Iværksætternetværk har spredt sig til Odense: - Det er lige gyldigt, om de snakker om kæresteproblemer eller CRM
Decision Makers er et netværk for unge beslutningstagere i startups og scaleups, der på tre år har fået fodfæste i tre byer og mere end 100 medlemmer.
Nu står netværket på tærsklen til at åbne en gruppe i Odense.
Netværket er for folk mellem cirka 20 og 35 år, som har det til fælles, at de træffer beslutninger i deres virksomhed og har personaleansvar. Pointen er at samle unge professionelle, der ofte mangler folk i deres omgangskreds, der kan relatere til udfordringerne med at drive virksomhed.
Bag netværket står Nicolai Sabro Hansen og Nina Ulrik Jensen. De har allerede afholdt en indledende aften hos kontorfællesskabet Coworking, hvor de fik en fornemmelse af opbakningen til netværket.
Konklusionen er, at Odense-holdet starter op 1. september.
- Hele det sociale aspekt lader til at være vigtigt for iværksætterne i Odense. Bare det, at der kommer nogen og sætter lidt formel på det og faciliterer det, har manglet i Odense, hører vi, siger han.
Hvad Decision Makers helt præcist er for en størrelse, kan du blive klogere på, hvis du læser hele artiklen.
RELATIONER: Da Nicolai Sabro Hansen for lidt over tre år siden samlede en flok ligesindede, unge professionelle til lidt erfaringsdeling over en fyraftensøl, lå der ingen større ambitioner bag.
Ret hurtigt blev det dog tydeligt, at det var et koncept, flere gerne ville være en del af. En af dem var Nina Ulrik Jensen, der har været med fra starten - først som deltager, siden hen som medstifter af netværksvirksomheden Decision Makers.
- Efter noget tid skulle Nicolai tilbage til København, men han følte, han havde skabt noget virkelig godt i Aarhus, og jeg var enig. Jeg nød at være medlem, og jeg har en baggrund inden for corporate events, så han spurgte mig, om vi skulle stifte et ægte selskab og føre det ud i livet, siger Nina Ulrik Jensen.
Siden kom konceptet til Aalborg, og nu starter Decision Makers et hold op i Odense.
Medlemmer med fællesnævnere
Som navnet antyder er Decision Makers et netværk for beslutningstagere. Ledere og iværksættere i startups og scaleups med ansvar for virksomheden og de ansatte.
Men det er vigtigt for Nina Ulrik Jensen og Nicolai Sabro Hansen, at netværkets medlemmer kan spejle sig i hinanden og dele erfaringer. Derfor er der en løs regel om, at medlemmerne skal være mellem 20 og 35 år gamle.
- Vi oplever, at beslutningstagere i den alder har en omgangskreds, hvor mange stadig studerer, er lønmodtagere eller har travlt med at stifte familier, og derfor mangler de relationer, som kan relatere til udfordringerne ved at drive en virksomhed, forklarer Nicolai Sabro Hansen.
Når netværket mødes, skal stemningen være uformel, åben og venskabelig, og så er spændet mellem en iværksætter i starten af 20'erne og en virksomhedsleder på den gode side af 40 for stor.
- Det er megafedt at kende mennesker med ressourcer og erfaring, men der findes en masse andre netværk, hvor man kan få samvær og sparring med dem. Fællesnævnerne er det, der gør, at folk kan relatere på den nære måde og bygge venskaber, siger Nina Ulrik Jensen.
- Vores medlemmer bliver ikke kun forretningsforbindelser. Mange bliver venner og deler mere end bare business. Det sker, fordi de har fællesnævnere, pointerer hun.
God opbakning
9. august holdt Decision Makers et indledende og uforpligtende møde med potentielle, odenseanske medlemmer.
Kontorfællesskabet Coworking Plus lagde hus til aftenen, ligesom det fremover vil gøre, hvor cirka 15 mødte op, og det er en god start, når der inden 1. september skal samles et hold på 20-25 personer.
Det er oplagt at holde netværksaftenerne i de rammer, fordi Decision Makers kan tilføje noget ekstra til den sparring og det fællesskab, Coworking Plus står for.
- Jeg tror, at man vælger at være med i et netværk, fordi man er mere sulten, og har brug for mere end at sidde ved siden af nogen. Det er også derfor, at sådan en som Mads (Mads Limére Fugl, direktør for Coworking Plus, red.) vil lege med os. Selvom han har et sted med faciliteterne til at bringe folk sammen, kan der sagtens ske mere. Vi er det mere, siger Nina Ulrik Jensen.
Nicolai Sabro Hansen føler også, at Decision Makers er mere end velkommen i byen.
- Hele det sociale aspekt lader til at være vigtigt for iværksætterne i Odense. Bare det, at der kommer nogen og sætter lidt formel på det og faciliterer det, har manglet i Odense, hører vi, siger han.
Faglighed og fyraften
Det er lige præcis, hvad de får til Decision Makers' netværksaftener.
Et medlemskab koster 7.500 kroner pr. halvår, og så mødes man som udgangspunkt med sin netværksgruppe en gang om måneden. En typisk aften starter med et måltid og følges op med et fagligt indspark inden for strategi, vækst eller ledelse.
- Det aldrig er nogen, der kommer med 100 slides og taler 45 minutter i streg. Det er meget mere eksperter og specialister, der vil komme forbi om aftenen og drikke en øl med os og svare på vores spørgsmål, siger Nina Ulrik Jensen.
- Nu hvor vi er over 100 medlemmer på tværs af byerne, har vi adgang til mange forskellige kompetencer i netværk, så vi bruger sjældent eksterne talere, forklarer Nicolai Sabro Hansen.
Resten af aftenen er der fri leg.
- Folk kan slå benene op og drikke en fyraftensøl, eller hvad man nu drikker, og så snakke med nogle ligesindede om de udfordringer, man sidder med. Eller man kan bare hygge sig og snakke om løst og fast. Vi prøver ikke at proppe det ned over hovedet på nogen, siger Nicolai Sabro Hansen.
- Jeg siger altid, at det er lige gyldigt, om de snakker om kæresteproblemer eller CRM-systemer, tilføjer Nina Ulrik Jensen.
Ud over de almindelige netværksaftener, mødes grupperne også en gang i mellem til aktiviteter, hvor man kan få arbejdet på afstand. Det kan eksempelvis være petanque, shuffleboarding eller padel.
En gang imellem er der også større events, hvor grupperne fra de forskellige byer mødes på en mere festlig måde.
- Engagement er nøgleordet
Et vigtigt aspekt af Decision Makers er også, at man ikke skal møde op til en netværksaften med en intention om at skulle sælge noget.
- Det hører ikke hjemme i en nær relation. Det ville være det samme, hvis jeg forsøgte at sælge et produkt til mine familiemedlemmer. Det skal nok ske af sig selv, når vi lærer hinanden at kende og finder ud af, at mit produkt matcher dit behov. Men hvis det første, du gør, er at hive et visitkort op af lommen, bliver udgangspunktet for vores relation transaktionel. Det dur ikke med det, vi gerne vil opnå, siger Nina Ulrik Jensen.
Det er også med til at skabe et rum, hvor folk tør åbne op.
- Folk skal gide dele ud af dem selv og bidrage til en god samtale. Kommer man med ja-hatten på og er åben over for nye indtryk og mennesker, plejer det at gå rigtig godt. Det er det vigtigste, for det skaber en god energi, og det er nødvendigt, hvis det skal blive et godt netværk, siger Nicolai Sabro Hansen.
- Engagement er nøgleordet, slår Nina Ulrik Jensen fast.