fællesskab, der handler om at være på vej til at skabe et eller andet. Der ligger en energi i det, som er vigtig for vores sted.
- Jeg kigger selvfølgelig også på, om det er virksomheder, der kunne være interessante at investere i. Vi lægger ikke skjul på, at vi også gerne vil have virksomheder ind, som på sigt får brug for en investering, fortæller Anne Mejdal.