Top 10: Disse odenseanske softwarevirksomheder tjente mest i 2021
Erhvervsliv Odense har samlet denne liste over de 10 softwarevirksomheder i Odense, som leverede de største resultater før skat i det seneste regnskabsår.
Top 10-listen består af:
1) Synlab Medical Digital Services A/S
2) Circular ApS
3) Simati ApS
4) EG Digital Welfare ApS
5) Kinematic ApS
6) Spectra Systems A/S
7) RelateIT A/S
8) Fellowmind Denmark II ApS
9) Autosource Group A/S
10) SeerupIT ApS
Klik ind på artiklen for læse, hvad der ligger til grund for de flotte resultater.
OVERSKUD: Profit er ikke den eneste bundlinje, man bør måle sin succes på, men det har nu alligevel noget at skulle have sagt. Og det kan være spændende at se lidt nærmere på højdespringerne, når det kommer til de økonomiske resultater.
Derfor har Erhvervsliv Odense sammensat denne liste over de 10 softwarevirksomheder i Odense med højeste resultat før skat i det seneste regnskab.
Nogle af virksomhedernes resultater er stødt vokset over årene, andre har et ekstraordinært resultat på grund af et salg, og få har sat fart på væksten på baggrund af verdenssituationen.
Sådan har vi gjort
- Listen bygger på data fra hotellerne og konferencecentrenes seneste årsrapporter, som vi har fundet i regnskabs- og CVR-registret Biq.dk.
- Der er tale om et øjebliksbillede, som viser, hvor meget selskaberne bag hotellerne og konferencecentrene tjente i deres seneste regnskabsår.
- Alle regnskaber udgivet i perioden 27. september 2021 til 19. oktober 2022.
- Tallene dækker over deres årsresultat (indtjening) før skat, men hvor personaleomkostninger og andre omkostninger altså er trukket fra.
- Virksomhederne er afgrænset til selskaber, som er registreret under branchekoderne ”Computerprogrammering”, ”Konsulentbistand vedrørende informationsteknologi”, ”Computer facility management” og ”Anden it-servicevirksomhed”.
- Listen tager udgangspunkt i Odense Kommune. Det vil sige postnumrene 5000, 5200, 5210, 5220, 5230, 5240, 5250, 5260 og 5270.
1. Synlab Medical Digital Services A/S
Synlab Medical Digital Services er en af de virksomheder, der forretningsmæssigt havde gavn af coronasituationen. Det kan man i den grad se i de to regnskaber, virksomheden har afleveret siden 2020.
Lidt over 96 millioner kroner før skat lød resultatet på i det seneste regnskab. Det er mere end ni gange så meget som inden covid-19, og det er giver dem en førsteplads på denne liste.
Selv hvis du ikke kender Synlab, kender du sandsynligvis deres produkt. Virksomheden har udviklet de systemer, der ligger bag coronaprover.dk og vacciner.dk, og de er en videreudvikling af Synlabs WebReq, der forbinder over 3600 danske lægeklinikker med det offentlige sundhedssystem.
Erhvervsliv Odense snakkede med direktør Lars Kold Holdt i august, så vil du læse mere om Synlab, kan du klikke lige her.
2. Circular ApS
Circular har fundet vej til listens andenplads med et resultat før skat på 74 millioner kroner.
Egentlig er det iværksætteren Rune Mais holdingselskab, og overskuddet stammer dels fra salget af hans livsværk Aiia til Mastercard, dels fra salg af aktier.
Prisen vil han ikke ud med, men ifølge dagbladet Børsen fremgik det af Danske Banks årsrapport, at Danske Bank-koncernen indkasserede 180 millioner kroner på salget. Banken ejede et sted mellem 25 og 33,3 procent af aktierne i Aiia. Man kan altså roligt anslå, at Aiia blev solgt for et trecifret millionbeløb.
Fyens Stiftstidende snakkede med Rune Mai i august om, hvor idéen til Aiia opstod, og hvad det har krævet af entreprenøren at nå dertil. Det kan du læse her.
3. Simati ApS
Det er ikke helt klart, hvad Simati laver, men det ser ud til at være en god forretning.
Virksomheden har i hvert fald skabt et resultat før skat på 63 millioner kroner med kun to ansatte på papiret, men virksomheden gør ikke det store væsen af sig udadtil. Ifølge regnskabet er Simatis væsentligste aktivitet "at skabe webportaler, drive handel og dermed beslægtet virksomhed", men virksomheden har ikke sin egen hjemmeside.
Direktøren Timothy Asher Malmros Genach ønskede heller ikke at præcisere, hvad det store overskud kommer af, da Fyens Stiftstidende forsøgte at række ud til ham.
4. EG Digital Welfare ApS
EG Digital Welfare er et datterselskab af det store EG A/S, som udvikler og driver branchespecifik software baseret på cloud-teknologi.
EG Digital Welfares branche er den offentlige sundhedssektor, og virksomheden udvikler systemløsninger til selvbetjening, specifikke sagsforløb og den samlede indsats i social- og sundhedssektoren.
Det arbejde har givet et resultat før skat på 45, 3 millioner kroner i seneste regnskabsår, cirka 11 millioner kroner mere end året før.
EG Digital Welfare investerede i 2021 29,3 millioner kroner i at udvide og udvikle virksomhedens eksisterende softwareportefølje, og på baggrund af det forventer EG Digital Welfare et endnu bedre resultat for 2022.
5. Kinematic ApS
Kinematic har skabt en god forretning ved at udvikle og sælge maskinstyringssystemer til gravemaskiner. Softwaren benytter GPS-data og 3D-vejmodeller til at sikre, at store infrastrukturprojekter forløber effektivt og med minimale fejl.
Den forretning har skabt et resultat før skat på 23,6 millioner kroner i virksomhedens seneste regnskab. I forbindelse med denne liste har Erhvervsliv Odense taget en snak med Kinemativ, og den artikel kan du læse længere nede i nyhedsbrevet eller ved at klikke her.
6. Spectra Systems A/S
Familiefirmaet Spectra Systems blev stiftet i 1989, og havde i seneste regnskab et overskud før skat på 11,8 millioner kroner.
Med direktør Claus Johansen i spidsen har virksomheden i mange år leveret digitale løsninger til hoteller, konferencecentre, resorter og restauranter.
Fundamentet er bookingsoftware, men Spectra Systems har mange andre løsninger inden for blandt andet marketing, økonomihåndtering, automatiseret betaling og performance dashboards.
Ifølge hjemmesiden har virksomheden i dag 35 ansatte, som alle stræber mod visionen om at blive den førende udbyder af brugervenlige softwareløsninger inden for restaurationsbranchen i Skandinavien og vores nabolande.
7. RelateIT A/S
RelateIT blev skabt, da oliebunkeren Monjasa opkøbte en it-afdeling i Odense på fire mand i 2013. En af Monjasas konsulenter, Simon Berthelsen, blev indsat som direktør for afdelingen, der både skulle lave opgaver for Monjasa og eksterne kunder.
Siden da er det gået stærkt for virksomheden, der er specialiseret i Microsofts platform Dynamics 365 Business Central, samt hjælper kunder med alt fra Business Intelligence over Microsoft Power Platform til IT-infrastruktur og udvikling af webapplikationer.
I dag tæller virksomheden 142 ansatte, og det seneste resultat på 10,9 millioner kroner før skat ligger stabilt i forhold til årene inden.
Undertegnede interviewede Simon Berthelsen for Fyens Stiftstidende i 2019, og selvom den artikel har nogle år på bagen, giver den stadig indsigt i RelateIT. Den kan læses her.
8. Fellowmind Denmark II ApS
Fellowmind Denmark II ApS er måske stadig bedre kendt som Daxiomatic, som Jesper Refning stod bag. Navneændringen fandt nemlig sted sidste år, og 1. januar i år fusionerede Fellowmind Denmark II ApS fuldt ud med Fellowmind Denmark A/S, hvor sidstnævnte nu er det egentlige navn på virksomheden.
I overgangsåret 2021 lykkedes det virksomheden at skabe et overskud før skat på 10,4 millioner kroner. Fellowmind Denmark "hjælper vores kunder med at accelerere deres digitale transformation ved at bruge Microsoft cloud-løsninger, tilskynde til agil udvikling, implementere integrerede platforme og hjælpe slutbrugere med at lære at anvende teknologien", står der på virksomhedens hjemmeside.
Jesper Refning er i dag en del af Fellowmind Denmark med titlen direktør for enterprise resource planning-systemer. Han har tidligere vundet EY's inspirationspris for sin måde at være leder på, og det har Erhvervsliv Odense tidligere taget en snak med ham om. Det kan du læse lige her.
9. Autosource Group A/S
Autosource Group har haft et støt stigende overskud over de seneste år, og i 2021 endte det med et resultat på 7,7 millioner kroner før skat.
Autosource Group er egentlig en koncern, som står på to ben. På den ene side har den en direkte salgskanal af biler gennem Flexlease.nu, og på den anden side har den en stadigt voksende palet af digitale software as a service-løsninger henvendt til blandt andre bil- og forsikringsbranchen.
Hele koncernen består i dag af mere end 50 medarbejdere, der foruden Odense har kontorer i København og Aarhus.
10. SeerupIT ApS
SeerupIT indtager listens 10. plads med et resultat før skat på 9,3 millioner kroner - vel og mærke med kun to ansatte ifølge regnskabet.
Overskuddet er et godt stykke over det dobbelte af det niveau, det har ligget på siden 2013. Virksomheden, der er ejet af Jan Seerup, laver konsulentarbejde og it til forsyningsvirksomheder, kommuner og affaldsselskaber i hele Danmark. Ved siden af har SeerupIT tjent penge på boligudlejninger.
Det ekstraordinære gode resultat skyldes, at SeerupIT har frasolgt hele it-delen til firmaet Axla, der driver den del videre. Ifølge regnskabet udgør salget 5,5 millioner kroner af overskuddet før skat.
Fremover vil SeerupIT koncentrere sig om boligudlejning, skriver Jan Seerup i en mail.